Çünkü âyette insana anca calıstıgı verilir diyor.
Şükretmek için kaç nedeniniz var?
Çünkü âyette insana anca calıstıgı verilir diyor.
Hepimiz bırcok şey hakkında şikayet edip duruyoruz arasak çok aslında ama kaçımız her gün şükredicek sebepler buluyor?
şükür sebebim çok var ama geçmişte ölmediğime dua 🤲 ediyorum ve ölümle burun buruna geldiğim günlerden kıl payı bir şey olmadan kurtulduğuma şükürler ediyorum çok mutluyum 🙂
Dimi insan bir şeyin yokluğu ile yüzleşince şükür aklına geliyor aslında varken şükretmek gerekir. Bize verilen çok değerli şeyler var, gözlerimiz dilimiz yani saymakla bitmez. Bir hücre bile o kadar değerli ki bir tanesi dengesi şansa vücut hasta oluyor yani aslında hepsi çok değerli
maşallah 🥰 doğru yerden tespit edilmiş:)
♥️😊
En başta sağlığın ve hayatta kalan sevdiklerim ve de sahip olduğum güzel değerler
Cevap
15Cevap
Çok şükür sağlığım yerinde ve yediğim içtiğim her şey için verdiği nimetler için şükrediyorum Allah isyan eden kullarından etmesin
Çok fazla nedenim var. Sürekli de ediyorum. Sayısız nimetle yaşıyoruz. Rabbim bugunlerimizi aratmasın.
Bu dünyada ne acılar var ne çaresizlikler var bir bilseler şükretmeyi asla ihmall etmezler..
Beni utandıracak kadar şükredeceğim şeyler var, hamdolsun
pek nedenim yok ama mesela sukur ki hindistanda dogmamisim
Niye şükür edelim aptalmıyz insanoğlu her zaman açgözlü olmalı
Yanıldın durumum çok yerinde ama yemini boş şeylere alet etme.
Peki sana şunu sorucam şikayet edince ne kazanıyorsun? Her gün deki, neden şu yok neden bu yok işte onlarda var neden bende yok, bunlar mı rahatlatıyor seni? O zaman buna devam et.
Peki şükretmenin nesi kötü buraya yaz?
Şu yok bu yok diyen biri değilim zaten o özentilik olur. Ben elimde var olanları her zaman arttırmaya çalışan biriyim , neden temelde oyunda bana verilen özellikler hala yerinde diye şükür edeyim ki. Şükretmek aşağı toplumlarda olur, insanları gelişmemeye zorlar, gelişme sürecindeki ülkelerdeki insanlar azla yetinmek gibi temel felsefe edinirse gelişemez. Eğer bir gün gelişmiş ülkede olursan o zaman şükür edebilirsin. Uzun konular biraz teorik ama bilimsel şeyler
Yanliş anlamışsınız şükretmeyi, şükret ama calısma demek değil bu. Sizin aklınıza gelen, ülkenin baskanına olan şükür mü? Yoksa Allah'a mı? Eğer inancı olan Biriysen şükrü devlete etmezsin zaten. Kuran'da insana ancak çalıştığı verilir diyor.
Kişi kendinden sorumludur, kimse kimseyi değiştirme hakkı yok yapamaz da zaten.
Sağlıklı olduğum için, çalışıyor olmam, Allahın verdiği her şeye şükür ederim
cok sebebimiz var
Başına gelen kötü şeyler için şükür etmek aptallık değil mi?
Neden gözlerin var mı? Duyan kulakların? Kalbin, yürüyen ayakların? Konuşan dilin? Bunları sana birisi mı verdi parayla? Zaten sahipsin o zaman kıymetini bil. Bugün sıcak yatagında yatıyorsan, hastaneler deki onlarca insandan birisi değilsen? Düş alıp şu içbilip yemek yiyebiliyorsan sen dünya nufusunun çoğundan zenginsin.
Ulan bi bitmediniz gittiniz haa. Ne istiyordun Allah insanları sınava tâbi tutarken göz, kulak, kalp, ayak dil, vermeyip birde sınava mi tâbi tutacak. Öyle olsaydı ortada sınav diye bir şey olması mümkün değildir. Herşeye din üzerinden bakmak zorunda değilsiniz. Allah'ım bize oksijen verdiğin için çok şükür ederim. Tövbe haşa Allah der belki lan canımsın seni hayatta tutmak için oksijen vermesem sen nasıl sınav olacaksın. Bunlar gerekliliktir. Yani şimdi Allah o hastanede ki insanlara şöyle mi yapıyor Dur şunları bi sınavdan geçireyim hasta olun bakayım. Yeter bu kadar sağlık size deyip yallah hastahaneye mi diyor.
Sonra andolsun ki önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından çıkıp çatacağım onlara ve göreceksin ki çoğu şükür bile etmeyecek sana.
Âyette seytanın Allaha dediği söz bu.
2. Şükür devlete değil Allaha yapılır
3. Şükür etmek yan gel yan demek değildir, hem calış hem şükret.
4. Âyette diyor ki, insana ancak calıstıgı kadar vardır.
Sen çalış emeğini ortaya koy, sana verilen potansiyeli acıga cıkar.
Ve şükret. Küçük şeyler için bile edebilirsiniz.
Kötü olumsuz şikayet etmekten iyidir.
Bir doktor diyor ki, şikayet etmek hastalık baslangıcıdır. Şükretmek ve olumlu düşünce ise, şifanın yarısıdır diyor.
Şükretmenin neresii kötü buraya yazar mısın?
Birçok
benim nedenim yok gkgkg
Şükretmek için sebep ararsan işin zor
Bu dediklerin olmazsa şükür etmiycen mi
Şükretmek isteyen edicek çok şey bulur algısıni şikayete değil şüküre ayarlarsak eğer hayatımızın zindan olmaktan cıkar. Düşünsene , çok soğuk yaz gelsin diyoru, yaz geliyor çok sıcak soğuk gelsin diyoruz. Aslınsa ikisi varken kıymetini bilmemiz lazım bir şey gittiğinde kıymetini anlayınca çok geç oluyor. Yani verdiklerim küçük örnek.
Mesela yarın dene, şükretmek için 5 nedenle başla emin ol çok şey bulucaksın
Canımız sağ hasta sakat degilsek sukretmeliyix
Çok var çokca şükrederim...
Hiç yok desem
Neden gözlerin var mı? Duyan kulakların? Kalbin, yürüyen ayakların? Konuşan dilin? Bunları sana birisi mı verdi parayla? Zaten sahipsin o zaman kıymetini bil. Bugün sıcak yatagında yatıyorsan, hastaneler deki onlarca insandan birisi değilsen? Düş alıp şu içbilip yemek yiyebiliyorsan sen dünya nufusunun çoğundan zenginsin.
Çok var
Zeusu tarif ediyon ama sen bilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?