Gençlikte hissedilen bir kıskançlığı ele alırsak, varsayalım ki bu çift kavuştu ve evlendi. Yaş geçtikçe o eski hırçın, gözleri dört dönen halinden eser kalır mı? Ya da kasırga gibi esen bir adam bir zaman sonra aynı performansı gösterebilir mi?

Gençlikte hissedilen bir kıskançlığı ele alırsak, varsayalım ki bu çift kavuştu ve evlendi. Yaş geçtikçe o eski hırçın, gözleri dört dönen halinden eser kalır mı? Ya da kasırga gibi esen bir adam bir zaman sonra aynı performansı gösterebilir mi?

Her duygu zamanla hafifler. Duyguyu da hafifleten genelde tutkudur. Geriye kalan şey ise sadece saygıdır. Saygının kaybolmadığı hiç bir ilişki de sona ermez.
İlişkilerde seviye bozulduğu zaman, kar topu etkisiyle yok olur gider o duygular. Yerini daha çıtır negatif duygular alır.
Bence zamanla var olan duygular coşkusunu kaybediyor ama aynı zamanda başka duygularla yeniden yeşeriyor. Değişen şeyler hayatımızdan gelip geçenler oluyor. Hislerimiz yine bizimle, her şeyi bizimle yaşıyorlar. Bir his ölmeye mahkumken başka bir bedenle tekrar hayat bulabilir. Eksilen ve giden bir duygumuz yok sadece köşesinde bekleyip kendi anlarını bekliyorlar.
Duygular zaman içinde eksilmez. Sadece alışırsın. Alıştığın için de heyecanı azalabilir ama zaman geçtikçe ve bağlılık arttıkça huzur daha çok artar ki en önemlisi de budur bence. Heyecanı bir çok şeyde bulabilirsin ama sevdiğine olan bağlılık ve güvendeki huzuru hiçbir yerde bulamazsın
Son cümleniz de korunan saygı ile derinden alakalı öyle değil mi?
Kesinlikle
Sevgi ve saygı aynı anda olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz.
Peki bana türlü hakareti ediyor, kızdırırsam dövüyor ama onu çok seviyorum diyen kızlar sana ne düşündürüyor?
O kızların başta kendilerine saygıları yok. Kendilerini sevmiyorlar ve ruh halleri zaten normal değil haliyle. Onlar için üzülüyorum
Ben iki tane güzel cümleye köle olmayı aileden gelen sevgisizliğe bağlıyorum
Değer görmediğin yerde durmayacaksın. Üzülsen de, canın da yansa gideceksin. Değmeyecek bir insanın arkasından üzülüyorsan o üzüntü zamanla geçip gidecek zaten. Çünkü değmeyen biri olduğunu bileceksin.
Aileden sevgi görmemek de bu gibi şeylerde etkili olabiliyor evet ama bu daha çok gençlik hataları durumları diyebiliriz. Her ne olursa olsun insan bir yaştan sonra akıllanır. Bi olgunlaşır. Kimin manipülator olduğunu, kimin hangi davranışlarını sergilediğinde değer verip vermediğini anlayabilecek ve öğrenebilecek bilgi kaynaklarına sahibiz yani
Her cümlenize katılıyorum, gerçekten teşekkür ederim 🙏
Rica ederim :) Güzel soru sormuşsun, ben teşekkür ederim
Bu arada şunu da ekliyim. Bazı insanlar vardır renkli kişiliklerdir ve heyecanını hiç kaybetmezler. Hep yeni şeyler bulurlar birbirleriyle, birbirlerinde. Bu da biraz kişilerle alakalı
Kesinlikle doğru
Bu kişiden kişiye göre değişir. Ben hala aynı kasırgayım yıllar geçtikçe bazı değişikler oldu. Bazıları iyi yönde bazıları kötü yönde ama bu iyi ve kötü karşimdaki kişiye göre degisiklik gösteriyor. Kötü olmam karsimdakine iyi gelebiliyor.
Cevap
5Cevap
Duygular zamanla körelir. Bilirsin ama zamanla hissetmezsin. Tabi bu her duyguda olmayabilir
Haklısın..👍
Kesinlikle öyle 👍 çünkü insan yaşını aldıkça olgunlaşmıyor hissizleşiyor
duygum kalmadı benim
Hiçbir şey aynı kalmıyor. Ne insanlar ne de hisler. Evli çiftlerin bile birbirlerine olan sevgisini karşılıklı olarak çiçek sular gibi beslemesine muhakkak ihtiyaçları var.
Aradaki sevgi ve saygı ölçülü bir şekilde muhafaza edilmişse, hisler azalmaz.. Sadece olgunluk gösterir, yaş geçtikçe...
Şahsen eksiliyor, artık eskisi gibi bahçemi güzelleştirmek için uğraşasım gelmiyo,
karşındaki. kişiye. göre. azalır. veya. çoğalır.
Hayır eksilmiyor ama bazı insanların artık birbirine merakı kalmıyor diyelim
karşındaki. kişiye. göre. azalır. veya. çoğalır.
Zaman içinde yokediyor bile
Evet
Değişebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?