Varsa eğer neden? İltifata karşı bağışıklık kazandığından mı yoksa iltifat eden kişiye karşı mesafe koyma amacından mı? Veya farklı bir sebepten dolayı mı? Çok soru sordum tamam 🤭

Varsa eğer neden? İltifata karşı bağışıklık kazandığından mı yoksa iltifat eden kişiye karşı mesafe koyma amacından mı? Veya farklı bir sebepten dolayı mı? Çok soru sordum tamam 🤭
Hayır yoktur ya 😃
her kadın iltifat sever sevmiyorum dese de içten içe mutlu olur zaten. ama iltifattan etkilenmeyen kadınlar da olabilir tabii
Her kadının kişiliği, deneyimleri ve düşünce tarzı farklı olduğundan kendine has düşünce yapısı ve tepkileri vardır, bu nedenle bazı kadınlar iltifatlara karşı etkilenmeyebilirBazı kadınlar iltifatları alçakgönüllülükle karşılayabilir veya doğal bir tepki olarak kabul edebilirler. Ayrıca, bazı kadınlar sürekli iltifat alarak özgüvenlerini sağlamış olabilirler, bu nedenle daha fazla iltifat almak onları artık etkilemeyebilir.
Vardır elbet. Aklıma ilk şu geldi. Bazı insanlar kendilerine iltifat edilince direkt şunu yapıyorlar. Teşekkür ederim sende öylesin.
Teşekkür ederim senin için ne yapabilirim?
Mahçup hissetmek hatta borçlu hissetmek bile bunun bir örneği.
Bazen bir yerde çok iyi davranıldığında o kadar utanıyor ki insan erkenden kalkmak istiyor. Çünküsü hak ettiğine inanmıyor. Kendini layık görmüyor o iltifata.
Hissedemiyor da doğal olarak çünkü kendisine iltifat edilmesi onu utandırıyor.
Hak ettiğine inanmamak... Kendini o sözlere, jeste layık görmemek ten ötürü
Örneğin birisine herkes sürekli güzelsin derse, belli bir raddeden sonra artık ona güzelsin demeniz onun modunda bir değişiklik yaratmaz. Ama bunu daha önce hiç duymamış birisine söylerseniz ve inandırıcı olursanız eriyip bitebilir. Evet iltifata karşı bağışıklık kazanıyor bir süre sonra. Söyleyen kişinin önemi çok olcağını sanmıyorum. Neticede orada beğendiği kişiye karşı ilgi duyuyor. İltifat sadece karşıdaki insanın ona olan duygusunu anlamak için belirleyici olur.
Kendini tanıyor ve biliyorsan, ne iltifat ne de (haksız) eleştiri seni etkilemez. İltifatı yapan kişinin kimliği de çok önemli elbette. Sana yaranmak için mi söylüyor yoksa gerçekten samimi duygu ve düşüncelerini biraz abartılı mı söylüyor? Kısacası, çok farklı yönlerden bakmak gerekiyor.
Cevap
37Cevap
Evet ben varım etkilenmem altında bir art niyet ararım karşı cinsse özellikle samimiyetim olmayan insandan geldiğinde bunları hissediyorum
Kimden ne iltifat geldiği önemli. Her söylenen ilgi alanıma girmiyor.
evet bence vardır neden olmasın. ben kimin iltifat ettiğine göre karar veririm.
Yoktur bence, varsa da bu sebeplerden olabilir.
1 - iltifatın zamanı ve yeri iyi seçilmemiştir.
2- İltifat eden kişi, iltifatı muhabbet arasına sıkıştırmıştır.
3- Kişi iltifat eden kişiden hoşlanmıyordur ya da sözlerini dikkate almıyordur.
bu 3 maddeden biri değilse;
4- Kişi odundur.
başka bir ihtimal yok.
İnsan sevdiği veya saygı duyduğu insandan iltifat duyarsa hoşuna gider. Çünkü , sevildiği ve saygı duyulduğunu hissettiren bir harekettir. Samimiyetinin olmadığı birinin iltifat etmesi onu pek etkilemez. Tam tersine bu hareketi sorgular ve soğur.
