Keşke zihin, kaotik gerçekliğimizi alıp ondan daha inandırıcı bir hikaye örmeye başlasa: ‘Hem doğru, hem yanlış…’ Çünkü uydurduğumuz bazı hikayeler bizlerin kalbini özgürleştirirken, ötekiler bizi fena şekilde hapsediyor. Tek bir hikaye ile derin bir kuyuda buluruz kendimizi. Hangi hikaye beni kanatlandırırken, hangisi beni mahvediyor?
‘İki aradanlık bu dünyanın laneti.’ diye geçer Hannibal’da. Bence de bu duygular uç noktalarda çok çalkantılı olacaktır ama insana hayat verende budur zaten. Fazlasının tehlikeli sularda yüzmesi de çok doğru 🫠
Duygularımın ve hislerimin tümünü yaşamayı seviyorum, onları ötekileştirmeden ve bazılarını yüceltirken, kalanları lanetlemeden. Bana mutluluğumu dolu dolu yaşarken, mutsuzluğumu nasıl bu kadar sevdiğimi soruyorlar. Bir yakınımı kaybetmişsem ve o anlarda huzur, tüm gülüşler ve mutluluk benden kaçıyorsa köşe bucak, bana destek olmaya gelen ve o an yanımda olan, acımı paylaşan mutsuzluğa saygı duymamı neden yadırgıyorlar. Neden kötü ilan edildi ve dışlandı herkesçe.. Korkaklık yapmayacağım ve düzene ayak uydurup tüm günahları masum bir histe toplamayacağım. Toplumda asi ilan edilen ve ötekileştirilen her düşünce gibi, varlığım gibi, duygular da bundan kurtulamamışlar. Mutluluğu, mutsuzluğun idamında bulamazsın ve savunmaları yeteri kadar temiz değil, en azından benim mahkemelerimde. Oysa her duygu ve his özenle var olmuş ve kullanılacakları yerler muazzam bir detay ile süslenmişler. Sorun değil, onlara ben sahip çıkıyorum.
Ah evet, bazı duygular kendi içimizde bile ötekileştiriliyor. Oysa ötekileştirdiğimiz duygularda bizdendi. Her biri bastırdığımız kendi gölgemizde kilitlenmesi gereken birer canavar gibi işliyor içimizde. Belki cahillikten belki de o duygulardan kaçışın daha kolay olacağından, bastırılan duyguların daha da çirkinleşeceğinden habersiz gerçekleştiriliyor. Sadece güzel duyguları yaşamak isteyen küçük bir makine mi olmak istiyorlar, diye düşündürür insana.
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
sanırım merhamet duygusu ve sabır duygusu olabilir çünkü fazla iyi niyetliyim fazla iyi niyetli olduğum için de maalesef bazen tepki göstermem gereken yerlerde aman boş ver diyebiliyorum bu de insanların benim iyi niyetimi kullanmasına neden oluyor..
bunun dışında bir de fazla sabrediyorum olaylara karşı.. bazen harekete geçmek gerekiyor ama ben belki de düzelir diyerek bekliyorum bu yüzden de bu duygular olabilir
birde olumsuz ve depresif yaklaşıyorum olaylara maalesef..
Gereksiz merhamet... Kendi içimde kurduğum mahkemede suçluların avukatlığını da üstlenir haklı çıkaracak bir sebep bulurum. Bu çoğu zaman onları affedip kin yükünü üzerimden atmak için olsa da kimisine fazla merhamet gösterip daha fazlasına sebep olabiliyorum... Bu biraz kahredici oluyor 😅
Merhamet, en zor duygudur. Çünkü nerede acıyacaksın, nerede acımayacaksın, hiç bir zaman bilemezsin. Ve acımakla merhametin arasın da çok ince bir çizgi var.