Elimden geldiğince daha çok keşke demek istiyorum, ya da imkansız demek. Vazgeçmek, yarı yolda durmak, düşmek. Kaybetmek. Hatalar yapmak. Berbat etmek. Sonra ayağa kalmak, canım yansa da adım atmak, güneş ışığına dokunmak. Biliyorum ki, beni ben yapan şey bunların hiçbirisi değil. Hayatla doğrudan kurduğum bağ var ya hani, görünenin ötesinde, dokunamadığın... Beni bana anlatan o, bu yüzden hayattaki hiçbir şeye ihtiyacım yok, hayatı hissetmek dışında.
Belki de ilerlemeye bile gerek yok, aşmaya. Boşvermekten söz etmiyorum, bile isteye istemenin ötesini keşfetmekten söz ediyorum. Eğer istemenin içindeki çatışmaya tanık olmazsan onu boşvermiş olursun, bu o yoldan gitmek bile olsa.
Biliyorum, kendini aşarak keşfedebilirsin ama benim anlamadığım, neden bir şeyleri aşmak, o şey sandığımıza karşı gelmekle mümkün? Farkında olmadan aslında kendi kuyruğumuza basıyoruz.
İlk olarak durumu kabullenmek gerekir. Sonrasında korkularınla, pişmanlıklarınla, keşkelerinle, olumsuz olarak bahsettiğin her şeyle neden yaşandığı, ne için yaşandığı üzerine oturup düşünmekle gerçekleşir yüzleşme.. Ardından adım adım ilerletmek…
Şanssızlığa katlanabilir, çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. oysa yaşamda bizi asıl yaralayan yaptığımız hatalara hayıflanmaktır. Keşke, hayatının pişmanlıklarla dolu olduğunu gösterir. Keşke dememek için anı yaşamak lazım ama sonrasını düşünmeden hareket ettiğin için yine pişman olabilirsin ve bu seferde keşke lafını bunun üzerine kullanırsın. Sanırım keşkelerle yaşamaktan kurtulmanın yolu yok. Ama yapılan hatalardan ders alınmazsa hayat hep keşkelerle geçer , hep kaybeden olunur.
Hiç büyük bir keşkem olmadı. Atacağım adımların muhakemesini çoktan yapmışımdır. Elbette ufak tefek keşkeler oldu ama sürekli bunu düşünüp moralimi bozacağıma attığım yanlış adımı nasıl en iyi hâle getirebilirim onu düşünürüm. Sanırım sağlığımdan sonra en şanslı olduğum konu bu. Duygusal olarak dibe çökmeye meyilli biri olsam da beynim hep ileriye tırmanmaya odaklanmış durumda ve durum çoğu kez başarmama vesile oluyor.
Hayatta elbette hepimizin 'keşke' dediği şeyler olmuştur..
Bazen yanlış kararlar, bazen de şartların el vermemesi bizi bu noktaya getirebiliyor..
Benim keşkelerimden biri, bazı insanlara hak ettiklerinden fazla değer vermiş olmam olabilir. Bunun dışında, zamanı daha iyi değerlendirememenin pişmanlığını da hissediyorum.
Fakat biliyorum ki geçmişi değiştiremeyiz, sadece ders alabiliriz..
Ahahah ‘keşke’ keşkelerim böyle olsaydı😸 Ne imrenilesi gerçekten. Bende demeye kalmadan hemen ‘iyi ki olmuş’ diye düşünüyorum. O anlarda kazanımlardır. Zaten kolay hayıflanan insanım bir de geçmişe hayıflanırsam işin içinden çıkamam😸 Bende seninle aynı şekilde düşünüyorum. Bunlar bizi bir adım öteye taşır🕺
'Keşke' lerim oldu her insan gibi ama artık bu kelimeyi hayatımdan çıkardım desem yeridir, bir şey istediğim gibi olmadıysa iyi yönünden bakarım.. acaba hayatımı ne yönünde değişecek? belki daha iyisi olucak diyerek pozitif enerjileri kendime çekmeye çalışırım.. şu an hayatımda keşeklerim yok, aklıma bile gelmedi her şey yolunda ve daha iyisi olması için elimden geleni yapıyorum.
Keşkeler hayatımızın köşe koltuğu gibi kenarda durur😸
Nedense şaşırdım. Dışarıdan bir göz olarak umarsız olarak bellemiş olmalıyım ki fazla keşkeyi oturtamamıştım kafamda. Neticesinde hepimiz insanız ve insanca şeyler yapıyoruz. Çok doğal😸
Yani takıntılarından kaynaklı soğuma olmazsa karşılaşacağın en kötü durumda bile durumu idare edebilirsin. Böyle mi? Takıntıların tam merkezinde etrafı kırmızı lazerlerle kaplı gibi hayal ettim😅
Aklıma ‘Hiçbir gelin robot değildir.’ lafı geldi. 😸
Evet, pek çok kez ettim de keşke sebebi de biraz da o. Kırmızı lazerlere değene hatta hadi bir kez oldu ama pek çok kez değene kadar herhangi bir alarm sistemi çalışmaz jdjdj
Bak mesela biraz örnek vereyim. Aile ve akrabalardan olsun. Rahatsız olduğum şeyleri yapmayın, bir de konuşmadan önce 20 sn düşünün diyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum sizden 😂
Ne halt ederseniz edin ama şunu yapmayın. Fakat yine o kırmızı ışıklara yakalanılır jdjdkdk
Olacak iş değil. Hiçbir şey yapmadan 100 olması çok mantıksız. 0 noktasında olsun. İyi ilerlerse güzel çıkabilir. Ama daha başında kötü şeyler yaparsa eksilere düşsün. Ki bu güzel bir uyarıdır, belliki iyi değil başta anla ne olduğunu polyannacılığa gerek yok daha başta ikinci hakkı elde edecek bir şey yapmadı. O yüzden 0 noktası güzel bir başlangıç yeridir efendim😸 Sen bonkör davranmışsın. Olmaz olmaz❌
Ya bu nasıl mantık dkdkkdkdjd Sonra gelenin suçu ne? Otobüse sonradan binen ama genç görünce kalkması gereken bakışlar atıp yetmezmiş gibi ‘Bu gençlerde edep kalmadı.’ Moduna mı girmeli hayatına girenler😸
Keşke dediğim en büyük şey, bazı insanlara gereğinden fazla değer vermek oldu. Zamanında samimiyetlerine inanıp emek harcadım ama sonunda hayal kırıklığı yaşadım. Bu süreç bana, insanları daha iyi tanımadan hayatımda fazla yer açmamam gerektiğini öğretti. Şimdi sınırlarımı çiziyor ve önceliği kendime veriyorum.
İvit, o *** ile bir araya geldiğimde (5 senedir gelmiyom gerçi), nabzım hızlanıyo. Tam bi ***, beyni yok yani. Bi insan bu kadar ******** olabilir, inanamıyorum yani o derece. ****** ******** ya
Kinciyim ben azcık, 16 yıllık kinim de var. Kafasını kaldırım taşına vura vura parçalasam pişman olacağım (pişman olma nedenim vicdani nedenler değil, keşke daha acılı bişeyler yapsaydım diye daha acılı şeylerin aklıma gelecek olmasından kaynaklı pişmanlık)