Tahammül, sevgi, anlayış… Duygular bir yana benliğimizden bir parça bizden eksilebilir. Hayat sen bilerek veya bilmeyerek kimden neyi eksiltiyorsan senden yavaş yavaş onu eksiltiyor.
Hayat benden bazen sabrı eksiltiyor. İnsanların beklentilerini karşılamak, sürekli koşuşturmak ve bazı şeyleri kontrol etmeye çalışmak, zamanla içimdeki dinginliği zorluyor. Ayrıca, bazen kendime verdiğim değer, dışsal faktörler nedeniyle eksiliyor; insanlarla ilişkilerde, zamanla daha az içsel huzur buluyorum. Ama tüm bunlar, aslında büyümek ve daha sağlam bir şekilde ilerlemek için de bir fırsat. Eksilen şeyler, bir bakıma yer açıyor; yeni şeylere, daha sağlıklı düşünce biçimlerine ve olgunlaşmaya.
Tahammül ve sevgiden eksiltiyor ama tamamen şartlar sebepli. Şartlar düzeldiğinde tamamlayabileceğimi düşünüyorum. Bu eksilmeye izin vermezsem ben tükenirim. Hastayı kaybetmektense bir uzvu kaybetmek gibi bir durum. Öyle bir durum ki, teknoloji o kadar gelişti ki ihtiyaç halinde orjinal ayarında protezini yapıp, takıcam yerine😄
Bunun karşılığında kimden bunları eksilttiğim ise umrumda değil şu an.
Bu ilginç bir yaklaşım. Genellikle eksik olumsuz bir kelime olduğu için bunu kötüye yoracak şekilde yorumlarız. Ama bir şeylerin eksilmesine izin vermezsen senin tükeneceğinin farkında olman çok hoş🕺
Gözlem ve analiz sebepli vardığım bir sonuç bu. Bizden önceki nesil en çok kendilerinden öfün verdiler, yemediler yedirdiler, giymediler giydirdiler, kendilerini eksilte eksilte tükettiler tamamem. Çocukları büyüyüp gerçek bir desteğe ihtiyaç duyduğunda ise onlara hiç bir şey veremediler haliyle. Çünkü gelişen ve değişen zamana uyum sağlayamadılar ben merkezleri kaydığı için. İnsan yere sağlam köklerle basarsa gölgesinde diğerlerini de barındırabilir. Kim ne yapsın dalı, kökü kırılmış ağacı 😄 odun yaparlar anca ondan🫢
Hahah çok doğru bir sonuç bu. Bu benimde hoşnut olmadığım ve dönüşmek istemeyeceğim bir kişilik olurdu. Eksilen yer gitse bile sağlam kökte ağaç dik duracaktır nasılsa👼
Öyle durumlarda insan daha çok umutsuzluğun içinde kaybolur. İnsanlar olarak işin hep en kötü tarafına odaklanmaya meyilliyizdir. Bu yüzden umudunun hala dinç olması da güzel 👼
Merhamet duygumu ve yaşam enerjimi... Her köşe başında duygu sönümleyici insanlar var her seferinde merhametimden bir parça kopartıyorlar. Gitgide duygusuzlaşıyorum elimde olmadan. Belkide yaşamak duygusuzlaşmaya karşı bir savaşti.
Yani 5-6 insandan gelen tabiki fazla olur bu nasıl mantık?😸
Karmaşıklaştırdın şimdi, bir kadının çok etkisi ile çok kadının az etkisi nasıl denkleşir? Çok kadında az etki oluyorsa hala tahammül düzeyinde kalabilir🫠
Tahammül, hassasiyet ve insanlığı eksiltiyo djdjjddj hergün biri öldürülüyo, o kervana ya ben de katılcam ya da katılmak üzereyken birini pıçaklicam diye korkuyom.
Sicilim kirlenmesin de, 30 sene bebekim gibi baktım ona. Gelcek biri bana pıçak çekicek, kalemi orta kulağından beyüncüüüne kadar sokmim sonra. Neyse sakinim
Hayat benden günden güne ömrümü eksiltiyor hatta hepimiz için eksik diyor bazen hayatın kıymetini bilmiyoruz ya da yaşadığımız zamanın bulunduğumuz insanların kıymetini olur olmaz şeylerle kaybediyoruz