Bunu söyleyince dine ya da başörtüsüne laf atıyorum sanıyorlar. Hiç farketmez başörtülü de olsam aynı şeyi derdim. Tesettür ve başörtüsü "bizim kadınlarımız serbest değil öyle namussuz da değil ve kontrolümüz altindalar" msji değil midir? Hatta zaten tesettür zaten eski çağlarda da erkek kontrolu olarak yorumlanıyordu ama içinde bulunduğumuz devirde insanlar dinden uzaklaşmasın diye yumusatip anlatıyoruz
Bunu soyleyince neden dine hakaret edilmiş gibi davranıyorsunuz Müslümanlar?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Müslüman değilsin
Başörtü takmıyorsun
Kimse takman için sana baskı yapmıyor
Neden insanları rahat bırakmıyor sun
SANANE
Muslumanim aqqqqqqqqqqqq
Madem öylesin neden ateistvari saçma yorumlar yapıyorsun
Müslüman için Kur'an yeterlidir
İşte Kuran'dan ayet
Ahzâb / 59. Ayet
يَٓا اَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِاَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَٓاءِ الْمُؤْمِن۪ينَ يُدْن۪ينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَاب۪يبِهِنَّۜ ذٰلِكَ اَدْنٰٓى اَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَۜ وَكَانَ اللّٰهُ غَفُورًا رَح۪يمًا
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle evlerinden dışarı çıktıkları zaman dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların iffetli kadınlar olarak tanınmaları ve kötü insanlar tarafından sözlü veya fiilî tâcize uğrayıp incitilmemeleri açısından en uygun yoldur. Allah, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
Islamda olan birseyi söylemek neden ateistvari olsun ya 😂
Ayet açıklıyor
Öyle bir şey diyormu
Yazdığın ayetteki açıklama benim söylediğim aciklamadan çok mu farklı?
İşte iffetli kadınlar olsunlar diye takıyorlar. Başka insanlara bizim kadınlarımız farklı msji veriliyor
Aciklaman neyi degistirdi?
Kadının her yerinin cinsel obje olarak görülmesi sebebi
İşte o da zaten başlı başına üzücü
Aslında dinin emri olsada kültürel seylerde etkili
islamiyet kadına deger vermiştir ve onu en güzel sekilinde narin hassas yaratmış bir mücevher neden kasa da saklanir kadınlar mücevherdjr ve korunmak içindjr başörtülü mutasip. giyinmek.
Sadece islam. degilki islamdan önceki semavi dinlerde aynı
Diger dinleri bilmem ama hristiyanlar bile kiliseye gidiyor dinine onem veriyor saygi duyuyor biz cogu bir kesim müslümaniz diyoruz hiç birsey hakkinda ne bilgimiz var nede dogru davranislarda bulunuyoruz oysa hakki dogru olani bi görsek icimiz rahatlicak
Bide müslümanlarin kadina verdiği değere bakinca dinimiz ne kadar dogru oldugunu anlıyoruz
Evet ahzap suresinde öyle geçiyor
aksine kadını koruyan bir siperdir
Öyle olması bir de böyle bir anlamının olduğu gerçeğini değiştirir mi?
kontrolümüz altında değil bize özel denilebilir
Fark yok
İllaki birseyleri yumusatacaksiniz evirecek cevireceksiniz ve dürüstce kabul etmeyeceksiniz ya :Dd
Bence bize özeldir lafı daha da aşağılayıcı mesela
Sanki bir yemekten bahseder gibi
benim için sakıncası istersen çırılçıplak kal. ben daha çok memnun olurum
Ben öyle bir şey demedim
ben dedim
HWOFAPZHWL çok iyi ya
tesettüre karşısın belli ki o zaman çıplak gez
Karşı falan değilim abi delirtisiniz insanı yemin ediyorum
Neden dinde gerçekten olan şeyleri söyleyince kafir münafık muamelesi görüyorum
Ben eskiden beri Allahin kadını ikinci sınıf olarak gördüğüne inandım ama hep şey dedim bizim sınavımız da bu hani. Bunu kabul etmek sınavın kendisi. Bunu teslimiyetle bile söylediğim zamanlar oldu mesela. Ama Bunu söyleyince hep kafir münafık muamesi gördüm
Bence gerçek bundan ibaret neden delikanlıca kabul edemiyosunuz
tersten bakınca herşeyi de tersten grüyorsun
Bence böyle
Sen buna deger vs diyebilirsin
telefon kılıfı gibi düşün. telefonunda kılıf var mı
Arkadaşım işte direk mesele bu
Kadın esya mi awk
Konuşma artık tamam yetti
dedim ya bakış açsısı değerli olan şeyler korunur. evlenince esir sahiplenince eşya zannediyorsunu zhalbuki yaratılış gereği zayıfsınız ve korunmaya ihtiyacınız var. kadın güçlü olduğu için değil yasalar güçlü olduğu için kendinizi güçlü sanıyorsunuz. devlet kenara çekilse hallaç pamuğu gibi dağılacaksınız
Tamam bu da dediğim gibi kontrol altında olmamız gerektiğini savunmuş oluyorsun? Konu kapanmıştır.
kontroldan çık o zaman bakalım nasıl yaşayacaksın
Çıkalım diye birsey de demedim. Sadece kontrol işte. Emredilme sebebi kontrol
Evet öyle