Alkol madde vs bu gibi bagimliliklardan kurtulma yolunuz nedir?
Bagimlilik nedir? Normal hayatinizi etkileyen cok fazla zaman harcadiginiz şey bagimliliktir bu seks olabilir bu oyun olabilir bu telefon olabilir bu gibi şeyler cok fazla şey var siz bagimlilkklarinizdan nasıl kurtuldunuz deneyimleriniz neler?
Bagimlilik nedir? Normal hayatinizi etkileyen cok fazla zaman harcadiginiz şey bagimliliktir bu seks olabilir bu oyun olabilir bu telefon olabilir bu gibi şeyler cok fazla şey var siz bagimlilkklarinizdan nasıl kurtuldunuz deneyimleriniz neler?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bağımlılık duygu kökenli ömür boyu süren bir beyin hastalığıdır.
Aynı zamanda yalnızlık hastalığıda diyebiliriz.
Bağımlı bireyin önce kendisi bırakmayı değil tedaviyi kabul etmesi lazım ve hiç bir şarti olmadan (ailemle aram düzelsin, maddi olarak iyi olayım, bedenimde ki yaralar geçene kadar vs..)
Bağımlılık merakla, öfke mutluluk gibi duyguları yaşamamıza fırsat vermeden beynimizin haz merkezini uyarmasıyla başlar. Yıllar içinde toleransla büyür ve kontörlü kayıp etttirir. Sonu ya hapishaneler ya ölüm ya da kurtuluştur.. Biz Kurtuluş kısmına odaklanmalıyız ve önce kendimiz sonra ailemiz için tedavi olmalıyız. Tedavi diyince 6 harften 3 geceyle söylenen basit bir şey gibi ama oldukça sancılı ve zor bir süreçtir. Kullandığın maddeye göre metodlar değişkenlik göstersede bütün maddeler beynin aynı ön loplarini bozuyor yani algı, yargı, karar mekanizmasını işlevsiz hale getiriyor. Yoksunlukta bağımlı birey o süreci olabildiğince sancılı atlaması gerekir ki iyileşmesine daha sağlam gecirebilsin. Tedavide bir süre başta telefon olmak üzere tüm elektronik cihazlar kullanılmaması hatta dış dünyayla bağlantısını kesip tamamen kendi iyileşmesine odaklanması lazım. Uyuşturucular bizden güçlü olsada ama bizde mücadele etmemiz gerekir.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir 🙏
Ben bir kitap okuma bağımlısıyım günde en az 3 erkek karaktere aşık oluyorum gerçek hayatta olma ihtimalimi imkansızlaştırıyor bu durum günlük 2300 lü sayfalara kadar çıkabiliyorum kurtulma yolu hala yok dlsmsmsm
Saçmalamakta bizim ülkenin üzerine daha ülke tanimiyorum teşekkürler yorum istemiyorum
Gerçekti...
Olmayan şeylere duyulan bagimlilik psikopatlikla eşdeger. Hayal dunyan guclu ve genis güzel gibi gorunebilir ama hayatın gerçekleriyle karsilastigin zaman cok fena cakilacaksın cok üzüleceksin bunu azalt yaptigin güzel bir şey tamam ama herseyin fazlasi zararlıdir
Gerçek hayatta da hayalci biri değilim. Evet benim yerimde başka bir kız olsa dünyadan kopardı ama garip bir şekilde ben dengeyi sağlıyorum. Sadece tek sorun gerçek hayata olan ilgisizlik. Sıkıldıkça ve mutsuz oldukça okuma isteği. Bunun bağımlılık olduğunu iddia ediyorum. Uyuşturucuyu da gerçek hayattan kaçmak için alıyorlar sonuçta
Dedigm gibi her seyin fazlasi zararlıdir denge kurdugunu saniyorsun ama gercek hayata ilgin azalmis belkide hic kalmadı sorun bu işte bunu kabullenmek zorundasın
Ama o kitaplardaki bilgiye açım. O hayal dünyasına o mutluluğa o sevgi sadakat ve güvene. Kendi hayatım da çok kötü sayılmaz elbette ama bilmiyorum ki dünyadaki tüm kitapları okuma imkanım olsa okurdum haklısın
Bak senin anlamadigin şu kitaplarda bilgi olur alirsin bunda sorun yok sen bilgi almiyorsun sen sadece ask romanları okuyorsun ya da watpadten ergen hikayeleri okuyorsun ya da ne bileyim bir hikaye okuyorsun kendini gelistirmek icin var kitaplar ki bilgiyi aldiktan sonra kitap sen olursun hikaye okumak bilgi almanı saglamaz affet beni ama cidden mantikli şeylere yönel odaklan hobi falan edin ne bileyim guzel şeyler yap mutlu olduğunu dusuncegin şeyler sürekli kitap okuyarak biseyler elde edemezsin özeliklede hikaye okuyarak. üzgünüm gerçek bu şekilde anksiklopedi gelisim kitaplari falan daha cok isine yarar bilgi iyidir.