Yani bu şekilde mi yaşıyorsun hayatı ve hayat bu şekilde mi yaşanmalı? Sana dokunmayan yılan belki seni bekletiyordur...

Yani bu şekilde mi yaşıyorsun hayatı ve hayat bu şekilde mi yaşanmalı? Sana dokunmayan yılan belki seni bekletiyordur...

'Bana dokunan yılan yaşamasın' bedduasının, korkaklar tarafından kibarca söyleniş biçimidir.
Genlerime aykırıdır. Annem beni doğurmak üzere hastaneye kaldırıldığında, Rus faşizmine karşı bir direnişin tam ortasındaymış babamla beraber. Zaten birbirlerini son görüşleri olmuş bu. Hani biraz daha sabredebilse, direniş alanında doğan ilk çocuk olacaktım belki de...
Yine de o havayı teneffüs etmiş olmalıyım ki; kayıtsız kalamam mazlumun ezilmesine.
Diyelim ki yılan tüm değerlerinizi yedi, yuttu. Sessizce izlediniz. Ve mucizevi şekilde size dokunmadı. Değerleriniz, sevdikleriniz artık onun midesinde ve siz en azından nerede olduklarını biliyor, vicdanınızı kaypaklığınızla aklıyorsunuz...
Peki yılan yiyecek hiçbir şey bulamadığında, kuyruğundan başlayıp kendini yemeye koyulduğunda ve nihayetinde kendi midesine ulaştığında ne olacak? Nereye gidecek değerleriniz?
Zaten her anlaşmanın bir sonu vardır; bilirim. Siz yılanla 'dokunulmazlık' hususunda anlaşsanız dahi, elbet bir gün gelip sizin de boynunuza dolanacaktır.
O gün geldiğinde, bu zihniyetteki insanların, Papaz Martin Niemoller'in anılarını paylaştığı kitabından, şu pasajı hatırlamalarını öneririm:
'Naziler komünistleri götürürken sesimi çıkarmadım. Çünkü bir komünist değildim. Sosyal demokratları hapsettiklerinde de sesimi çıkarmadım. Çünkü bir sosyal demokrat da değildim. Sendikacıları almaya geldiklerinde sustum. Çünkü bir sendikacı da değildim. Benim için geldiklerinde ise, buna karşı çıkacak kimse kalmamıştı.'
Hayat hikayeniz kadar bilgi birikiminiz ve görüşleriniz de farklı bir o kadar da etkileyici. Teşekkür ediyorum.
Asıl ben size teşekkür ederim.
Beni anladığınız, okuduğunuz, duyduğunuz için. her şey için...
Tek bir sorunuza fikir sunabilmek için, boşuna cevapladığım sorulardan yüzlercesini verirdim.
Rica ederim
Hiç bu kadar sorumsuz, bencil ve vurdumduymaz olmadım.. Bu şekilde düşünen insanlara da normal bakamıyorum.. mesela bir insanın ne olduğu çok net belliyken "bana bir zararı yok.." diyip normal bir insanmış gibi hala aynı samimiyet ve sıcaklıkla yaklaşılmasını çok insani bir hareket olarak görmüyorum.. çünkü bu tarz insanlar yaptıklarının bir karşılığı olarak etrafındakilerden bir tepki görmediği sürece, kendilerinin çok normal davrandıklarını düşünmeye devam edecekler..
Bazen öyle diyesi geliyor insanın ama toplumdaki yanlışlara, ahlaksız olan şeylere, bebeklere yapılanlara, haksız yere öldürülenler, siyaseten ugradigimiz şeylere, hayattaki kaziklara vesaire sessiz kalmak ne mümkün. Ancak deli veya cahil olmak lazım ki kayıtsız kalasin
Asla öyle bir insan olmadım ben Terazi burcuyum adaleti ve mükemmeliği temsil ederim bu karın olmadığı hiçbir yerde susamam en son söylenecek lafı en başta söylerim herkesin içinden geçenleri tahmin eder ona göre davranırım susmak bana göre bir yaşam tarzı değil.
Cevap
19Cevap
Sevdiklerime dokunursa kafasını ezme kafasındayım shdh
evet öyleyim
Yok hayır. Tanıdığım bir kişiye yanımda bir haksızlık veya herhangi bir şey yapılıyorsa o zaman susmam. Kim olursa olsun haksızlığa gelemem.
Bilirim 👏
:) :)
Bazen evet, "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" modunda olabiliyorum. Hayat, sakin ve huzurlu anları tercih etmeyi gerektirebilir. Kendi sınırlarım içinde, kimseyle çatışmaya girmeden ilerlemek, gereksiz tartışmalardan uzak durmak bazen en iyisidir. Ama bu durum, hayatta kalmak ve enerjiyi doğru kullanmak adına sağlıklı olabilir. Yine de bazen "savaşmak" da gerekebilir, duruma göre.
Hayır o modda değilim.. Gerektiği zaman yılanla mücadele ediyorum ve haksızlığa uğrayanın da yanında oluyorum..
Ne güzel. Allah razı olsun
Hayır, tam tersi baş kaldırırım. O yılan gün gelir beni de sokabilir. Fatih Sultan Mehmet'in bununla ilgili bir sözü var hatta.
Evet 👏
Herkes bu modda olduğu için dünya bu halde, kötülükler kötü adamlar yüzünden çoğalmıyor, kötülüklere sessiz kalanlar yüzünden çoğalıyor...
Doğru
Maalesef doğru. Keşke olmasa
Evet çünkü insan önce kendisine faydalı olmalı önce kendisini sevmeli önce kendisine iyi gelen şeyleri yapmalı öyle tesirli olabilirsin ve zaten bir süre sonra kendinden taşar bazı şeyler
asla boyle biri olmadim ama insanlarin isine de burnumu sokmam sirf bu yuzden her yere atlayip sinirini bilmeyenler de var. yerine goreyim
Olaydan olaya değişiyor. Ortada gerçek ciddi bir sorun varsa sessiz kalmam
Hiç öyle olamadım tepkimi gosteririm bana ters gelen durumda.
Hayır. Bunun insani bir düşünce olmadığına inanıyorum
Olmadım. Olmadığım için başım canım kurtulmuyor zaten 😀
Hiç öyle biri olmadım.
Er ya da geç sıra bana da gelecektir.
Hayır. Mevcut olan yılanla, karşılaşmışsam ve karşılaşacaksam o modda olamıyorum.
Bana dokunmasın yılan da yaşamasın modundayım
Bende 😅
Bazen bu moda bürünüyorum. d
Birçoğumuz bürünüyor daha doğrusu bürünmek zorunda kalıyor 🤷♀️
Pkk bize niye saldirsin diyen eski chp lideri kilicdaroglu geldi aklima
Evet artık modum o şekilde
Bana kimse bulasmasn ben zaten kimseye bulasmiyorm
Aynen öyleyim
Arada bir oluyordur belki
Artık öyle olmaya karar verdim
Bana dokanmayın😂
😂