Evet de vardır bazı insanlar özellikle iltifat sevmez ya da sürekli olarak böyle yapmacık kelimelerin kullanılmasını sevmez gerçek samimiyet veya gerçek sevgiyi her zaman hissetmek ister var olabileceğini düşünüyorum en azından insanların davranışları her zaman aynı olmaz
Iltifattan etkilenmeyen varlık bence vardır tas kalpli insanlar ruhsuz duygusuz insanlar
Her insanın hoşuna gider iltifat. Sorun şu ki kimin iltifat ettiğine göre sekilleniriz. sevdigimiz biri ederse mutlu bile oluruz beğenilmek ilgi duyulmak gurur oksar. Sevmediğimiz istemediğimiz biri ederse tersleyip kalp kırarız önemsemeyiz.
İltifata bağışıklık olur mu bilmiyorum ama kadınlar güzel sözü severler kalbe giden bir yol varsa iltifat bunun yol arkadasidir.
Bence iltifattan etkilenmeyen insan çok nadirdir. İnsanlar sosyal varlıklardır ve genellikle olumlu geri bildirimlere duyarlıdır. Birinin bizi takdir etmesi, değerimizi hissettirir ve bu da çoğu zaman içsel bir mutluluk yaratır. Ancak, bazı insanlar daha az dış etkiye duyarlı, belki de geçmişte aldıkları olumsuz deneyimler ya da daha güçlü bir özgüven nedeniyle iltifatları daha az ciddiye alırlar. Yine de, tamamen etkilenmemek çok zor gibi görünüyor.
Evet vardır, bazı insanlar iltifat eden kişiye karşı duydukları mesafeden dolayı etkilenmeyebilir. Bazı insanlar da iltifatları samimi bulmayabilir.
Ben kadinların iltifat etmesine bayiliyorum ya. Ahahsu cok heyecanlanıyorum. Çünku kadin kadini gerçekten güzelse över.
insan eleştirilere karşı kendini savunabilir ancak iltifatlara karşı savunmasızdır kübra hanım
Ben, karşı cinsten gelen iltifat beni korkutuyor çünkü muhakkak altından bişey çıkıyor
Genellikle o şekilde oluyor ya, hemen konu değişikliği yapmaya çalışıyoruz 😹
o kişinin senin için hiçbir anlamı olmadığında ettiği küfür de iltifat da etki yaratmaz
Var benim.. umrumda bile olmaz ve genelde umursamıyorum da sebebi çok açık çünkü ölümlüyüz.. bır poseıdon thor degılız sıradan etten kemikten basıt varlıklarız gelıp gecıcıyız ıltıfat fılan çok anlamsız
Biri bana iltifat edince memelerim titriyor o derece etkileniyorum
Ben. İltifatı eden erkekse yapmacık ggeliyor bence hemcinsimden aldığım iltifatlar daha gerçekçi oluyor daha çok hoşuma gidiyor
Erkekler farklı çıkarları için de iltifat ediyor olabilir ama kızlar birbirine kolay kolay iltifat etmiyor ondan normal bence böyle düşünmemiz
Erkekleri niye gömüyorsunuz zalimlar
@EvcimenOkuz hskfkwjfj
Poncik kalbimizi kırmayın 😛
Kimsenin iltifatından etkilenmem bunu bir başkasından duymaya ihtiyacım yok zaten benim kendime iltifat edebiliyor olmam yeterli gereğinden fazla iltifat yapana da mesafe koyarım
Vardır ama zordur. İltifattan, yergiden, olandan, olmayandan etkilenmeyen olmak iyi bir savaşçı olmak demektir.
ben cok etkileniyorum hdjdjd biri bi iltifat edince, ozellikle beklemedigim bir anda edilmisse, butun gunum guzel geçiyor
Yerinde değilse kötü oluyor. ‘Şimdi bende ona mı iltifat etmeliyim?’ noktasında o ortamdan mental olarak ayrılıyorum.
