Yoksa tam tersi mi?

Yoksa tam tersi mi?

Bence bu biraz kizlardan da kaynakli. Ben yaparim, ben ederim, ben tasirim. Erkeklerde canima minnet ben ne ugrasacagim al yap diyor.
Babam ögretmen. Eskiden hamile kadin ogretmene nobet falan tutturmazlarmis. Simdi kimse gozunun yasina bakmiyor. Neden? Yapabildiklerinizi gordukleri icin. Reglken, hamileyken hicbir sey olmamis gibi normal davraniyoruz millette bir sey yok saniyor.
Mesela erkekler yillardir israrla cocuk bakmaz, yemek yapmaz. Yapsalar ustune kalacak. Akillica davranip yapmiyorlar otomatik olarakta sorumluluk almiyorlar. Kadinlarda yapamiyorlar iste deyip geciyorlar. Hatta evli erkekler ozellikle iyi yapmiyor ki hanim begenmesin daha da benden istemesin diye. Oyle de oluyor. Kadin yapamiyor işte, tekrar ben yapiyorum iki kez yoruluyorum diyerek yaptirmiyorlar. Erkeklerde rahat ediyor.
Ama kadinlar ne yapiyor? Buyuk bir hevesle yapiyor. Bak avizeyi taktim, bak muslugu tamir ettim, bak damacanayi kaldirdim, bak hem kariyerde yaparim, hem ev hanimliga, hem cocukta bakarim. Iyi halt ettin bravo!
Bana para harcama ben kazanirim.(al kazan, evin gecimini falanda tek basima ustlenmiyorum, senin kadin olarak maddi ihtiyaclarini karsilamak istemiyorum) Benim hesabimi odeme ben öderim (buyur öde) posetleri eskiden tasirlardi artik guclu kadinlariz naralari atiyorsunuz ya. Tasimiyorlar bile. Yani benim sucum ne onu da anlamiyorum. Eskiden erkekler posetlere falan gercekten yardim ederdi simdi etmiyorlar. Belimde sorun var, kadinsal hastaligim var doktorum agir kaldirma diyor ama posetleri kim tasiyacak, kendine kendine isinlanmiyorlarda. Eskiden yolda zorlandigimi, dinlene dinlene goturdugumu goren genc olsun olgun olsun isterseniz bir yere kadar ben tasiyabilirim derlerdi.
Sagolsun hemcinslerim artik karisan eden yok. Surune surune goturuyorum. Gozume lise talebesi falan gencler kestirirsem rica ediyorum. Yasi biraz buyuklere 30-40 li yaslara hic diyemiyorum zaten. Her zamanda pazar arabasiyla cikamiyorum. Bazen onu da yapiyorum. Yani bu hale de kadinlar getirdi. Ben kendi icimde bircok seyi reddediyorum, yapamiyorum diyorum. Aldigim cevap diger kadinlar yapiyor ama sana ne oluyor oluyor. E de get o kadinlarla iliski kur o zaman. Kadinlar calistikca erkekler tembellesti.
Bu her konuda boyledir. Mesela rahat bir hayat suren cocuklarin okuma kaygisi pek yoktur, atanma kaygisi yoktur. Yasar giderler. Ana baba parasiyla rahattir. Ama koydeki cocuk canla basla calisir, atanmaya, is bulmaya bakar. O evde rahat edemez, koyde kalsa koyun keci yayacak sabahtan aksama kadar, eline gecen 5 kr para da yok belki. O koy cocugunun atanip rahat etmekten, sorumluluk alip bir seyler yapmaktan, kendi basinin caresine bakmaktan baska secenegi, caresi yok.
