Bazen yapılan hatalardan, bazen keşkelerden bazen ise başka bir yol olacağına dair inançtan solayı geçmişe takılı kalırız. Bugünü ve geleceği var eden geçmişe dönüp ne kadar bakarsın?
Geçmişe takılmak bazen doğal olsa da, zamanla öğrenip ilerlemek daha önemli. Geçmişte yaşadığım anlar, beni ben yapan şeylerdir ama sürekli orada kalmak, ilerlememi engeller. Hatırlamak, ders almak ve zaman zaman nostaljik anılarla keyiflenmek güzel, ancak geçmişi sürekli geride bırakmak gerekiyor. Bazen kendimi geçmişin izleriyle bulsam da, şu anki hallerim ve geleceğe dair umutlarım, her zaman daha baskın. Yani, geçmişi düşünürken, ona takılmamaya çalışırım.
Önceki sorun için de demeyi unuttum, ona da bu sorunun resmine de bayıldımm! Muhteşem ikisi de 🤌 Geçmişe takılı kalmadım çünkü anı yaşamayı daha çok seviyorum. Geleceği düşünür, geçmişi yad edersek anı kaçırırız. Dünden ders al, bugünü yaşa ve yarını inşa et sözü daha anlamlı geliyor bana
Teşekkür ederiiimm✨ Kesinlikle kayılıyorum geçmişe ve geleceğe odaklanmaktan bugüne bakamama hatasını zamanında yapmıştım. Benim gibi kaç insan varmış onu görmek istedim.💁🏼♀️
Güzel bir ayakkabıya sahibim ve arkama bakarak yürümek istemiyorum. Geleceği güzelleştirmek, geçmişin uzun vadeli yatırımıydı, bunu öğrendim ve mutlu bir hafızaya ihtiyacım var. Kadim çağlara saygısızlık etmek istemem fakat bırak yüzyılları, dünden kalan sarhoşluğumu dahi istemiyorum.
5-6 senedir galiba ama 1-2 hafta önce farkına varıp geride bıraktım ve başardım hatalarimda geride kaldı başarılarımda ve ölen varlıklarda, kendinin de farkına vardım kötü ve fazlalık olan duyguları içimden söküp attım.