İnsanların çoğunda bu garip korkunun olduğunu bir araştırma yazısında okumuştum. Özellikle popüler korku sinemasının da etkisiyle daha fazla gelişen dolap kapağı fobisi, kişiyi o karanlıktan gelebilecek bir tehlike nedeniyle rahatsız ediyormuş. Peki bu korku sende de var mı? Odanda kıyafet dolabının kapısı açıkken rahatlıkla uykuya dalabilir misin? Yoksa o karanlığın kendisi senin için bir korku unsuru mu?
Açık dolap kapağı konusunda özel bir fobim yok, ama bazen dolabın kapağının açık olması, özellikle bir düzen içinde yaşamak isteyen biri için rahatsız edici oluyor. Bir şeyin yerli yerinde olmaması, bir kaos hissi yaratıyor. Bu yüzden dolabın kapaklarının kapalı olmasına özen gösteririm; sadece düzeni sağlamak değil, aynı zamanda evdeki huzuru korumak için de önemli. Bu, bazı insanlarda sıkça rastlanan bir takıntı olabilir.
Dolabım hep açık bende dolapla ilgili korku yok. Yalnız ben oda kapısını açık bırakıp uyumayı sevmem. Açık kapı kalırsa o zaman korkuyorum. Kendimi pek güvende hissetmiyorum.
odada ayna varsa uyuyamıyorum artık, loş ışık bile görsem tedirgin oluyorum soğuk ter akıtıyorum. ayrıca fobi değil ama yalnız yaşadığım hâlde odada biri varmış ve hareket ediyormuş gibi hissediyorum şu an, o yüzden telefona bakıyorum
var maalesef 😅 tam yatağıma kurulmuşken tam karşımda dolabın açık kapaklarını görüyorum ve oflayarak kalkıp kapatıyorum. kapı, dolap açıkken içim rahat şekilde uyuyamıyorum 🫠