Biliyorsunuz hepimiz savaşırız kimimizin savaşı küçük kimimizin çok büyük ve çok derin olur. Bazılarımız da hiç savaşmadan yaşar. Daha önce hiç savaştın mı?
Savaşmaktan yorulanlara selamlar ve sevgiler...

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biliyorsunuz hepimiz savaşırız kimimizin savaşı küçük kimimizin çok büyük ve çok derin olur. Bazılarımız da hiç savaşmadan yaşar. Daha önce hiç savaştın mı?
Savaşmaktan yorulanlara selamlar ve sevgiler...

Her insanın kendi içinde savaşı var. Bu dış dünya ile bağımlı bir savaş. Bütün galibiyetleri ve mağlubiyetleri buradan elde eder insanlar. Yani iç dünyasında yaşadıklarının aynasıdır dış dünya.
İçinde kazanamadığın hiç bir savaşı dışarıda kazanamazsın. Gidip gelmeler hep buradan gelir. İstikrar ve istikrarsızlıkta cabası.
İçinde olumluya çeviremediğin hiç bir pozisyonu, dışarıda lehine çeviremezsin. O yüzden insanlar önce iç dünyasında savaşı kazanmalı.
Ve görüyorum ki çoğunluk kaybediyor. Ve göründükleri tablo hiç hoş değil..
Kişisel gelişim kitabı yazabilirsin çok iyi rağbet görür. 👏🤌
Seninkinden çok satar mı?
Senin kalemin benimkinden daha kuvvetli. Üstelik ben senin yanında kendimi acemi hissediyorum ilginç bir şekilde. Onca insan onca yaşanmışlık sıfırlanıyor...
İnsanları geliştirebilseydim eğer, önce çevremdeki bir kaç şahsı değiştirmeliydim. Gelişemediler bir türlü.
Senin sorularında sana özel yazıyorum. Yoksa başkaları gelip okusun diye değil. Anlayacağını çok iyi bildiğimden.
Anlıyorum çok iyi yapıyorsun hiç merak etme. Vermek istediğin bütün dersler yerine ulaşıyor fakat... kendisini geliştirememiş o şahıslardan pek çoğu benim çevremde de varsa ve inatla savaşılmasına rağmen yorulmuşsa insan? İçinde kazanamadığı savaşın sebebi tek sebebi buysa... Gelgitlerin de istikrarsızligin da bahanesi yok bu karakter meselesi. Fazlasıyla bıkkın ve yorgun bir ruhun kendini bu şekilde dışa vurumuysa ve insanlar sadece "dengesiz" diyip geçiyorlarsa? *kurban psikolojisi veya dram edebiyatı yoktur.
Çok düşünmemek gerek. İnsanları yönetmek yerine kendi kaderine terk etmek en doğrusu. İnsanları düzeltmek bizim işimiz değil, kişinin kendi işi. İnsanların çoğu aydınlanma yaşamadan ölüyor. Aydınlanma yaşayanlar her şeyi daha net görebiliyor. Yaşamayanlar ise sığ hayatına devam ediyor.
Arada ki derin fark bu. Sadece boş ver demeli.
Kendi karanlığına gömülmeyi tercih etmiş insanlar arasında aydınlanma yaşamanın yan etkileri de diyebiliriz... Teşekkür ediyoruz.
Kalbimdeki ve beynimdeki yaralar, bedenimdekilerden az değil.
Belki de girdiğimiz her savaşın arefesinde, kazansak dahi bedel ödeyeceğimizi unutuyoruz. Yine de fıtratımızda bu var; insan-ı beşer değil miyiz neticede?
Kazanmaktan korkuyorum bazen. Tüm savaşlarını kazanan, tüm düşmanlarını öldüren ve sonunda cenk meydanının orta yerinde elinde kılıcıyla yapayalnız kalan tek şövalye olmaktan korkuyorum.
Gerçek yalnızlık o olsa gerek...
Kimbilir; savaşmaya lüzum gördüğümüz herkes ve her şey, aslında bir puzzle parçasıdır. Hayatımızı tamamlayan, var olması gereken, var oluşu simgeleyen birer dikendir belki.
