Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Karşımda ki insanın ne hata yaptığına veya kim olduğuna göre değişir. intikam almasam da asla unutmam bana yapılanları mutlaka hatırlarım. ama karşımda ki insan özür diliyorsa affedebilirim.
İntikam o kadar da soğuk yenmez. Çok büyük bir kötülük yapılsa bir zaman sonra o bile geride kalır. Affetmek de öğrenilmesi gereken bir şey, affetmemiz gereken kişi kendimiz. Karşındakini affedersen eve gidip yine şişersin, yine kızarsın, yine üzülürsün. Dönüyor dolaşıyor hepsi en eski merheme, zamana kalıyor. Zaman öyle tuhaf işliyor ki hiçbir kelimeyi kaçırmamak için ağzının içine baktığın insan şairin demesiyle "herkes gibi" oluyor, ne intikam kalıyor, ne af.
Affedici olmak her zaman kolay değil, ama intikamcı olmak da insana yük oluyor. Ben genelde affetmeyi tercih ediyorum çünkü kin tutmak içimi kemiriyor. Tabii bu demek değil ki her şeyi unutup aynı hatayı yapmalarına izin veriyorum. Affediyorum ama dersimi alıyorum. Sonuçta hayat kısa, negatif enerjilerle uğraşmaya değmez diye düşünüyorum.
Ben affedici biriyim. Geçmişte yaşanan olumsuzlukları geride bırakmak, hem kendime hem de karşımda olana huzur getirir. Herkesin hatalar yapabileceğini düşünüyorum ve önemli olan bu hatalardan ders çıkarıp, insanları tekrar değerlendirebilmek. Intikam almak ise sadece negatif bir döngü yaratır ve ruhumu yorar. Önemli olan, insanları affederek kendi iç huzurumuzu bulmak.
İntikam almaya da uğraşmam, affetmem de.. Çünkü intikam almaya çalışmak vicdansız insanların işidir; affetmek de acizlerin işi.. Ben hatanın büyüklüğüne göre ya silerim ya da son bir şans daha veririm...
İntikam sağlıklı bir duygu değildir. Affedicilik de aynı derecede hastalıklı bir meziyettir. En doğrusu bir daha geri dönmemek ve anmamak üzere silmek ve hayatına kendin olarak devam etmektir
Affetmeyeceğim şeyler vardır elbet ama affetmek de çok büyük bir kelime Allaha mahsus , yalan , riya doğrucu ve dosdoğru bir şeyi söylemek varken kaypakça davranılması çok zordur geçeri bende!
İntikam bana göre değil ama tamamen normal bir insan olursam yani yürüme engelimden kurtulursam herkes benden kaçsın bence 😂 tabi sen hariç ablam 🤗 yürürsem ilk işim yanına gelmek 🤗