çten gelen kötü duyguların bir dışa vurumuyla gerçekleşebilir düşmanlık. Bu bazen bir sebebe dayandırılır bazen de sebepsiz gerçekleşir. İnsan zaman zaman kendine bile düşman olur.
Ben öyle kolay düşman olan biri değilimdir, ufak bir kusura bakma lafı veya ufak bir jest bile gönlümün alınmasına yeter. Ama düşman edecek kadar kötü bir şey yapıldı ise o zaman kötü işte, çünkü gözlerimi düşmanımdan ayırmam ve bana yaklaştığında sert bir balyoz darbesi ile karşılaşır.
Hayır tabiki fiziki bir şey olmasına gerek yok, bana o kötülük ile nasıl diz çöktürmeye çalışıyor ise aynısı ile karşılaşır yani, fiziki bir şey ise anca fiziki bir şey ile karşılaşır 🫣🙄🥺
Şimdi niye düşman oluyom burası önemli. Kolay kolay düşman bellemem ama intikam almaya karar vermişsem er ya da geç alırım. İntikam ile kısasa kısası ayıralım ama şimdi.
Şöyle bi örnek vercem. Diyelim ben seni pıçakladım. Sen beni pıçaklarsan intikam almış olmazsın, bu kısasa kısastır. Burada şöyle bi devasa fark var. Ben masum birini (yani seni) pıçaklarken sen suçlu birini (yağni beni) pıçaklarsın. İntikam alman için senin daha ileri gitmen gerekir. Ya bıçağı içimde çevireceksin, ya da birkaç kere sok çıkar yapçaksın. Tabi bu bi örnekti, şiddet yanlısı değilim. Birine kin güdebilmişsem (bu konuda aşırı sabırlıyımdır), bi sürü bildiğim vardır ve onun için hemen her şey mübahtır ve her şey etiktir.
Düşmanlıktan ziyade öfkelenmek olarak bakıyorum, bizim sekretere olan olay gibi. Kin tuttuklarım var ama bir insanın bu raddeye gelmesi için çooomçok ileri gitmesi gerekir, cılkını çıkarcak yani baya
Genellikle düşman olmam kimseye hatta umursamamayı tercih ederim. ama üzerime gelindiği zamansa acımam kimseye ya da affetmem kinci bir yapım vardır her zaman için..
mesela karşımda ki benden özür dilediği zaman kolay affedebiliyorum o konuda affediciyim ama karşımda ki haddini bilmezse kötü oluyorum.
Ben kimseye düşman olmam, o kadar önemsemiyorum insanları. Fakat beni kimse karşısına almak istemez, benim onlar hakkında bildiklerim onların benim hakkımda bildiklerinden kat kat fazladır. Kaçak dövüşmeyi sevmem, alenen açık açık olacak her şey.
Benden düşman olmaz ya. Ben şok olduğum bir habere bile Allah düşmanımın başına vermesin diyen bir insanım. Olsam bile öyle ayağını kaydırma planları yapmam. Bende bir başarı varsa sırrımı vereyim o d başarsın. Sonuçta biri yükseldiyse diğeri alçalmak zorunda değil. Beraber de parlayabiliriz
Benden düşman olmaz, çok sakin ve umursamaz bir insanım. İnsanları zerre umursamam; bana küfür etmişler, benimle alay etmişler hiç kâleye bile almam.
Ancak bana veya sevdiğim birisine herhangi bir fiziksel zarar versin, öldürüm onu. Aylarca hatta yıllarca plan kurar ve arkamda iz bırakmadan tahtalı köye yollarım onu.
DipnotSelenadaki hades gibi olurdum güven kazanmaya çalışıp savunmasız anda saldırmayı seviyordu, zayıflıkları öğrenip ustaca kullanıyordu, şekil değiştirip gerçek yüzünü göstermeden iyiyi oynuyordu, ve en önemlisi manipülatif bir stratejisi vardı anlamadan sen, umarım bu yorum altına el ele tutuşup Selenayi çağırmazlar naneyi o zaman yerim 🤣😅
Merhametli düşman olur benden, düşmanım da olsa kötülüğünü istemem kimsenin. Özellikle düşmanlık yapmak adına planlar kurmam ammaaaa gel gör ki oyun oynamak isteyenle de kedinin fareyle oynadığı gibi oynarım efennim 🙃🙃
Kendime düşman evet olabilirim o da kendimle çalıştığım, kendimden beklemediğim, kendimi hayal kırıklığına uğrattım vakitlerde gerçekleşebilir bu da sürecin bir parcası olur benim için ama başkasina düşman olmak mazallah kimse için öyle efor harcamak istemiyorum😂
Bence, benden düşman olmanın yolu oldukça basit. Bir kere güvenimi kırarsan, bir daha geriye dönüşü olmadan o duvarı örerim. Yalan söylersen, bir şeyleri saklarsan ya da saygısızlık yaparsan, işte o zaman işler değişir. Çünkü ben, insanlara değer verirken, karşılık beklerim. Ama bir sınır geçildiğinde, o sınır bir daha geri gelmez.
Ne kadar çarpışırsan çarpış sonunda beni karşında kendinle birlikte dostlarının kaybedeceği bir düşman olarak bulursun. Galip gelme imkanın olmaz. Çünkü bana yetecek olan en büyük destekçim Tanrım var. Benimle birlikte Tanrıya karşı savaşacak olursan söyleyeyim ki bu aptalca ve aşağılanmana vesile olacak bir cüret
Kimseye kolay kolay düşman olmam. Ama bana, aileme ve sevdiklerine çok büyük zarar ve haksızlık yapılırsa, sonuna kadar üzerine gider ve o kişilerden hakkımı alırım. Ve düşman olma ihtimali olan kişilerden de şiddetle kaçarım.
Duruma bağlı sabır bittiyse sınır aşılmış ve artık gözümdeki o perde kalkmış tır olumlu ılımlı baktıran affettiren gemileri yakarım ailem de dahil siliyorum düşman oluyorum
Hep öyleyim ama işte insanın bir sabrı var ya o biterse olur herkese olmaz o zaten hoş değil sizleri seviyorum kaliteli dostlarımsınız asla kırmak istemem herkes mutlu olsun hayırlı akşamlar diliyorum 🙏🥰
Kolay kolay kimseye düşmanlık besleyecek bir karakter değilimdir ancak buna rağmen düşman oluyor isem yapabileceklerimi karşı tarafın hayal dünyasına bırakıyorum..