Karekter benim için çok önemlidir.. Ve her ne olursa olsun bir insan karakterine yakışmayacak hiçbir şeyi yapmamalıdır.. Sizce karekter nedir size neyi ifade ediyor?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Karekter benim için çok önemlidir.. Ve her ne olursa olsun bir insan karakterine yakışmayacak hiçbir şeyi yapmamalıdır.. Sizce karekter nedir size neyi ifade ediyor?

Karakter denince aklıma tabi ki de dürüstlük geliyor çünkü bir insan dürüst olmalıdır ne olursa olsun.. eğer bir insan dürüstse aynı zaman da iyi bir kalbi de olabilir.. ama bunlar yeterli değildir.. karakter merhamet iyilik sever olmak hayvan sevgisi barındırmak demektir benim için
Kesinlikle çok doğru Barış..
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim.. 😊
Aklıma gelen; Kaliteli, mütevazi kişiliği değer veren, kendini bilen insan doğru kişiliğe sahiptir. Kimsenin üstü altı olmayan alma verme dengesi kurmayı bilen "biz bilinci" denir. "Biz bilinci" içinde duygusu taşıyan farkındalık yaratır. Kendini olduğu gibi kabul eden başkalarına da olduğu gibi kabul eder değiştirmeye çalışmaz. Haklı çıkarmaya çalışmaz kendi mutluluğunu önem verir.✨
Ağzınıza sağlık çok güzel anlamışsınız.. 😊
Rica ederim.. 🥰
Değişmesi zor olan davranışlar topluluğu. Ayrıca kişiye göre değişen bir şeydir karakter, kimi sevdiği için karakterlerinden vazgeçip yeni bir karaktere bürünür, kimi ise and içmişçesine hiç taviz vermez karakterinden. Kişiye görede değişebilir yani..
Kesinlikle.. Bir insan karekterine yakışmadığı tarzda davranış sergilememelidir..
Cevap
18Cevap
Bir duruşu olması, tutarlı olması ve ağzindan çıkan lafla yaptığının bir olması geliyor aklıma
Kesinlikle çok doğru canım..
🙏🙏❤️👍❤️👍🥰
Karakter kişinin var olan geçmiş ve gelecek tüm hal ve hareketlerinde ona biçim veren davranış şeklidir kimisinde oturmuş olsa da birçok insanda hala ayaktadır maalesef..
Aklıma ilk gelen: Dürüstlük (her anlamda)
Düzgün bir insan olmayı benim için ifade ediyor. İki yüzlü ve adam satıcı olmamayı. Bir de merhamet sahibi olmalı.
Aynen öyle.. Ne yazık ki bu sitede çok var öyleleri.. Benden uzak Allaha yakın olsunlar..
Bilmez miyim kimlerin kimlerin olduklarını.
Değmiyorlar işte..
Sıfatlarına yapışmış onların çünkü
Bilmiyorum artık orasını..
Karakter denilince ilk aklıma gelen dürüstlük, merhamet, cesaret, sabır gibi bir insanı diğerlerinden ayıran özelliklerdir.
Kesinikle öyle bana göre karekter bir insanın olmazsa olmaz aksesuarıdır.. Kendi benliğidir..
👏🏻🥰
Benim karakter anlayışım biraz farklı. Toplumların kendi koyduğu geleneksel veya kültürel normlara uymaya çalışan insanları iyi karakterli insan olarak, Bireysel tercihlerine göre hayatını yaşamaya çalışan insanlara ise kötü karakterli insan olarak bakıyorum. Esas olan bireysel özgürlükler değil medeniyetin sürekliliğidir. Bu sorumluluğu eline almış insanlar iyi karakterli insanlarıdr
Dürüstlük geliyor , birde iftira atan çirkeflerin karaktersizliği geliyor, söz konusu yüzleşme olunca da ortaya çıkan yok. Üç maymunu oynuyorlar, madem dediğin doğru niye kaçıyorsun.🙁
Ne kadar da doğru bir yere değindiniz.. Birde arkadan bir işler çevirip ben masumum ayaklarına yatanlar var.. Sadece gülüyorum..
Aynen öyle.. Herkes ne ekerse onu biçecek diyorum.. 😄 Kimse sanmasın yaptıkları yanına kar kalacak..
Kesinlikle öyle.. Herkesin yolu bahtı açık olsun..
Bu konudan bahsetmek istemiyorum.
Karakter pahalıdır herkes te olmaz.
Bazısı da bunun altında ezilir..
Kendim geliyorum aklıma. Bu kadar oturmuş karakterli insan olmakkk her insana nasip olmuyor malumunuz
Maşallah diyelim.. 😅 Böyle insanlar ne yazık ki yok denecek kadar az..
