Erkeklerin ve kadınların eşit derecede meraklı olduğunu söyleyebilirim, sadece her biri farklı bir şekilde çalışır. Kadınlar çok duygusal varlıklardır ve bu nedenle merakları genellikle sezgileri ve duyguları tarafından yönetilir ve duygularını araştırırken, erkekler sezgi ve mantığı kullanacak ve bir şeyin sırrını bulmak için derinlere inmek isteyeceklerdir. Her ikisi de yukarıda bahsedilen tüm özelliklere sahiptir, ancak merakın işleyiş biçiminde, yukarıda da belirtildiği gibi, bu süreçler erkeklerde önceliklidir ve kadınsı özellikler de yukarıda bahsedilen süreçlere yol açar.
Kadınlar çok meraklı. Aslında merak iyidir merak eden insan öğrenir gelişir falan ama neyi merak ediyor olduğun önemli çoğu kişi boş şeylere merak duyuyor bu da gelişime değil geriye itiyor insanı. Ben öğrenmeye çok meraklı biriyim hatta bazen ben bunu nerden biliyorum diyorum kendime 😄 ama boş mevzulara merakım sıfır. Arkadaşlarım bazen çok önemli bir şey diyecem der tepki vermem vazgeçtim der sormam bile deli olurlar bu huyuma
Yani evet.. Bize bir şeyler katma konusunda yardımcı olacaksa evet, faydalı ama bunun zaafa dönüşmesi, bundan faydalanmak için merak duygusunu tahrik edenler başarıyorsa bunu; zayıflıktır, basitliktir en hafif tabirle..
Meraklılık cinsiyetten çok kişisel bir özellik. Kadınlar ve erkekler arasında genelleme yapmak yanıltıcı. Her iki cins de farklı konularda farklı derecelerde meraklı. Bazı kadınlar daha detaycı ve derinlemesine araştırırken, bazı erkekler de aynı şekilde meraklı. Merak, daha çok bireysel bir özellik olup, kişilikle ilgilidir.
Merak etmek, insana istemediği şeyleri yaptırabiliyor.. Bunu bilen biri merak ettirince kadın çatlıyor öğrenmek için ve tıpış tıpış onun peşinden gidiyor.. Al sana kolay ulaşılır olmak..