Böyle bir bir acı olduğunda önce derin bir nefes alıp kendimi sakinleştirmeye çalışırım. Sonra genellikle yalnız kalıp hislerimi anlamaya çalışmak faydalı oluyor. Müzik dinlemek, ya da yazı yazmak bana iyi gelir. Birine içimi dökmek de bazen rahatlatıcı olur. En önemlisi, zamanın iyileştirici gücüne güvenirim.
Ellerimi kullanırım. Eller yerine zihinsel çözümlerle uğraşmak her zaman problemleri daha da ağırlaştırır. Yemek yapmak, resim yapmak, yazmak, örgü vs. veya elleri kuma sokmak bile ruhu aydınlatıp, rahatlatır. Eller ruhun anteni gibidir çünkü. Bebeklere bakın sadece elleriyle dünyayı tanırlar ve uzay zamanı keşfederler. Birbirini seven insanlar elleriyle birbirine dokunarak, sarılarak iletişirler. elle yapılan her şey kalple yapılır. ıyi bir şey beklerken ellerimizi ovuştururuz, kötü bir şey olacaksa ellerimizi sıkarız. ellerle şifa veririz.
Depresyona girip aklıma kaybedip Joker gibi olmamak için kendimle zaman geçiririm yoksa kafayı yerim en yakın 3-4 arkadaşımla bara giderim vakit geçiririm eglence mekanına giderim alkol içerim sadece banyoda müzik dinlerken ağlarım sürekli kendimi üzmem ağlatmam yoksa düşüne düşüne aklımı kaybederim psikoloğa giderim
Psikoloğa gitmek çok önemli bazıları diyor ya psikologa deliler gider diye onlar için söylüyorum psikoloğa deliler gitmez onlar sorunu olduğunu kabul etmez psikoloğa gidip sohbet edersin iyi gelir psikolog çok önemli
Zaman bir sey yapmazdi. Zaman sadece senin kendini kandirabilenmen icin vardi.
Sen, unutmak istiyor, acidan kurtulamak istiyor ise, zaman buna bir bahane olarak hemen yani basindaydi.
Fakat hayir, bu aciyi kendine yasatmak istiyor, her gununu bu zehir ile zehirlemek istiyorsan, zaman yine yani basinda, bu bahaneyi ona yukleyebilmen icin seni bekliyor olucakti.
Tamamen kendi içime dönüp, acımı en sonuna kadar yaşıyorum. Dengemi kaybetmemek içinde yürüyüşün, doğanın ve yazarak cümlelerin manevi gücüne tutunuyorum.. Bazen de bir çocuğun masum gülüşünü, bir kedinin mırıltısını kendime şifa eyliyorum.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Acını kendi içinde yaşaman dışında. Geriye kalanların hepsi güzel şeyler.
Yaşam genellikle zit diyalektikler üzerine kurulmuştur. Uzakndogu felsefesinde bu ying Yang ile sembolize edilir. Yani sistemde zıtlıklar olmali ki anlandirma ve hisler oluşsun. Bu yuzden birinin olmadığı yerde digeride olmaz. Eğer şeytan olmasaydı, melek olmazdı, günah olmasaydı sevap olmazı, gün olmasaydı gece olmazdi kötü olmasaydı iyi olmazdi, acı olmasayidi sevinç olmazdı. İnsannoglu bunların anlamını bilemez ve hissedemezdi. Çünkü kıyas yapamazdı. Bir filozof der ki sevdiğimin cok buyuk acılar cekmesini istiyorum çünkü çok büyük sevinçler yasayabilsin. Bu bakımdan acı nin kiymetini bilmek ve onu içinde kabul etmek gerekir.