Güncellemeler
1 yıl
Kendime bile bakamıyorum sankş neden varım gibi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Varoluşsal düşünceler bunlar. Genelde boşluktayken veya hayatı anlamlandırmaya çalışırken oluyor. Her şeyin Allah'a ait olduğunu O'na döndüreleceğimizi hatırlayarak hayatın tadını çıkararak, gökyüzünü, ağaçları, hayvanları gözlemleyip tefekkür ederek çözülür.
Bende de oluyor bazen şu güne kadar madde yani dünyevi şeylerin verdiği mutluluk hep kısa ve anlamsız oluyor onu anladım, hiçbir şey ruhu tatmin etmiyor ben anladım ki ruhumun Allah'a yönelmeye ihtiyacı var çünkü bütün sorularımı kaygılarımı çözen O
Madde derken yanlis anlasilmasin yani materyalist düzene karsi ciktim burada
Kendimi eksik hissediyorum ya da eksik bir şey varmış gibi
Herkes müslğman olmk zorunda değil
@Hemoli İste o ruhumuzdaki eksikliği maneviyat doldurur diye düşünüyorum
@dansedenkedi Zorunda değil evet ama hak din İslam'dır ve inanmak bizim ihtiyacımız, inançsız bir insan, sadece dünyalık hedeflerle ruhen doyamaz hep ruhunda bir tatmin olmama hissi yaşar
Her din kendine hak din diyor zaten.
Sayısız din var
Duada ediyorum bol bol
İslam hak din ve bende korkular özellikle ölüm korkusu vard, ı varoluşsal sancılarin bir parçası da budur. Araştırdım bir İslami sitede "uyku ölümün yarısıdır derler diyorlar ya, uyurken Allah ın yanına gitmiş gibi oluyoruz başka bir aleme ve uyku hepimize çok tatlı geliyor bunun sebebi asıl ait olduğumuz yere dönmemizmiş" bu benim korkumu azalttı
Allah duanı kabul etsin kardeşim, hassas insanlar genelde çok derin düşünür sende buna olumlu yönden bak belki çoğu insanın fark edemediği farkındalığa sahipsin
Aşırı düşünen bir insanım, aşırı felsefe yapan insanlar bile bu ne diyor
@dansedenkedi Haklısın çok sayıda din var ve bu devirde hayat materyalleşmişken inanç, maneviyatlı olmak zor olabiliyor çünkü insanlar tüketim bağımlısı hayatın anlamını düsünmüyorlar ya da yanlış şeylerde arıyoruz kendimde buna dahilim halbuki biz hayata gezip tozup süslenmek story atmak icin gelmedik ki bu arada lütfen yanlis anlama yorumum sana değil genel olarak bugünlerde bunu dusunuyorum yine de yorumum incittiyse hakkini helal et.
Aslında aşırı düşündüğünde işe odaklan ya da bir hobi yap
Misal belirsziliğğ sevmem ya da tanımadığım inananlara konuşamam kalp çarpıntısı soğuk terleme olur birde biriyle alakalı olur. Bana ilgili davransa hemen niye ilgili davrnwdı vs diyorum bakarsan sayfama görürsün o sorumu
Kendime aynadan bile bakamıyorum. ya da kendi benliğimden kopuyorum. İleride ne yapacağımı düşünüyorum aslınsa yzrsnz daha detaylı anlatsam
Anladım, dini, manevi olarak gerekeni yapıp bir de psikologlar görüşseniz çünkü eğer bir sağlık sorununuz yoksa psikolojikmen o belirtileri yasıyorsunuzdur psikiyatri ilaclari kullanmak zor ama belki terapiyle hallolur bu durum
Ama destek alınmali
Sosyal anksiyete demişti önceden terapi aldığım kişi. Misal acaba bir kızla konuşsam günaha girermiyim, bağlansam ya hayatım perişan olsa. Veya para harcadığım zaman çok mu harcadım diyorum. Borcum olsa bile öderim diyorum, bu yüzden çok borcum oldu birine bağlanmıştım 7 ay önce stresten harcadım vs bu sefer kartıma dadanmadım ama halen ödemesini yapıyorum sadece yol bileti ve gram gümüş aldım. Eskisi gibi kartımı kullanamıyorum. Bu durum rahatsız ediyor. ya da biri bana baksa ilgilense acaba neden benimle böyle ilgilendi bana karşı hoşlantı mı var insanlar baksa neden baktı ne yaptım diyorum
Okuduğum kitap, dizi vs etkileniyorum. Acaba bu sorun bendede var mı acaba bende narsist miyim ya da egosit vs
Bir kızla konuşmanın hangi durumlarda günah olduğunu araştırabilirsin, namahreme kötü gözle bakmak haram öyle bir şey yapmadiysan vesvese yapma, paranı çarçur etme, gereken şeyleri al, bir sey diyecegim ama yanlis anlama bende de benzer ruhsal sorunlar var ama lütfen bunlari okuduktan sonra yorumumu kaldir bende herkes benden hoşlaniyor saniyorum, daha cok sey var ama soylersem sana yeni takinti kazandirmis olurum
Yorum kaldırılmıyor sanırsam soru yeni diye
Kaldırılıyor simdi benim yorumumun yaninda üç nokta var ya ona tıkla bunu görmek istemiyorum yazana basarsan olur gecmis olsun sana da kardesim dedigim gibi hem manevi olarak bol dualarla Allah a sıgınarak iyilesiriz ve insan oldugumuz icin bazen tavsiye almak tedavi olmak gerekir o yüzden psikologa da gitmek gerek
İnsanın anlam arayışı logoterapi araştır
Neden peki