Onlar sayesinde tanıyorum kendimi, böyle biriyim işte.
Nerede durmam gerektiğini bilmediğim bir yerde,
Sıkışmışım sonsuzluğa aralanan bir derde.
Neyin ne olduğunu, nerede ne yapacağınızı bilen birisi misiniz? Lütfen dikkatlice, derin bir biçimde düşünerek cevap verin, hayat hafife almaya gelmez.
Hayatın karmaşıklığını ve belirsizliğini göz önünde bulundurunca, her zaman neyin ne olduğunu tam anlamıyla bilmek mümkün değil.
Fakat, yaşadıklarımdan ders alarak, çevremi gözlemleyerek ve iç sesimi dinleyerek doğru adımlar atmaya çalışıyorum
Hayatı hafife almamaya özen gösteriyorum, ama aynı zamanda fazlasıyla ciddiye alıp kendimi yıpratmaktan da kaçınıyorum.
Dengede kalmak önemli...
Peki bu bahsettiklerini gerçekten yapabiliyor musun? Öyleyse muhteşem çünkü.
Her zaman için değil, fakat hâlâ öğreniyorum ve bu yolculukta ilerliyorum.
Vay be. Peki nasıl yapıyorsun? Ders çıkarmayı, gözlemi, iç sesini dinleyerek "doğru" yolda kalabilmeyi, ya da en azından bunun için uğraşmayı?
Sanırım, her anı sorgulayarak ve kabul ederek.
İçimdeki karmaşayı ve dışarıdaki sessizliği aynı anda dinlemeyi öğreniyorum.
Hatalarımda saklı olan dersleri görmek, her şeyi olduğu gibi kabul etmek...
Doğru yolun, bir yolda yürümek değil, o yolun farkına varmak olduğunu düşünüyorum.
Nasıl yanii, her anı sorgulamak derken? Bunu nasıl yapıyorsun ki? Çokk güzel söyledin, içimizdeki karmaşayla dışarıdaki sessizliği dengelemek gerek, bu sayede bir tane değil iki tane edinim sağlayarak onlardan daha üstün oluyoruz. Peki hatalarda saklı olan dersleri nasıl görebiliriz? Nasıl farkına varabiliriz? Her anı sorgulamak ne demek? Çok fazla soru sorduysam özür dilerim :( ♥
Hiç özür dilemene gerek yok 🌹
Her anı sorgulamak, aslında sadece dışarıdaki olaylara değil, içsel duygularımıza, düşüncelerimize de dikkatlice bakmak demek.
Hatalar, bizi en çok şekillendiren şeyler. Onları sadece birer yanlışlık olarak görmemek, her birinin içinde neyi öğrenebileceğimizi aramak lazım.
Hatalar, zamanla daha çok kendimize dair bir şeyler gösteriyor. Bazen farkına varabilmek için, sadece durup gerçekten dinlememiz gerekiyor...
Sorgulamak, her şeyi olduğu gibi kabul etmektir, hem içimizdeki karanlıkları hem de dışarıdaki ışıkları..
Çok teşekkür ederim özenli cevapların için. Aslında kabullenmek bir nevi göğüs germek gibidir. Olgunluktur. Olanı başka şekillerde yamamaya çalışmaktansa, onu gerçekten görerek irdelediğimizde kaçmadan ve dolanmadan, o zaman kendimiz hakkında daha duyarlı bir ölçüt kazanmış oluyoruz ve bu da dediğin gibi, neyin ne olduğunu bilen birisi için vazgeçlimez bir görü bence. Sorgulamak konusunda, her şeyi olduğu gibi kabul etmek derken nasıl yani, içimizdeki karanlıkları kabul etmek nasıl olabilir ki?
Rica ederim ne demek ✨
Karanlıklar, içimizde sakladığımız en derin korkular ve acılardır.
Onları kabul etmek, bir tür teslimiyet değil, aksine büyük bir cesaret ve derin bir anlayış gerektirir.
Karanlıkları kabul etmek, onlardan kaçmak yerine, onların varlığını anlamak ve onlarla yüzleşmek demektir.
Çünkü karanlık, yalnızca ışığı fark edebilmemiz için bir arka plandır, eğer karanlığımızı tanımazsak, ışığımızı da tam olarak hissedemeyiz...
İçimizdeki karanlıkları kabul etmek, bir yandan kendimizi özgürleştirirken, bir yandan da en derin benliğimize ulaşmamıza olanak tanır...
Çok uzun oluyor bu arada 😄😅
Bunun için kusura bakma lütfen.
Hayıır hiç sorun değil uzun uzun açıklayarak yazman çok güzel ♥ Sen nasıl rahat hissediyorsan öyle yap. Mesela karanlıkları kabul etmek demek, onlarla yaşamaksa, aynı zamanda ışığa giden yolda, ideallerimiz için bir öğretici demek mi oluyor yoksa bu karanlığın doğasına mı aykırı?
🤗
Karanlıkları kabul etmek, onlarla yüzleşmek, aslında ışığa giden yolda bize rehberlik eder.
Karanlık, ideallerimize ulaşmak için gerekli bir öğretmendir, onunla barıştığımızda, ışık daha parlak ve değerli hale gelir.
Peki ya asıl mesele ışığı daha değerli hâle getirmekse, yaptığımız karanlığı kullanıp atmak olmaz mı?
Hayır elbette.
Asıl mesele, karanlıkla barışmak ve onu dönüştürmektir.
