@BirkadınBirçocuk
soru için çok teşekkür ediyorum seninde fikrini merak ettim doğrusu 😊😊

@BirkadınBirçocuk
soru için çok teşekkür ediyorum seninde fikrini merak ettim doğrusu 😊😊
duygularla karşımızdaki insanı alt etmek çok kolay değil.. çünkü bu konuda karşımızdakinin de bizimle aynı duygular içinde olması gerekiyor.. mantık ve zeka ise alt etme konusunda yelpazesi daha geniş, daha etkili.. vicdanı ve merhameti eksik bir insanı duygularla mağlup etmek imkansız bir uğraş olurdu..
Öncelikle teşekkür ederim.
Alt etmek deyince bir çok kişi yanlış anlayabilir. Sadece yenmek diye düşünürler.
Ama hayatın kendisi bir oyun. Satranç oyunu, bizler ise birer bir tasiz. Kimimiz sah, kimimiz vezir, kimimiz ise bir piyon.
Hepimiz biliyoruz ki piyon küçük ve değersiz bir taş olarak gorunse de rakibinin son kutusuna geldiğinde istediği gücü elde etmiş olur. Bunu da mantığı ve sonraki hamleleri düşünmesi ile yapar. Aslında bazen mantigimiz ve duygularımız auni anda hareket ettiğinde çok güzel sonuçlar doğurabilir. ya da kendi mantığın ve karşındakinin duyguları...
Aslında sadece bir strateji oyunu...
Ama ben genelde haytta duygularım daha ağır bastığı için, pek alt edemiyorum. Alt ettiğim zamanlar ise kendi mantığım ve karsimdakinin duygusal özellikleri. Ters psikoloji harika bir fikir.
Teşekkürler
Kesinlikle
Karşımdaki kişiyi alt etme meselesi, mantığım ve duygularım arasında bir denge kurmakla alakalıdır. Mantık, durumu net bir şekilde analiz etmeme yardımcı olur, ancak duygular da doğru kararlar verebilmem için önemli bir rehber olur. Bazen mantık ön planda olsa da, duygusal zekâ ile duygulara hitap etmek de etkilidir. Her iki unsuru da kullanarak, hem karşımdaki kişiyi anlar hem de doğru bir yaklaşım sergileyebilirim.
Çok güzel bir düşünce 😊
Eic için teşekkür ederim
Rica ederim
Karşımdakini alt etme isteği duymam hiç bir zaman. Bu yeterince olgunlaşamamış bir insanın kin duyması olur ancak. Kimseyi alt etmem sadece kendime odaklanırım ve yok sayarım en güzel cevap bu. Güzelce ve kibarca. 😊
Cevap
2Cevap
Valla bilmiyorum ben slk olduğum için kendimi alt üst ediyorum karşındakini bilemem 😂🤣
Ben mi iftira😂
Söyle ciğerlerim nasıl iyi mi 😂
Sağlıklı mı onu soruyorum aaaaaağğğ 🤣
Sola bakma be 😃
Çıtır hasarlı değil sol tarafım yok 😃
Yanlış görüyon o külleri 😃
Kuş değil o et 😂
Duygularımı göz ardı etmeden mantığımı kullanarak 🙃
Ahahshshd e ama öyle çocuuum 😂😂
Fdp😎😂😂 artık rahatça diyebilirim 🤪😂
Hiiiii kalbim kırıldı şu an gidiyom ben 🥹🥹
Yalvarmazsan olmaazz 🤪😂😂
Çünkü ciddiyim dimi ben de 😂
Aynen koçum 😂
Alt edilecek bir durum varsa uzak dururum o kişi bana iyi gelmiyordur demekki uzak durmak gerek muhatap olup stres yapmaya gerek yok. Alt etme oyunlarına da gerek yok
Eğer birbirimizin rakibi isek zaten ben oyun oynamam. That’s not the shape, shape of my hearth 🤗
Her ikisi mantığımla sorgulatır, duygularımla yüreğine değerdim.
öyle hesap kitap islerim yok he biri beni alt ettigini düşünüyorsa da birak düsünsün mutlu olsun zavalli 😀
umrumda olur mu hic sanmiyorum 😀
eminim 🙂
Hem mantıkla hem duygularla nakavt ederim evet.
Genelde alt edilirim.
Mantığımla ben duygularımı karıştırmayı sevmem
duygularımla takılırım
Mantığımla tabiki
Mantıkla
Bilgim ve zekamla :)
Mantık
Karar veremedim 😆
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?