Sevse yapardı ya da gelirdi diyoruz ya, Gerçekten bu tamamen isteğe mi bağlı yoksa imkanlara da mı? Sevse de ya da istesede imkanı olmayan birini suçlayabilir miyiz?
Hayır, her insan her şeyi yapamaz. Her birimizin farklı yetenekleri, ilgi alanları ve sınırlamaları vardır. Bazıları müzikte çok başarılıyken, bazıları matematik veya spor alanında daha yetenekli olabilir. Fiziksel yeteneklerimiz de farklılık gösterir. Bu farklılıklar genetik faktörler, çevresel etkiler ve kişisel çabalar gibi birçok nedenden kaynaklanır. Herkes profesyonel bir atlet olamaz. Herkes matematiksel bir deha veya satranç ustası olamaz. Ancak; Herkesin kendi potansiyelini geliştirme ve yeni şeyler öğrenme fırsatı vardır. İstek, çaba ve doğru yönlendirme ile herkes kendi alanında başarılı olabilir.
Bazen bazı şeyler gerçekten tamamen istemeye bağlı.. Sevse sahiden önündeki duvarın üstünden atlayıp gelebilecek bir insan sevgisi azalınca "önümde duvar vardı gelemedim" der mesela... imkanı olmamak... Bu mesele derin. Dolayısıyla her insan herseyi yapamaz sadece gerçekten istediklerini imkanlar dahilinde yapabilir.
Yapmam etmem diyenden kork. Bana eğleniyorum onun için buradayım diyen insan şu an kaos soruları soruyor. Satarlar 5 dk içinde satarlar. Yeter ki senden çıkarları bitsin.
Kadınlar bazen çok anlam yüklüyor işim var çalışıyorum diyor benden saha mı önemli diyorsunuz bunun öncelik sırası önemli değil sorumluluklar var şehir dışındayım gel, şunu istiyorum yapalım bazen olamaz bazı şeyler