Yakarsa dünyayı, kendine olan saygısından sustuğu için zayıflandığınız, nasılsa nazik davranıyor diye sabrını sınadığınız insanlar yakar...

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
Yakarsa dünyayı, kendine olan saygısından sustuğu için zayıflandığınız, nasılsa nazik davranıyor diye sabrını sınadığınız insanlar yakar...

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™
Evlilik basit bir imzadan ibarettir aslolan iki insanın birbirini değiştirmeden sevmesi duyguları paylaşmaktır, teslim olmaktır sevmek sevilmek hayatı paylaşmak iyi günde ve kötü günde yanında olmak hatalarını örtmek ve herşeyden önce birey olmak bağımlı olmadan bağlı olmayı öğretir.
Güzel bir Evlilikte ikisini de bitirmez, güzel yürekli Insanla ve Merhamet sahibi kişiler karşıdakini Insan olarak görüp seven sayan ile aksine yaşatır. Zaten öyleleri Eşinin sevdiği ilgi alanların olmasını kendi icin zaman harcamasını çok görmez, dengede oldukça. Toksik biriyle ise evet izdirap olabilir ama o Kişiler ile alakalı, kurum ile değil. Ayrıca 35 40 50lerde yanlizlik o kadar da matah bisey olmaktan çıkıyor, nereye kadar tek gezeceksin hangi birgun Insanin cevresi gençlikteki kadar vakti olacak ayrica birlikten kuvet doğar, beraber inşa edilecek maddi manevi şeyler daha çok ve anı biriktircek kimse git gide olmayınca görürüm o özgürlük düşkünlerini.
Çok güzel açılmamışsın. Eline sağlık ✌️🌹👏
Doğru düzgün kişisel gelişimini tamamlamış insanların evliliği kesinlikle özgürlüğü falan bitirmez. İnsanlar kendi ahmaklıkları yüzünden bazı şeyleri bitiriyorlar.
Sorumluluk eklenince çoğu şey hayatından çıkmak zorunda kalıyor.
Bence insanların birbirine alan tanımasıyla alakalı bir durum o işte. Ve sorumlulukların dengeli şekilde dağılımıyla.
evlilik özgürlüğü bitirmez tabi ki de.. bana göre evlenmek mutlu olmak ve özgür olmak demektir.. sevdiğim kadına bağlanmak onunla bir ömür mutlu yaşamak demektir tabi ki de..
"eşin iyiyse ne işin var düğün evinde düğün senin evinde gir oyna çık oyna, eşin kötüyse ne işin var ölü evinde ölü senin evinde gir ağla çık ağla."
Bunun doğruluk payı çok fazla mesela. Anonim bir yazı ama güzel.
Cevap
13Cevap
Öyle cidden de ne istediğini bilmeyen, sadece deneme amaçlı evlenen insanlar yüzünden hayat biter
Gerçekten bazıları hala oyunmuş gibi davranıp evleniyor. 1 ayda evlenenler filan var.
uzun süreli kullanıcı deneyimime göre yazıyorum. kötü bişey değil evlilik. iyi bişey de değil. hayat boyu özgürlüğü kısıtlayacak pek çok şey oluyor. evlensen de olacak bu evlenmesen de. ben evlenmesem şöyle süper olurdum böyle fantastik olurdum dediğim çok olmuştum ama bunların hepsi illüzyon. Evlilik hayatı falan bitirmiyor. Hayat içinde çeşitli güzellikler katıyor hatta. ama hayattan nefret edecek kadar sinirlendiğin zamanlar olabilir. aslında olaylar onlara yüklediğimiz anlamlarla farklı yerlere gidebiliyor. evlenmemiş olsam bu sefer de onun eksikliğini hissederdim. kendimi tanıyorum
Evlilik zor mesele hele bu zaman da ayakta tutmak daha zor. Özgürlüğüne düşkün biri evlilik te zorlanır. Anlasabilmek aynı frekansı paylasanilmek önemli, yoksa evlenmişsin neye yarar en güzel yanı çocuk kendi canından bir parça oluyor bu, Buda tabi anne ve babanın anaç yapısına bağlı her anne anne değil dır her baba da baba değildir.
