Ben mesela sevdiklerimin manipülasyonuna hemen düşerim. Onlar mutlu olsun onların keyfi yerinde olsun falan.
Bu da mı kötü?

Ben mesela sevdiklerimin manipülasyonuna hemen düşerim. Onlar mutlu olsun onların keyfi yerinde olsun falan.
Bu da mı kötü?

Manipüle edilmek her zaman kötü bir şey değil ama kim tarafından ve hangi amaçla yapıldığına bağlı bence. Bazen iyi niyetli biri seni motive etmek için yönlendirebilir ve bu faydalı olur, ama kötü niyetli biri seni kendi çıkarları için kullanıyorsa işte o zaman gerçekten kötü. İnsan böyle bir durumla karşılaştığında sınırlarını çizip, manipülasyonu fark edebilmek için biraz kendine dönüp düşünmeli.
Aslında sevdiklerinin mutlu olmasını istemen gayet normal ama manipülenin her türlüsü kötü bence, önceleri karşınızdakinin size yaptığını farketmediğiniz büyük sorun. Sirun derken karşısınızdakinin sorunu, arızası bu. evet biraz zekilerin işi gibi duruyor bunu yapabilmek, avını seçmek, sonra onu istediğiniz gibi yönlendirmek bunu yaparken o egonuzu tatmin etmek, kendi mutsuzluğunuzun nedenini karşınızdakine yüklemek, onu suçlamak, sonra ona kendini suçlu hissettirip bırakmak vs. y İyi okuyun bu yapılanların birinin bile zekayla alakası var mı? Çok bencil, iki yüzlü ve mutsuz bir insan olmak yeterli bunu yapmak için.
Bu kadarı da vicdansızlık ya evet haklısınız
Sevdiğim insanlar için hala bir şeyler yapıyorum. Ben onun için bir şeyler yaptıkça dediğin gibi kullanılmaya devam ediyoruz. Yapıyorum sonradan pişman oluyorum ama içimdeki işte insan sevgisinden dolayı başka zaman tekrardan yapıyorum. Kendimi daha sonra sorguluyorum ama yine işin içinde kendimi buluyorum.
Cevap
7Cevap
Manipüle edilmek genellikle olumsuz bir durum olarak algılansa da, etkisi bağlama ve manipülatörün niyetine göre değişir. Kontrol kaybı yaşamak, kendi kararlarını başkalarının yönlendirmesine bırakmak çoğu zaman rahatsız edici ve kişinin özgüvenini sarsar. Aynı zamanda manipüle edilmek, ilişkilerde güven kaybına yol açar ve insanı değersiz ya da kullanılmış hissettirir. Ancak bu duruma farklı bir açıdan bakıldığında, manipüle edilmenin farkına varmak, hem insan psikolojisi hem de iletişim becerileri konusunda farkındalık kazandırır. Bu süreç, kişinin sınırlarını daha iyi belirlemesine ve gelecekte benzer durumlarla karşılaştığında kendini daha etkili bir şekilde savunmasına yardımcı olur. Her ne kadar manipüle edilmek kötü hissettirse de, doğru şekilde ele alındığında gelişim için bir fırsata dönüşür.
Evet kötü bi şey maalesef bende kolayca ölürüm eğer değer verdiysem
Acaba aslanlar mı böyle helenee
Galiba
Bazen kendine değer verip duygu düşünce ve isteklerinde ben merkezci olmak gerek.
En çok sevdiklerimiz tarafından suistimale uğrarız.
Kötü. Yönlendirilmekten hoşlanmam. Karşı tarafın mutluluğunu düşünüyorsam, karşı taraf da benim mutluluğumu ve iyiliğimi düşünmeli ve beni manipüle etmemeli.
Ben ki manüpüle ederim, her seferinde aynı kişinin aynı sözleriyle haklı olmama rağmen kendimi sorguluyorum
Manipülatif hareketleri sevmem ama düşüyorum 😬
Senin yaptığın biraz da -mış gibi yapmak oluyor : ))
Evet kötü maalesef
Aa
Uu
Ailenden başkasının mutluluğuna katlanmamak gerek
Eğer sen mutlu değilsen çok kötü bir şey.
Beni manipüle eden durumlar canımı sıkar.
Suistimal edilirse kötü bence.
@_infinitum manipülasyon yapılamaz sana
Yaptırmam
Belli baskınsın :)
Bende öyleyim maalesef
Suistimale açık iyi oynayan kazanır
Kimin ne amaçla yaptığına bağlı
kötü evet
evet öyle
Kötü ya
yetersiz hissettirir
Benim aile beni bitirdi zaten