Karanlık, sadece ışığı değil, bizi de şekillendirir. Onu atmak yerine, içinde taşıdığı dersleri alıp, ışığı daha güçlü kılacak bir araç haline getirebiliriz.
Karanlık olmadan, ışığın değerini gerçekten anlayamayız..
Öyleyse ışığın değeri için mi karanlığa değer biçmiş oluyoruz? Yani karanlık, ışığın bir başka uzulvu olarak ışık sayesinde fark edilebilir oluyor. Sana bir şarkı önerebilir miyim? Zihnini kendime çok yakın hissettim. Beğenir misin bilmiyorum. Umarım seversin. https://www.youtube.com/watch?v=PMKyuv-euUk
Diğer yandan, felsefeye ilgi duyduğunu seziyorum. Bu konuda okuduğun kitaplar varsa önerebilir misinn? ♥ Çok güzel konuşuyorsun çünkü.
Yanlış şarkıyı atmışım!!! İkisi de çok sevdiğim şarkılar olduğundan isimleri benzer olunca birbirine girdi. Al bakalım, umarım seversin ♥ ki buna hiç kuşkum yok. https://www.youtube.com/watch?v=pNKSxcqyN7w
Evet, tam olarak öyle. Işığın değerini anlamamız için karanlık bir arka plandır.
Karşıtlıklar arasında denge kurarak, birinin diğerini daha belirgin hale getirdiğini keşfederiz.
Karanlık, ışığın kıymetini, onun farkındalığını ve gücünü gözler önüne serer.
Felsefe konusunda da çok teşekkür ederim, ilgin için.🤗
Kitap önerisi olarak, Nietzsche'nin Böyle Buyurdu Zerdüşt'ü, Sartre’ın Varoluşçuluk ve İnsan Özgürlüğü kitabı ve Camus’ün Sisifos Söyleni eserlerini tavsiye ederim.✨
Derinlikli düşünceler ve insanın varoluşunu sorgulamak için çok güzel kitaplar...
İlk şarkı yanlış olan olsa bile ikisi de çok güzeller.. 🥹
İnce düşüncen için çok teşekkür ederim 🥳
Kesinlikle her ikisini de listeme ekleyeceğim.
Özenli cevapların ve bu saate rağmen bıkmadan bana gösterdiğin tahammül için teşekkür ederim tekrardan dskfjdk şarkıları beğenmene çok sevindim ♥ özellikle ikinci olanın benim için yeri ayrı, bambaşka bir şey. Bahsettiğin kitapları dr istek listeme şimdiden ekledim bile, hangisi daha hafif gelirse önce ona başlayacağım. Sanırım Camus'un sisifos söylemiyle başlamalıyım. İyi geceler dileriiiim ♥
Rica ederim ne demek, tahammül ettiğim bir durum olmadı aksine çok güzeldi.
Bende zamanın ve güzel sohbetin için çok teşekkür ederim 🌹✨
Umarım sana bir şeyler katabilen kitaplardan olurlar.
Huzur dolu bir gece dilerim ꒰⑅ᵕ༚ᵕ꒱˖♡
Selam, bir şey itiraf edebilir miyim? Cevap vermek zorunda değilsin. Sadece içimi dökeceğim. Bu şarkıyı verirken biraz kıskanmıştım, çünkü onunla kurduğum bir dinamik vardı. Bunu bile bile verdim, senin düşüncelerin benim aslında günlerim geceme katıp her gece ağladığım zamanların bir mirası gibiydi, bu yüzden birilerinin buna erişebilmiş olması aslında şöyle hissettirdi, şartlar ve zamanlar bana özgü değil miydi yani? Ayrıca kıskanmak büyük a*tallıktı fakat tamamen saygımdan ötürüydü. Daha açık konuşmam gerekirse... Teşekkür ederim bu gece bana kendi açgözlülüğümü gösterdiğin için çünkü bu da benim karanlığım. Ağladığım zamanların acısını, düşüncelerimden çıkarıyordum, hayata üstünlük kurma biçimimdi bu benim. Oysa tam bir eziklik, değil mi? Söylediğim her şeyde ciddiydim, çok güzel düşünüyorsun. Kendine çok iyi bak olur mu? ♥♥♥
Hayır elbette ki bir eziklik değil..
Aksine çok cesurca ve çok samimi..
Benim minnettar olup teşekkür etmem gerek, bana kendi parcan olarak gördüğün çok özel ve derin bir parça verdin..
Herkesin karanlıkları, acıları var ve bu, birinin diğerine aktarılmasıyla daha da anlam buluyor... 🥹
Senin paylaştıkların çok değerli, çünkü sadece senin değil, bir anlamda bizlerin karanlıklarını da yansıtıyor..
Bunu söylediğin için minnettarım, kendine sen de iyi bak, çünkü senin düşüncelerin ve duyguların gerçekten güzel ve değerli, duygusal peri 🤗🪷🩵
Kendi kabıma sığmayan biri olmayı tercih ederim. Hayat ciddiye almaya değmez
Çok haklı bir yorum, başka ne düşünüyorsun bu konu hakkında?
Çok şey düşünüyorum tabiki uzun uzun anlatırım
Olurr
Gizlisiin
Cevap
8Cevap
Aklım başımda çok şükür.
Bunun garantisini veremeyiz
Öyle olduğumu düşünüyorum.
Neyin ne olduğunu nelerin ne hangi durumlarda
Elbette ki
Nereden biliyorsun?
Kaybedecek bir şeyim olmadığından