..
Cesaret eden bir süre dengesini kaybeder. Cesaret edemeyense kendisini kaybeder.

..
Cesaret eden bir süre dengesini kaybeder. Cesaret edemeyense kendisini kaybeder.
Alıyorum hep.. Sahte insanlar, her ne kadar maskelerini takıp rol kesmeye çalışsalar da, bir noktada o maskenin altındaki kirli düşünceleri sızmaya başlar.. Bazen tek bir bakış, bazen bir cümle, her şeyin ne kadar yapma olduğunu belli eder, ediyorda. Gerçek asla saklanamaz, bir şekilde hep ortaya çıkar..
İtiraf ediyorum eskiden cesaret edemeyen bir korkak olduğumdan karşıma denk geleni "doğrum" olarak kabul ediyordum. "Her geleni nasibin her gideni de kaybın sanma" sözünü çok ağladığım bir gece Allah Pinterest adlı bir uygulamada karşıma çıkarıncaya kadar.. Saatlerce baktım bu söze.. "Ne kadar korkaksın sana yakışıyor mu bu her geleni kendi doğrun sanıp inadına tutunman savaşman çabalaman niye ki" diye sorduğumda daha doğrusu sorabildigimde orada başladı kırılmam.. Ter u taze bütün çiçeklerim yanlış insanlar tarafından diri diri yanmıştı, kırılmıştım hem de o kadar çok kırılmıştım ki Stoacılığı o zamanlar keşfettim. Allah bir şekilde aklımı başıma devşirmem için yardım etti hep. Yanlış dallara konup o dallara yuvasını yapan mutlulukla öten bir bülbülken o zaman Anka kuşuna döndüm işte... Çok zor oldu cesaret edebilmek. Çünkü cesaret edip "sen benim değilsin, sahtesin" diyince de pek çok oyuna maruz kalıyor insan.. İçindeki o umut var ya.."ya doğruysa ve sen yanlış olduğunu söyleyip o doğruyu kaybettiysen" diye diye kendimi yiyip bitirdiğim noktalar da oldu. Ama sonra anladım ki insanın doğrusu onu hiçbir zaman üzmez ki, kırmaz parçalamaz yormaz... Şüphe ettirmez...
Teşekkür ediyorum derin cevabın için.
Yazdığın geniş cümlenin alt metninde, daha neler neler olduğunu, yazılsa romanlaşabileceğini biliyorum. Ancak bu romanın sonu iyi biteceğini düşünüyorum..
Düşüncelerini sağlığına sağlık.
Rica ediyorum. Teşekkür ediyorum.
Eig için de teşekkür ediyorum.
Rica ederim
Cevap
7Cevap
Alıyorum EvelAllah çok iyi alıyorum sahte karakterleri artık. Bir de kıskançlıktan çıldıranların kokuları var, kilometrelerce öteden alıyorum sdfsdfdf 😃✌️
Onlar üzerinde ustalaşmak istemiyorum, ben artık güzel kokular alan bir burna sahip olmak istiyorum.
Cok gülerim ben, ne çok gülüyorsun dediler diye gülüşlerimi yarım bırakmayı da öğrendim. Bende sonunda o yapmacık insan oldum.
Toplumun kölesi oldum.
Yapım ne kadar aykırı da olsa ,
Uyum sağlarsam daha çok sevileceğime inandım.
Şaka yapıyorum
Alırım tabiki
Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz. O kadar doğru bir söz ki.
Bazı insanlar kendi belli ediyor, kimisi de sonradan karakterini ortaya koyuyor.
Kesinlikle söz çok doğru..
Sahte Insanlar konusma vede tavirlarindan belli olur.
Sahte olanlardan çabuk sıkılıyorum.
Kolay kolay buluşmayıda sevmem
Sahteler bazen samimiyeti bile o kadar iyi başarıyor ki hepsinde şeytan tüyü var
Evet hislerim çok kuvvetlidir anında anlarım.
Şimdiye kadar kendimi pek yanıltmadım.
İstisnalar kaideyi bozuyor olsa da.
Anlayamıyorum. Bu yüzden sonu hep hüsranla bitiyor.
Evet bazen davranışlardan, bazen cümlelerden, bazen de bakışlardan...
Yok o kadar tecrübeli değilim
Nerde olursa olsun kokusunu alırım hepsinin 😃
Alırım şüphem kuvvetlidir
Hayır safim ben 😀
evet ve çoğu insanın bunu anlamadığını biliyorum
Anında😂
Hissediyorum çok net.
Neye cesaret eden
Herşeye
👍👍
Alabilirim ben
Hissediyorum,