Iste gunumuzdeki mesele de boyle. Kadinlar, erkekleri maddi manevi konfora alistirdiklari icin erkekler sorumluluk almiyorlar. Siz olsaniz kendine yeten, her seyi tek basina yapan, yardim istemeyen, ben hallederim diyen birine yardim eder misiniz? Destek olur musunuz? Sorumluluk alir misiniz? Iş yerinde iki tip insan dusunelim. Biri ben hallederim, ben cozerim, yardima ihtiyacim yok ben bu işten anliyorum tesekkur ederim vs diyorsa bu kisiye yardim eder misiniz? O zaten kendi caresine bakar, zaten simdi nezaketen teklif etsemde reddedecek, en iyisi kendisi halletsin diye dusunursunuz.
Ama bir diger kisi işi belki gercekten beceremiyordur, elindeki aleti, bilgisayarı kullanamiyordur, slayti istenilen gibi hazirlayamiyordur bu kisiye gider destek olur yardim edersiniz. Ya da o talep eder bakabilir misin, yardimci olur musun diye. O kisinin yapamadigini gorunce sonraki surecte de ona yardimci olmaya devam etme alginiz devam eder. Arada yoklarsiniz bir seye ihtiyaci var mi, destek gerekiyor mu diye yoklarsiniz. Kadin erkek iliskileri de boyle. Kadinlar ilk anlattigim is arkadasi kivaminda oldugu icin erkekler destek olacak bir alan bulamiyor.
Erkekler eskiden eve ek para gelsin diye ek iş bile yaparlardi. Simdi benden anca bu kadar. Dahasini istiyorsan sen calis diyorlar. Bunu siz istediniz de benim hibi istemeyen kadinlarda yaniyor. Kurunun yaninda yasta yaniyor. Bari Allah erkel gibi erkek, adam. gibi adam, tasi sıksa suyunu cikaran, sorumluluk sahibi, eril enerjisi tam bir erkek nasip eder insallah.
Bazılarına göre bunun nedeni kadınlar... erkek işlerine el atmalariyla erkeklerden rol çaldıklarını bu yüzden de erkeklerin eril enerjilerinin azaldığını düşünüyorlar... kadınların eskiden köylerde hem ev işi hem tarla tapanla uğraşıp bir de çocuk bakarken erkeklerin köy kahvesinde pineklemeleri dışında bir sorun yok😂ataerkillik bile erkekler tarafından işine gelmeyince rafa kaldırılıyor.
Hemde nasıl prensesler engel atmalar bir gün sonra kaldırmalar vs hatta hala eski sevgilim yazar mı diye bekleyen erkeklere pes diyorum ulan erkeksin ya bir kızı istiyorsan peşinde koşarsın alırsın o kızı çabalarsın olmuyorsa efendi gibi gidersin prenses olmuşlar tam
Erkekler mecburen prenses olmak zorunda kalıyor çünkü insanlar özellikle kadınların sert erkeği tahammülü kalmadı en küçük şeyde karakolluk oluyoruz
Cevap
48Cevap
Ben kendimi bildim bileli her işimi kendim hallettim küçücük çocuktum annesiz kaldığımda kimseye bir şey sormaz hep kendim hallederdim buyudum yine öyle oldu nasil bir his bir sıkıntının içinde dusunemden çıkmak bilmiyorum
Bana da öyle geliyor etrafta kadın gibi erkekler erkek gibi kadınlar görmeye başladım
Hahaha gerçektende öyle oluyoruz😄
Eril ve dişil dengeleri rolleri değişti ve bozuluyor artık.