Savaşma, diyorum bazen kendime. Ve bu fikri beynime enjekte edebilmek için, o cenk meydanındaki çabadan daha büyük bir savaş veriyorum.
Dedim ya; fıtratımızda bu var...
Nefis bir yorum 👏
🙏
Okudukça daha farklı anlamlar çıkarıyorum kaydettim yorumunuzu. Teşekkür ediyorum.
Şeref duydum, ben teşekkür ederim.
'Okudukça...'
Bu ifadeniz de beni çok şaşırttı. Bu ortamlarda herhangi bir cevabı, bir kez daha okumaya tenezzül edecek biri olduğunu düşünmüyordum.
Yolunuz ışıklarla dolu olsun.
Sorularımı hazırlarken çok zaman ayırıyorum. Dolayısıyla sorulara gelen cevaplara da bir o kadar zaman ayırıp önem veriyorum her zaman.
Sizin de yolunuz güzelliklerle ve kolaylıklarla dolsun.
Cevap
21Cevap
savaşım bitmedi hiç öldüğüm de bitecek umarım.
Çok fazla savaştım. Gerek kendi doğrularım, gerek inandığım değerler için.
Savaşarak hiçbir şey kazanamayacağını savaşmaktan yorulunca anlıyor insan..
Herkesi ve her şeyi azad ediyorsun. Köşende, içindeki ben demiştim nidalarının iç huzuruyla zamanın akışına tanıklık ediyorsun sadece..
Harika bir yorum 👏
Yok benim öyle savaşan mücadele eden savaşçı bir ruhum yok zoru görünce pes ederim savaşıpta kendimi yoramam üç günlük bir dünya için savaşmak bana mantıklı gelmiyor kahvemi yudumlayıp izliyorum 😄☕
Mis gibi işte ✌️😄
Akrabalarımla savaşıyoruz bir maratonun içindeyim 😂
Allah kolaylık versin 😄
Teşekkür ederim bitmek bilmedilerki 😂😂
Rica ederim 🙂
Hiç savaşmadan yaşayan olduğunu düşünmüyorum. büyüklü küçüklü herkes bir şeylerle mücadele ediyor. İçsel dünyamız sandığımızdan daha kaotik bir gerçekle yüz yüze olabilir. Her birimizin zihninde, kendi dünyasında.
Manevi değerlerim için toksik insanlarla savaştım.. İçimdeki olumsuz duygularla, kırgınlıklarla savaştım.. Kimi zaman çok yoruldum sendeledim, ama en sonunda yine de ayağa kalktım...
Savaşıyorum kisilere karşıda oldu eskiden ama artık beynimle savaş veriyorum fazla düşündürüyor ve beynim hepsini arattı
Olmaz mı? İnsanlarla savaşımız olur. Bizi yoran yıpratan süreç. Sabır savaşı var. Kendinle barışık kalmak için savaş. Savaş bitmez kendi ile.
Savaştım artık bişey olmayacaktı bende bıraktım
Yok be savaşacak kadar ülkenin durumu kritikleşmedi. Ama savaş kimin güçlü olduğuna karar verir
Savaşmayın guzum
😄
İçimde şeytan ve melek hergün savaşıyor
Peki günün kazananı kim oluyor her gün?
Çoğunlukla şeytan kazanıyor
İçimizdeki şeytanlar...
Çocukluğumdan beri savaşıyorum
😔... ama en iyi savaşçı da sizsiniz.. Hayatı her yönüyle savaşarak öğrendiğinizden...
Hayat mükemmel bir öğretmen ama hep uygulamalı öğretiyor.
Hala savaşıyorum 🙏🏻
Viçdanımla savaştım...
Smashing four oynuommm
Vazgeçmek için savaştığım olmuştu lise zamanında
Evet Çocukluğumdan beri savaşıyorum
İçimde her zaman duygularımın savaşı var
Hayatım savaşmakla geçti
Hayatım savasmakla geçti
mordekaiser ile garene karşı savaştım
Hep yani
Çok savaştım bu ülke için
Ben hâlâ savaşıyorum