Kesinlikle Naciye ✌️👏
Şantiyecilikte bir laf var. Hiçbir zaman şantiyenin başında ve sonunda bulunmayacağım bütün işler sana kalır her şeyi sen yaparsın diye. En iyisi her şeyi ortadan yapmak 🤣
Sorma akıl yıhılüyür 😄
🤣 hastayken bile kimse seni durduramıyor. Doktoru yakalasam sana fili devirecek iğne yapmasını söyleyeceğim 😂
Aynen insan tadınca bir mülayimleşiyor 😀
Evlilik kişiye göre değişir, bitirir bitirmez bilemem, seçimlerle ve sonuçlarıyla alakalı bir durum. ancak çocuk bitirmez arkadaşım. Evet hayattan anladığın, rahat rahat takılmak, sorumluluk almamak falansa evet bitirir senin hayatını.
Ama insan çocuğunun bir öpücüğüyle, uyurken sımsıkı sarılmasıyla, seni koşulsuz seven tek varlık olmasıyla yaşadığını anlıyor asıl. Yoksa dünya çekilir dert değil.
Aynen çocuklar zaten dünyayı çekilir dert yapıyorlar. Her şey onlar için oluyor.
Ben katılmıyorum. Zaten evlenmek isteyen aklı başında olan bireyler kendi başına başı boş olmamayı kabul edip yola girmişler. Özgürlükten kastın nedir tam bilmiyorum ama kısıtlamalar olacak tabiki ister istemez. Ozaman herkes kendi aklına göre takılsın.. Ne hayır geldi evlilikten?
Doğru iletişim içeren evlilik aksine eğlencelidir bence. Aktivitelerinde sana eşlik edecek daimi birinin varlığını bilmek güzel bir kere. Ama bir taraf illa kendi istediğim gibi olacağım diye davranırsa da sıkıntı vardır orada 🤷🏻♀️
Karşılıklı anlaştıktan sonra hayat çok güzel. Hani bir anonim var
"eşin iyiyse ne işin var düğün evinde düğün senin evinde gir oyna çık oyna, eşin kötüyse ne işin var ölü evinde ölü senin evinde gir ağla çık ağla."
Çok doğru aslında 🤣
Gerçekten çok doğru bir söylem bu, herkes girip çıkıp oynasın inşallah 😂
Evet mutsuz kimse kalmasın inşallah 😄
Amiiin amiiiin 😂
Çok amin 😀
Evlilik yaşam biçimini değiştirebilir, bu hayatın bittiği anlamına gelmez. Özgürlük bitmese de kısıtlanır. Evlendikten sonra çocuk olmasa bile eşe karşı sorumluluklar vardır. Evet derken insan tüm bunları hesaba katarak evet demiyorsa zaten o evliliklerin sonu hüsran oluyor. Bu sorumlulukları kaldıramayacak olanlar zaten evlenmemeli.
Kişiye göre evililik özgürlüğünü kısıtlanır tabi bazı ailelerde çok mutlu görünür. Aslında evlilikle bekarlık mutluluk derecesi pek bir farkı yok. Bekarlık özgürdür derler.
Gerçekten bekarlık özgürlük mutluluk bence. Evlendiğin zaman birçok şeyden vazgeçiyorsun. En bariz örneği tek başına dışarı çıkamıyorsun. %90 hep beraber çıkmak zorunda kalıyorsun.
Evlilik güzeldir ya yeterki bu birlikteliği yaşatacak doğru kişiye yani erbabına denk gelelim... ama maalesef, umarım yeni yıl bu anlamda iyi gelir tüm bekar arkadaşlara...
Herkes doğru kişiyi bulamamaktan şikayetçi.