Hazırlan askere gidiyoruz aşkim ajsjqj
Tamam bebek tüm teçhizatı tamamlayıp torlanıp toplanıp gidelim🤣🤣
Hadi gidelimm 🪖💅
🏕️🏃🏻♀️🏃🏻♀️🐎
Elimizden mızrak alındı, kalem verildi. Balta yerine kâğıt, av eti yerine para sıkıştırıldı. Modern dünyanın yaşamına olan adaptemiz, erkeklik enerjimizi ister istemez düşürdü. Ancak içgüdüsel olarak buna hasret duyuyoruz ve dövüş sporlarına olan tutkumuz aslında bu arzunun bir yansıması. Keza vücut geliştirme de öyle. Çünkü içimizde, avcı toplayıcı olduğumuz dönemlerden de önce o avcı primat kimliğini saklıyoruz. Ömründe hiç dövüş yapmamış, dayak yememiş ve evden çıkmamış erkekler genel olarak toplum içinde daha sönük kalıyorlar. Haklı oldukları meselelerde dahi haklarını savunma cesaretinde bulunamıyorlar. O yüzden her erkeğin, belli aralıklarla dayak yemesi ve yara alması gerekir. Dövüş sporları ve vücut geliştirme erkeğin toplum içindeki öz güvenini ciddi derecede artırır.
ama bu kizlarda bi karar versinler yani
hem anlayisli olsun hödük olmasin
hem centilmen olsun ama birazda maço olsun
romantik olsun ama yani romantikte cok olmasin
hesabi ödesin ama bende bi bireyim beni ezemez hesabi bende ödeyebilirim
Kimsenin prensesleştiği falan yok.
Erkeklerden çok ilgi gördüğünüz için egonuz çok yüksek ve bundan aldığınız yetkiye dayanarak çok şımarık bir karaktere büründünüz.
Bir çoğunuzun ahlakı ve karakteri de kötü bunun yan etkileri olarak da kötü ahlaklı kişilere çekiliyorsunuz.
Kötüye aşıksınız.
Ona yapacak bir şey yok. Kadınların beyin mekanizması erkekler gibi çalışmıyor. Kadınlar kıskançlığa ve kin tutmaya daha yatkın. Erkeklerde durum farkli. Erkekler yeni tanistiklari hem cinsleri ile hemen kaynasabilirken kadınlar bunu yapamaz. Hatta bir laf vardır, 1000 erkeği bir adaya koy sığınak inşa ederler, iki kadını bir adaya koy adayı ikiye bölerler.
Hahaha 😄 güzel tespit ama çok çok dahası var.
Şayet bir erkek ayrılık sonrası ağlarsa, buna şahit olan kadın bu güçsüz ve çaresiz erkek profili karşısında o erkekten daha çok iğrenir ve hmm demek ki ayrılmakla doğru bir tercih yapmışım der.
Fakat aynı şeyi kadın yapsa erkeğin gönlü yumuşayıp erkeklikteki o sahip çıkma dürtüsüyle belki de kadına yeniden bağlanabilir.
Erkek her zaman bir güç simgesi olduğu için kadın mekanizması buna odaklı işlev gösterir.
Bu yüzden erkeğin yükü çoktur ve ağırdır. Hem çalışacaksın eve ekmek getireceksin, hem üzüntünü acını ve duygularını kontrol altında tutmayı öğrenip, hayatı paylaştığın kadın ve çocukların hayatını da ömür boyu idame ettireceksin.
Savaşlarda ölenler erkeklerdir bu yüzden, şairlerin çoğu erkektir bu yüzden, devrimleri, kanunları, kitleleri yönetenler hep erkektir.
Hatta Peygamberler hep erkektir.
Allah dünyanın sorumluluğunu erkeğe bırakmıştır ama maalesef günümüz şartlarındaki ahlâkî yozlaşma erkeklerin bazı kesimler tarafından kadın enerjisi varmış gibi anlaşılmalarına sebep oluyor.
Belki de kadınların sahip olduğu ayrıcalıklara sahip olmak istedikleri için kadın olmaya çalışıyorlardir😀. Askere gitmiyorsun, boşansan erkeğin donuna kadar alıyorsun, birine bir iftira atsan o kişi ayvayı yedi. Kadın iftirası da çok tehlikelidir toplum sorgusuz inanır ve taşlar.
Yok bence kendini kültürel olarak geliştirememiş ve sadece kadın odaklı yaşayan erkekler aşırı muhtaç tavırlar sergiledikleri için kadınlara erkeksi gelmiyor sorun bu.
