Sizce bir insan, gurbete gitmeden memleketinin değerini anlar mı?

Sizce bir insan, gurbete gitmeden memleketinin değerini anlar mı?
Bence gurbet, sılanın anlamını şekillendiren bir kavram. Sıla, insanın bağlı olduğu yer, kökleridir ve gurbet, o bağlardan uzak kalmak, onları özlemek anlamına gelir. Gurbetin varlığı, sılanın değerini daha da derinleştirir; çünkü her şeyin bir karşıtlık içinde anlam kazandığını düşünüyorum. Gurbet olmasaydı, belki de sıla yalnızca bir yer olurdu, ancak o uzaklık, arayış ve özlemle birleşince, sılanın duygusal anlamı ortaya çıkar. Gurbet, sılayı değerli kılan bir unsurdur; birbirini tanımadan birinin anlamı yoktur.
Bir sefer bile başka şehre gitmeden şehrini arşa çıkaranları gördü bu gözler sjfjgj ama evet kankacım dışarıda kalmadan tam anlaşılmıyor sılanın kıymeti 😅
Al işte soru bana gönderme 😂
Ya şu zamana kadar sorduğun en güzel soru😂
Ne demek ya rica ederim😂
Teşekkür ederim 💅🏻
Olmaz yaaa
Cevap
17Cevap
Olmazdı , oyuzden her yıl memlekete mutlaka gidiyoruz ve bağımızı koparmiyoruz
🙏❤️🌺🌹🥰
Anlamaz bence. Ama memleketinden de uzaklaşabilir be hocam
Gurbette olanlar her daim sıla hasreti çeker bayramda seyranda memleketlerine gider gelir gadası
Gurbetle sıla bir olup dehlizleri de ellerine aldılar mı hasret araya girip ben de buradayım diye feryat ediveriyor.
Gurbet olayını en iyi ben bilirim sanırım. 13 yıldır evliyim evimde olduğum süre toplam 365 gündür. Gerisi hep ayrı geçti. Hayat şartları evdekiler rahat yaşasın diye kendimi feda etmekten başka çarem yok.
Ben kendi memleketime gezmek için 1 haftalığına falan gidiyorum o da bi kaç defa oldu zaten o yüzden benim için pek bi önemi yok sanırım 😂
Ahh ahh sıla hasreti çekmek çok zor evet kardeşim kimse gurbet ellerde kalmasın hasretlik çekmesin 🙏sabır kuvvet diliyorum tez kavuşurlar umarım..
Keyif için gidiyorsan memleketi sallayan olmaz
Sila. Adinda. bir. Kadini. Sevmistim. Beni birakti. Gurbet. Azabi. Cektirdi bu. Sila bana. Kahretsin. Aklimdasin. Adli Sarkis ile moral buluyorum
Her şey zıddıyla kaim. Siyah olmasa beyazın, kötü almasa iyinin, hastalık olmasa sağlığın anlamı olmazdı.
Bence bir insan ne kadar kafa yorsa da bir değişiklik yaşamadan, elindeki kaybetmeden asıl değerini anlayamaz
Gurbet bahtmdan Kara
Hasret ölümden acı
Ne zaman tükenecek
Bu yollar arabacı
Ben hep gurbetteydim. O yüzdən sıladan anlamıyorum.
Ozlem olmasa beklemenin anlaminjn olmadigi gibi 😊🥰
🥰🥰
Bi Eic'ni alirim dicem de gec kalmisim 🙁
Hehe anlastjk.😇
Anlamaz herhalde 🥹
Konyanın nesi özlenebilir ki
Gurbet herkese yaramaz
Sıla yolcuğu olmasa gurbetin ne anlamı kalıyor ki
Olmazdı ben zaten çok eşlilikten yanayım.
o yüzden askerde anlıyoruz değeri
Olmaz tabii ama bu özlem yorucu gelir insana.
Anlamaz knk
Zıttı olmadan hiçbir şeyin anlamı olmazdı bu hayatta
muhsin beyin soruyla alakasını çözemedim :)
Hayır olmazdı
Anlamaz
Nööö
Belki. Bir ülkede savaş başladığında.
Olmazdı.
Olmazdı bence
Anlamaz bence
Olmazdı tabi ki de
Olmazdı
Olurdu
Bilmem hiç yaşamadım
Olurdu 💅🏻