insanı bıktırır, usandırır. yanlış bildiğini hatta bilmediğini insan gibi söylersin ortam gerilir. sonra bilmediğini anlayınca konuyu aman bana ne ya diye bağlar daha da sinir bozar. yanından koşarak uzaklaşılması gereken insan tipidir. bir insan her şeyi bildiğini iddia ediyorsa, emin olun egosunu tatmin ediyordur. hee ya mühendis, işletme, uluslararası ilişkiler, tasarım gibi bölümler boşuna var, hayata atılsan hepsini süper bilirsin... bu insanları yok sayacaksın.
Herbokolog 1 : Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup, her konuda car car konuşan. Bunlar düşman başına.
Herbokolog 2: Hayatta kendisine lazım olabilecek her konuda bilgi edinmeyi seven, edinen, araştıran, okuyan, gözlemleyen yeri ve zamanında bunları bilginin zekatı diye paylaşan kişi. Candır, bunlar dostlar başına.
Herbolog bir arkadaşım veya akrabam yok ama doğaya meraklı insanlar çevremde çok. Bitkilerin dilinden anlayan biriyle sohbet etmek kesin keyifli olurdu; belki bana da birkaç sır öğretir, çay yapraklarının en doğru şekilde nasıl demleneceğini anlatırlardı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ben shsbhs kardeslerim herbok*log der. Ama ben gayet seviyorun bu özelliğimi. Bilmediğim sey hakkinda konusmam ki sık sık bilmiyorum derim. Ama biliyorsam da konuşurum. Hemen her konu da bilgim araştirmam vardir. Seviyorum hafizam da güçlü unutmuyorum.