İyi bilirim 10 yıl önce bana aşkını ilan eden evli bir kadını reddettiğim için bana iftira attı ve 10 yıl geçmiş hâlâ bana kin ve nefretle bakıyor sırf onu kabul etmedim diye.
İşte kadın böyle bir canlı bencilliğe bakar mısın.
Bunların çoğu kafayı yemiş benim a. ım var ben ne dersem o olur diye racon kesiyorlar dünyaya.
Sonra p. çin g0tün biri gelip dersini veriyor hepsinin 🤞🏻
Prenses erkekleri destekliyoruz, yıllardır erkeklerin çektiği işkencenin onda birini çeksin hemcinslerin. Sonuna kadar arkasındayız, yürüyün çocuklar :d
Zorunda kalınca 20 litrelik damacanayı takma çk seyitonbaşılık sayılır mı hdndjs şaka bir yana öyle oluyor ya roller değişiyor
Ben de prensesliğe geçtim artık. Belki bu işte bi terslik var diyip özlerine dönerler bir umut.
Aklıma kız isteme olayı sırasında su damacanasını tek hamlede sırtlayan abla geldi. Seyit onbaşı o abla oluyor skskxhxbnz.
Şey acaba Wonder Woman siz misiniz?
Skkdjxnxnxh
Biliyordum biliyordum.
Hayır ben öyle değilim 😅😅 nazik bir kişiliğim var çok şükür 😂😂
Roller değişiyor maalesef çoğu kişi doğduğu cinsiyetten memnun değil daha da üzücü olan toplum bunu normal gördükçe de artıyor, artacak. Eskiden normal görülmezmiş o yüzden de bu durumu ulu orta haykırmazlarmış.
Kızların klasik abartma huyları başka bir şey değil. Her şeyi karşı taraftan bekleyip ufacık bir olayda "öf bunu da mı ben yapacam" deyip kendilerini her şeyi yaptıklarına inandırma çabaları, tamamen manipüle etme şekliyle alakalı.
Erkekler ne yaparsa yapsın kadınlara yaranamayız. Sorun bizde değil kadınlarda
Hayır sorun kadınlarda
Allah'ın verdiği kaşı beğenmeyip kaşını alan, boyayan kadınlar değil mi?
Ciddiye almadım ama bu dediğim de gerçek
Onun gibi bir şey artik erkekler naz yapip trip atiyo
Çünkü neden atmayalım :)
@KalkYerimeYat lütfen siz erkekler atmayın olmuyooo yapamiyosunuz çünküuuuuu😂😂
Ben bir naz yaparım parmaklarını yersin öyle leziz :d
@KalkYerimeYat hahahh😂😂
Güçlü özgüvenli olmayan erkekten anında uzaklaşırım. Ne o oyleee 😒
Ahaha öyle oluyor gerçekten 😅
Biraz değişiklik iyidir aslında ama prenses erkekler de hiç çekilmiyor be😅
Tabiiii nazlanacak kimseniz kalmadığında hayat sizi kocaman bir Seyit Onbaşı yapar kızlar.
Neyiniz eksik ayol
Hemen getiriyorum dfgsdfg
gercekten gorseldekine donusucem disil enerjim kalmicak diye cok korkuyorum. umarim erilll erkeklerle karsilasiriz
Erkekler prenses olsun. Ülkeyi biz kadınlar koruruz 😃😃😃 -hahxclapğwzşjsjajajajaj erkeklerin eril enerjisi var artık önceden kadonların dişil enerjisi vardı şimdi erkeklerin dişil enerjisi var 😃😃😃😃 hsjajajajjajsjajajsksjshahahhah
bu karakter çok iyiydi ya. tam da şu andaki yaşamların göstergesi gibiydi.
Kızlar seyit onbaşıya dönüştükçe erkekler prensesleşiyor.