Yok hayır ben doğru kişiyi bulamamaktan değilde doğru kişi olduğuna inandığım kişi için daha cok fedakar davranip uğruna başkalarından çok laf işittigim halde yanlış insan ilan edilmekten şikayetçiyim...
ne güzel yazdın. aynen katılıyorum kardeşim.🙏
İnternetten buldum çok hoşuma gitti gerçekten.
paylaşım için teşekkür. valla kim yazdıysa helal olsun. çok doğru tespit. iki cinsiyet içinde.
Evlilik özgürlüğü bitirmemeli. Çiftlerin alanı olmalı. Tabiki beraber zaman geçirmek önemli ama insan bazen yalnız kalmak da ister ya da bir arkadaşıyla oturup iki kelam etmekte. Evlilik birbirine saygı duyulduğu sürece özgürlüğü bitirmez. Saygı duyulmazsa evlilik tükenir ve biter ama.
Güzel bir evliğin varsa tadını alır ömrü güzel geçer ama bir şey var öylede böylede ömür biter kötü evlilik varsa üfff diyorum
Şu çok doğru aslında.
Boşanmamak için zorbalanan kadınlara karşıyım.
Sen nerelerdeydin. Gözüm yollarda kaldı. Işık yavaşlamış demek.
Ampulleri patladı 😂
ahahha çok güldüm :D
Aklı olan herşeye evet demez bence evlilik düşünülen gibi değil
Yaşayan bilir 😊
Evet bilir
Elbette özgür olunamıyor ama bitiricek kadar da sorun yaratmıyor bence
Yaratmıyor mu %90 engel oluyor her şeye.
Bitirmez kısıtlar çiftler birbirine alan bırakıyorsa sorun cikmaz
Evet bırakmıyorsa büyük sorun. Halı saha maçına bile tek gidemiyorsun ondan sonra.
Insanı bitiren kendisi bence ona buna suç atmayı bırakmak lazım
Orası öyle en çok kendisi zarar veriyor.
Gerçekten tanımadan ya da yanlış biriyle evlenilirse her şeyi bitirebilir
Evet hayatın bitebilir.
parayi bitirirde biz ne bilelim kartal sen söyle bitenleri 😀
Evden dışarı çıkamaz oluyorsun :D
Sadece işe ce camiye sonrası hep evdesin ya da yalnız çıkamıyorsun 🤣
cok ta kötü görünmüyo ya basarilar 😀
Evliliği bilmiyom da çocuk olayı sıkıntı 🤣🤣🤣
En güzel yanı çocuk.
Bence hayata bir anlam katar ve bir yandan da özgürlüğü kısıtlar
İkisi de var evet.
Biraz kısıtlıyor. Kimse inkâr edemez. Evliliği geçtim , sevgili de kısıtlıyor. Kısacası duygusal ilişkiler kısıtlıyor.
Özgürlüğü bitiriyor tabii buda hayatın bir anlamı olmadığı demek oluyor. Yani öyle bir şeyler oluyor işte 😂
Kimisi için özgürlük biter kimisi için hayat yeni başlar
Her iki taraf enerjisini kavbetmedigi sürece cennet
Yaşamasını bilen için hiçbirşeyi bitirmez, aksine ömür uzatır
Doğru kişiyse eğer bir ömür mutluluk getirir
İyi insanlar denk gelmediği için evlilik öldürür
Özgürlüğü bitirmez ama kısıtlar bence.
%90 oranında kısıtlıyor evet 😂
Doğru bir evlilik insanı vezir eder , yanlış bir evlilik te rezil eder
Aynen öyle. Ya şapkan eğik ya da şapkan dik gezersin.
Doğru kişiyle evlenirsen bitmez artar
hayatı bitirir
Hayatı bitirir.
Evet öyle galiba 😅 😅
Değişir her evlilik farklı
Özgürlüğümü de hayatımı da bitirmedi
yanlıs evlilik hayati bitirir
Ikisini de bitirmez
Özgürlüğün büyük boyutta bitiyor.
hayatini bitirir mk
İkisinide bitiriyor
Özgürlüğü bitirir