Güzel olduğunun farkında olan bir kadın yine güzel olduğunu farklı kişilerden duymak ister. Aldığı her cevap, sanki ilkmiş gibi sevinir. Biz erkeklerde böyle bir durum pek yaşanmaz.

Güzel olduğunun farkında olan bir kadın yine güzel olduğunu farklı kişilerden duymak ister. Aldığı her cevap, sanki ilkmiş gibi sevinir. Biz erkeklerde böyle bir durum pek yaşanmaz.

Evet bazı kadınlardaa bu var hepsinde var diyemeyiz. Öz güven eksikliği yaşayan kadınlar başkalarından güzel olduğunu duymak ister ve bu onları tatmin eder.
Her kadın için bunu söyleyemeyiz. Ben sadece sevdiğim adamdan bunu duymak isterim. Başkasının bana güzel olduğumu söylemesi beni bağlamıyor. Güzel olduğumu biliyorum.
Kadınlar, güzel olduklarını duymak ister çünkü bu, özgüven eksikliği olan duygularını tamamlanması için pekiştirir ve kendilerini değerli hissettirir. Güzellik, sadece fiziksel değil, duygusal ve ruhsal bir onaylanması isterler. Bir arkadaşım, aldığı güzel sözlerin gününü nasıl aydınlattığı durumunu anlatmıştı. Biz erkekler genelde bu konuda daha az sözlü onay arıyor olsak da, kadınlar için bu bir nevi sevgi dili gibidir.
acikca soyleyeyim, ben cok hoslaniyorum bunun bana soylenmesinden 😄 birtakim insanlar bu durumu ilgi o... olarak goruyor ama alakasi yok, enerjim yukseliyor biri bana "cok guzelsin" dediginde. eski sevgilim ona her fotograf attigimda, bulustugumuzda beni gordugu an direkt "ne guzel olmussun" falan derdi, her seferinde sanki daha once hic soylememis gibi hisseder heyecanlanirdim. sebebini bilemem ama mutlu oluyorum iste
Tıpkı erkeklerin pohpohlanmaktan hoşlandıkları gibi; teksin, ilksin, harikasın vs.
bunu öz güvene bağlamak çok saçma bence, bu gerçek bir tespit. Kadınlar güzel olduklarını duymak isterler, sevildiklerini, arzulandıklarını, iyi olduklarını, özel olduklarını duymak ve ayrıca hissetmek isterler. Bu da gayet normal bir olay.
Cevap
5Cevap
çünkü ilgi severler ondan.
Pek hoşlanmıyorum bu durumdan. Özellikle bir erkek söyleyince rahatsız da oluyorum. Ama mizacım şu an bir erkeğin bana bunu söyleyebilecek bir mizaçta değil. Ama bazen küçük erkek öğrencilerim söyleyince utanıyorlar teşekkür ediyorum 😅 kızlar zaten yağla koşuyorlar üstüme aman amannn kim geliyor vs diye. şakasına gülerim ama ciddi bir ovulme beni mahcup ediyor özellikle birşeyler anlatırken karşı taraf beni dinlemekten ziyade yüzüme odaklanıp bir detay söylemesi beni utandırıyor. Zekamlq övülmek beni daha çok mutlu ediyor açıkçası.
Erkeklere herhangi bir kadın fi tarihinde ufak bir iltifat etse egolarını sönmemek üzere şişiriyolar çünkü. Biz mal gibiyiz. Hemen iltifatı unutup kendimizi gömmeye devam ediyoruz, o yüzden sürekli güzel olduğumuzun söylenmesi gerekiyor, ilk kez duymuş gibi seviniyoruz. Cidden malız galiba 😃
Garip bir durum cidden
ben pek boyle degilim ama evet kadınların geneli iltifat isterler ve ilkmis gibi bundan cok etkilenip sevinirler fakat bunun ters acıdan bir dezavantajı var. beklemedikleri olumsuz bir sey duyduklarında da fena bozulup kafaya takarlar. benim ıcın boyle degildir, iyi veya kötü beni fazla etkilemez.
Üyle bir dönemdeyiz ki heykeş artık fazlasıyla güjel ve bakımlı❄️Bu nedenle sıradan gelebeliy o güjellik 💅Algısal olayak buna itiliyoylayy❄️ Biy de onaylanma ihtiyacı oyan ve bu durumu aşamayanlay da az diğil☃️❄️🦄
Güzel olduğunu düşünen kadınlar, genellikle daha özgüvenli hisseder ve çevre tarafından daha kolay kabul gördüklerini düşünürler. Bu da sosyal ilişkilerde, iş hayatında olumlu sonuçlar almasına neden olur
Erkekler nasıl mesela bazen iltifat duymak istiyor işte çok güçlüsün vs vs kadınlar da güzel olduğunu duymak ister her yaşta kadının ihtiyacıdır bu dişi köpekler bile böyle
Güzel denilmesi çok hoşumuza gidiyor vallah mutlu oluyoruz hatta hemcinslerimden iltifat almak en mükemmeli 🌸🙌🏻
Bunun özgüvenle alakası yok. Kadınlar beğenilmekten ve bunun dile getirilmesinden hoşlanırlar. Bu her kadında vardır. Ben övülmeyi sevmem diyen kadın net yalan söylüyordur. İltifat edin siz de ne var elinize mi yapışacak , seviyoz işte 😅
Ego tatmini ya da sevildiğini hissetmek için olabilir
Toplum tarafından kabullenme ihtiyacı
Ben şahsen elimde olmayan dış görünüşüm sebebiyle kabullenilmek istemezdim
fazlası histerikliğe giriyo
Bir tür tatmin edilme isteği galiba
Bazıları egolarını tatmin eder.
Bunun bir adı vardı da aklıma gelmedi
Yaradılışları gereği ilgiye açlar
İşte biz böyle küçük şeylerden mutlu olabiliyoruz
Zaten bilirler kadınlar duymak ister
Ben bilmek istemiyorum
Çünkü ruhumuz buna aç 🥺🤣