Kizlar karılıktan çıkmis kahvede okey oyanayan emekli dayılara dönmüşler
Kadın erkek ilişkisinde kartlar yeniden dağıtılıyor
Son gelişmelerden haberim yok erkekler prenses mi olmuş aaa yandık 🤦🏻♀️ kural bir kimseyi beklemedim kural iki beklersem değil ama istersem benimdir 😂
Yoo ben hep prensesim. Beni prensesi yapmak isteyen prens gibi davransın kalbimi fetheder. Premses erkeklere prens mi olucam kız halimle daha neler ya? 😁😆🥰
izlettiniz bizlere barbie filmini ondan sonra böyle olmaya başladı :D :D
sizde o sırada 1. dünya savaşı Çanakkale cephesini izlediniz herhalde :D :D
Alakası yok kadınların işine gelmiyor erkek ve kadın eşitliği ile ilgili söylemlerde bulunuyorlar sonra erkek dediğin şöyle olacak böyle olacak
İşlerine gelince prenses işine geldiğinde maço oluyorlar
Erkekler, doğum yapıp regl de olsa tam olacak.
Tersi erkeklere denk geldiğinde naaptın mesela haystında?
Dünya tersine döndü be bacım. Erkek izi kadın izine karışmış. 😂😂😂😂
Seyit onbasiyi bi salin mk ne istiyorsunuz adamdab
Sureklı gündemde olan bir soru ve asıl soru erkekler ne alaka prenseslesıyor?
kızları cok şımartıyorlar deyerlerinden cok kıymet verirseler erkeklerin tepesine cıkıyorlar
Erkekler akıllandı hak edene hakettiği gibi davranıyor sadece, ortada prenseslik falan yok.
Ben erilliğimden asla ödün vermem kimse kusura bakmasın 😀
Hay ağzına sağlık
Seyit onbaşını tercih edebilirim 🤣
Yok ben prenses olmak istiyorum yaa🥹
Prenses olmak iyi değil ki baba evinde ancak prenses kalabilirsin.
Bu zamanda her şey olur
Saçma sapan sorular sormayın ya kendi beklentilerinizi millete dikte ettirmek için. Erkekler hep atılgan olsun hep güçlü olsun şöyle olsun böyle olsun hep kadının dediği yapılsın demi. Sizin için eril erkek, kadına köle olan erkek
Bir de bu lafı tuturdu kadınlar son zamanlarda. Kadınlar Seyit onbaşı olacak ne yapmış
Nasi yani Seyit onbaşı bı de prenses noktaları neyle endeksli ki bu kadar ucuskan yokuskan noktalar olarak baz aldindi bu ne dedin sen ki Seyit onbaşı sağlam basio falan sanırsam
Hahaha fotoğraf harika
Tam olarak böyle ya. Sevscek erkek da kalmamis
Devir ona gidiyor 😂😂
Gel de gör bakalım prenses miyim Seyit onbaşı mıyım.
Yakında askere de gideriz, erkolarda glosslarını sürüp otursunlar evde😂😂
@crazzy42 www.watsons.com.tr/.../BP_1255912
Link attım 💅
Siz kadinlar da bir ne istediginizi bilemediniz. Diger turlu olsak odun duygusuz öküz, böyle olunca da prenses. Kadınların çogu psikiyatrik rahatsiz
Soruyu beğendim 😃
Devir değişiyor aslanım
Çıtçıtlı badi giymekle ilgisi var mı bununda
Prenses değilim ama giyiyorum yani oda kışın sadece
Her ne kadar kızlar gülselerde öyle ama bide gizlenmemişim yaaa 😱
Evet, öyle oluyor. 😅😅
İstisnalar kaideyi. Bozmaz
Prenses erkeğe örnek verirmisin
Evet öyle olduk
Öyle oluyor
Bence erkekler prensesleşiyor
Aynen