Kimsenin hayatınin akışına olumsuz olarak karışmadan dürüst yaşamak edepli yaşamak bunlar olmazsa olmaz.
Güzel ve zor soru olmuş. Kalp atmak yasak 😁
Teşekkür ederim.. Herkes yerini bilerek yorum yaptığında bir sorun olmuyor..
Bilmeyene itina ile bildirilir 🙂
Evet kesinlikle..
Karakter duruştur yaşadığın olaya verdiğin tepkidir herkesde olmaz herkes taşıyamaz
Ne kadar güzel ifade ettiniz.. Kesinlikle herkes taşıyamaz.. 😊
bilmem çay içesim var :D sen bize çay ver :D
İşi gücün çay olmuş.. 😅 Versem mi acaba.. 😜
Hadi yine iyisin benim gibi kardeşin var.. 😅 ☕☕🍩
Her ortam ve durumda cümlelerine dikkat eden kişi bence karakterlidir.
Her zaman olmasa da genellikle öyle evet..
Sinirliyken bile kişiliğini koruyabiliyorsa karakterlidir o kişi.
Evet katılıyorum 💯
İşte asıl nokta bu sinirliyken de koruyabiliyorsa ne güzel yere değindiniz.. Keşke bunu anlayabilseler..
Evet umarım bir gün herkes bunu anlar 🙃🙏🏻
Hiç sanmıyorum.. 😅
İnsanlar birilerini kırdıkça bunu öğrenmeyecek
Kırıldıkça bunu öğrenecek
Ne kadar çok kırılırsan hangi kelimelerin ne zaman ne kadar kırıcı ve yıkıcı olduğunu tahmin eder ve ona göre cümleler kurmaya başlarız.
Eğer bu dediğim karaktere erişmişse birisi muhtemelen çok defa kırılmıştır.
Ne diyorduk afedersiniz
Tecrübe hayatımız boyunca yediğimiz kazıkların toplamıdır.😂
Evet çok haklısın ama anlamayan yine anlamaz.. Bazı şeyleri insanlar yaşamalarına rağmen empati duygusunu kullanmıyorlar. Bu yüzden bana göre imkansız bir şey.. 😅
Empati’de çok önemli evet haklısın 💯🙃
Kesinlikle.. 😊
😊🙏🏻
karakter kotu de olabilir iyi de. Kisinin benligidir. Misal birisi kotudur ve kotuluk yapar bu onu karaktersiz yapmaz kotu biri yapar. karaktersizlik insanin benligi ile eylemleri farkli olmasi bana göre. Birisi cikip sapiklar idam edilsin diyip sapiklik yapiyorsa karaktersizdir mesela.
Başkaları tarafından değiştirilmeyen, sadece beni yansıtan, beni ben yapan özellik ve davranışların tümü.
(Karakter=Üslup) Edep usul olgunlugunu bilen güvenilir erkege kadına denir.. bu sadece tek cins kaynaklı değil
İyi biri olmaya çalışmak, ben hiç zarar görmedim bundan. Çünkü hep iyiliğe ve yaradana inandım. Benim karakterim böyle, bilmiyorum
Kişinin hayata karşı bakış açısı ve duruş bütünlüğüdür.
Karakter denilince aklıma etik ahlâk erdem gibi değerler geliyor
Karakter denilince aklıma dürüstlük ve empati geliyor
Menfaati için bile olsa adaletten şaşmamak aklıma geliyor.
Karakter denilince aklıma iyi veya kötü rolü oynayan tipik insanlar gelir.👍
Nasıl açıklanır ki.
Söylemleriyle yaptıklarının bir olması bence.
Tabiki ben geliyorum.. 😀
Fenerbahçem. 💛💙🧿
Tutarlılık, denge, olgunluk, nezaket.
Düzgün dürst sadık sevgi dolu vs gelir aklıma
Sadakat, güven geliyor.
Kişiliği belirleyen tüm olguların bütünü..
Tip duş görünüş, karakter yaptıkların
Saygı ve verilen söze riayet.
Ferhan şensoy İsmail tiplemesi.
Ben 😀
Çok açıklayıcı olmuş.. 😅😅
Beni tanıyana gayet açıklayıcı 😅😅
Tanımayanlar merak eder ama olmadı ki şimdi.. 😅😅
İnsan yeter ki öğrenmeye açık olsun 😅
Ulaşırlar diyorsun yani.. 😅
Ben istersem
Hımm hadi bakalım hayırlısı olsun.. 😅
Amin 😀