İnsanın birçok kaprisleri ve inişli çıkışlı halleri olabilir. Zaman zaman öyle kimselerin yanında tahammül sınırımıza yaklaştığınız durumlarla karşılaşırız. Yine de bir şekilde bağlarımızı koparmadığımız zamanlarda olur. Eğer delirtenlerin halleri bu kadar yıkıcı ve bunaltıcı ise neden onlarla birlikteyiz? Belki de bizde bir miktar deliyiz.
En çok delirten şeylerden biri, sürekli tutarsızlık görmek. Birinin söyledikleriyle, yaptıkları arasındaki büyük farklar beni gerçekten çileden çıkarır.. Birinin sözde ne kadar dürüst ya da güvenilir olduğunu söylemesi ama aslında hiç öyle olmaması, insanı zor durumda bırakır. Ayrıca, kendini sürekli haklı görmek ve başkalarının görüşlerini göz ardı etmek de beni zorlayan bir durum. İletişimde açık ve dürüst olmak, karşındaki kişinin söylediklerine ve hislerine değer vermek, bence her şeyin başı.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
çok inatçı ve duygusal biriyim bunlar olabilir. ama herkese karşı değilim tabi ki de.. mesela sevdiklerime karşı çok inatçı olmam.. genelde istediklerini yapabilirim.. aynı şekilde tanımadığım insanlara karşı da hiç bir şekilde duygusal olmam.. ama sadece sevdiklerime karşı duygusalım
bunun dışında da bir özelliğim yok sıradan olduğumu düşünüyorum hayatımda sadece..
Sabır test edici özelliğim. Bunu kasti yaparım ama. Şoförlere, sevdiklerime ya da beni çıldırtan sinir bozucu insanlara yapıyorum. Delireceklerini bildiğim hareketleri ekstra bir yavaşlıkla yapıyorum. Ama en'i kafan karıştığında cümleleri düzgün kuramadığında zorlayıp o cümleyi doğru şekilde senden almak için inatlaşmam olabilir.
bknz. Şeyi şey yapıp gel, neyi ne yapıp geleyim?
Düzgün bir şekilde söylenene kadar anlamış olsam bile yapmam, cevap vermesini beklerim
Onlarla birlikteyiz çünkü zihnimiz biz fark etmesek de +/- veya fayda/maliyet hesabı yapar. Sadece o özellik sebepli kişinin diğer olumlularını silmez.
Ne zaman ki -'ler +'lardan fazla olursa o zaman ipler kopar.
Prensiplerim ve daha önce de bahsettiğim mantık, sebep-sonuç, gereklilik takıntılarım 😂
Öyleyse delirtsekte sahip olduğumuz artılar bizim bağımızı tutuyor. Fakat elbetteki bu bağ eksilerin doluşmasıyla kopacak türden bir bağ. 🕺
Sebep sonuç bağlantısını sürekli yaptığın için mi tepki alıyorsun? Yoksa belirgin prensiplerin için mi? Ne gibi takıntın birini delirtecek kıvama getirdi?
Ben sebep isterim 😂 Sebepsiz şurdan şuraya adımımı atamıyorum 🤣 Evet ama bunu da böyle yazamıyor, sonra ben yazdın sebebin tanışmak yazınca da yakalanma tepkisi ile yine ben kötü oluyorum jdjdkdk
Bilerek kötü adam oluyorsun sen😸 Karşı taraftaki o gıcıklık hissini taaa buradan hissettim. Seninle konuştuk kadınlar kaprisli varlıklardır. Yazmaya yeltenmiş bir zahmet gerisini sen getir demek istiyor😸 Sebebi illa duyman mı lazım be adam😸
Türkiye'de iken kimse bana evlilik hakkında bir soru sormazdi. Yurt dışına geldim buradaki çevre beni inanılmaz bunalttı bu konuda. Sırf bu yüzden misafirliklere gitmek istemiyorum nerdeyse. Çünkü biraz geri kalmışlar. Sürekli evlilik konusu açılıyor yaş geciyor, yaş kemale ermiş, hayat geçiyor evlen diye baskı yapiyorlar veya ben o yaşta 2. 3. Çocuğuma bakıyordum gibi laflar geliyor. Bu başta sorun değildi ama iyice bunaltmaya başladılar ve laftan da anlamiyorlar
En azından bana sorulmadı. Ve 30 civarında bekar bir sürü de insan var. Ekonomik şartlardan ötürü evlenmeyene niye evlenmedim denmiyor pek orada. Burada durum farklı. Hem bursdaki Türkler biraz eski sinir bozucu türk kültürlerine bağlı kalmışlar birazda ekonomi iyi olduğundan yaşı geçene tuhaf gözle bakıyorlar niye evlenmiyor diye.
Hayatta yaşadığım birçok sorunu aşırı derecede kafaya takmak ve kendime eziyet etmem oldu artık bu saatten sonra elimden geldiğince hiçbir şeyi kafaya takmamaya gayret edeceğim
Benim kendimde en sevmediğim ve delirten özelliğim berbat ani haraketler yapmam sinirimi kontrol ediyorum ama bir sınır var o sınır geçtikten sonra zarar kaba kuvvete falan başvuruyorum erkekse kadınsa zaten direkt ortamdan uzaklaşıyorum
Netimdir. Lafı dolandırmam. Bazı insanların hoşuna gitmeyebiliyor bu davranışım. Bu delirten bir özelliğim değil belki ama bana kızdıkları bir özelliğim olabilir diye yazdım.
Öfkem. Elimde değil.. Parladım mı kolay sakinleşemiyorum. Hele de karşımdaki insan hatasını anlamıyorsa ve hatalı olduğu halde öfkemi daha da çok kışkırtıyorsa.