Ben sevmiyorum iltifatı. Kibirimi kabartan ifadeleri sevmiyorum. Estağfurullah deyip konuyu değiştiriyorum iltifat edilince
Bağışıklık kazanıyorsun veya bir müddet sonra gerçekçi gelmiyor 😊 onun dışında sevdiklerimden gelen iltifatı severim🌸
Öz güveni yüksek biriyse iltifat ona etki etmez çünkü kendisinin farkındadır. Elbette hoşa gider. Ama etki boyutunda olmaz.
Önceden saftim her iltifatta mutlu olurdum şimdi biraz akıllandım her iltifatta inanmıyorum ama hala saflik var 😂😂
Genel olarak hiçbir şeyi sevmem ve etkilenmem.
Artık alıştım sıradan geliyor tamam anladım çok çekiciyim
Ben utanırım 😅😅 o yüzden tanımadığım ilk defa gördüğüm birinden iltifat almayı sevmiyorum
Genelde etkilenmem de karşımdaki kişiye bağlı daha çok
Beni tanımıyan birinin iltifat etmesi saçma gelir mesela erkeklerin yaptığı iltifatlar çok saçma ve yapmacık geliyor bana eden bütün kızlara ediyordur çünkü
Herkese ama herkese hitap edebilirsin. Sadece doğru kelimeleri bulmak gerekiyor.
Alışıktır. İnanmıyordur. Bir sürü sebebi olabilir.
Ay ben hemen şımarıyorum birisi bana iltifat edince jsjsjs
İlgilenmediğim kişilerden geliyorsa o iltifat, etkilenmiyorum.
Ben iltifatın gerçek olmadığını hissettiğimde etkilenmiyorum.
Evet, beni etkilemiyor. Samimi bulmuyorum iltifatları.
Ben etkilenmiyorum. Mutlaka öküz altında buzağı ararım.
Bana birinin iyi lafı her şey sahte gelmeğe başladı
İçi körelmiş insanların bunu görmediğine şahit oluyoruz bu devirde...
içtenlikle söylendiyse belki mutlu olurum ama laf olsun diye söylendiyse hiç etki etmiyor
İltifattan etkilenmeyen değilde iltifat eden kişiden etkilenmeyen vardır
Valla kadını mutlu etmek basit bazen bir mesajla bile kaptırır
Güvensizlikten iltifatın güzel yalanlar olduğunu inanıyorum ,
Varsa duygularını bastırmış biridir. İltifat insanların yüzünde ufacık bir gülümseme bile yapıyor.
Ben etkilenmem. Teşekkür edip devam ediyorum. Iltifat etmeyi de severim.
Kadınlardan gelen iltifatlar daha çok hoşuma gidiyor erkeklere karşı mesafeliyim. Beğenecek ise eşim beğensin isterim açıkçası.
Ben etkilenmiyorum hatta rahatsız oluyorum abartilinca
İltifat sevmeyen insan vardır :D
Sanırım ben iltifattan etkilenmiyorum. 😀ben böyle şeyler etkilemez. Hahzjcnsmrkcmdmdö
Hem bağışıklık kazanılmıştor etkilemez hemde bazen kişiden kaynaklı
İltifat eden kişiye göre değişir bu. Özel iltifat ise konu, karşıda bir çekiminiz varsa hoş karşılanır yoksa geçiştirilir
Bence yoktur herkesin hoşuna gider 😂
Yoktur. Benim de çok hoşuma gider.
Duygusuz ruhsuz biriyse evet ama bu nadir olur
Etkilenmezse bile iltifat eden kişi samimiyse etkilenmiş gibi yapabilir.
İltifat sevmem genelde övülmekten hoşlanmam
Illaki vardır. Öyle ya da boyle
Biraz ilgi herkesin hoşuna gider
Nerdeyse yok gibidir.
Yoktur bence seven biri söylerse etkiler
Yoktur herkes bir yaaa olur djjd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?