İş yerinde biri… kalbinin niyetinin kötü olmadığını düşünüyorum net olarakta ama davranış bozukluğu sebebiyle holdingte ki A’dan Z’ye herkes irite oluyor …

Nerde nasıl hareket edeceğini… kimi nasıl davranacağını bilir misin?
İş yerinde biri… kalbinin niyetinin kötü olmadığını düşünüyorum net olarakta ama davranış bozukluğu sebebiyle holdingte ki A’dan Z’ye herkes irite oluyor …

Nerde nasıl hareket edeceğini… kimi nasıl davranacağını bilir misin?
Ben psikolog değilim o yüzden bu tür insanlara karşı görmezden gelme eğilimi gösteriyorum. Bu tarz hareketleri ve tavırları sıradan bi çalışandan daha çok görmüş, bilmiş insanların yönetmesi gerektiğini düşünürüm. O kişiyi yönlendirecek olan, tavsiye verecek olan bir tık ağırlığı olan abi faktörü görevini üstlenmiş bi adam lâzım.
Benim gibi düşünüyorsun …. Yönlendirmek pek mümkün değil bence … o yaşı geçmiş biri
Bence vermeyelim hem bizi aşar hem üstümüze vazife değil 😅
Davranış bozukluğuna tepkim genellikle anlayışla başlıyor. İnsanların davranışlarının altında bir sebep yattığını düşünürüm; belki geçmiş deneyimler, belki duygusal boşluklar ya da iletişim kurmakta zorlanmaları... Önce anlamaya çalışırım. Tepki vermek yerine, sakin kalmayı ve durumu çözebilecek bir yol bulmayı tercih ederim. Ancak, saygı sınırları aşıldığında ya da bu davranış bozukluğu tekrar eden bir hal aldığında, kendimi korumak adına mesafe koyarım. Hem kendime hem de karşımdakine faydalı olabilmek için sabırla yaklaşırım ama gerektiği yerde sınırlarımı da çizerim.
Mesafe ayarlaması
Niyet kötü olmayabilir ama kişi yaptığı davranışlarına dikkat etmeli, sorumluluğunu almalı diye düşünüyorum. Heleki toplum içinde kimseyi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Aklı baki değildir o ayrı ama bunu bilinçli olarak yapıyorsa büyük sıkıntı olur. Tepki alır.
Ben de cins biri olduğumdan olsa gerek, diğer garip insanlara çoğu insandan daha anlayışlıyım. Ve kişisel alanıma girilmediği veya rahatsız edilmediğim müddetçe birilerini kolay kolay terslemem. Aksi haldeyse pek hoş biri olmuyorum.
Cevap
4Cevap
dengesiz insanlarla işim olmaz benim.
Sağlik sorunu ise ona uzak durmam cünkü belki o vakit o bile bilincinde değil ama eğer kendini bilmez insan ise uzak durmaya calişirim... Allah bizlere iyi gelecek insanlarla taniştirsin ve karsilaştirsin diyesim var ☺️
İnsan en büyük özgürlüğü belki de çevresindeki insanları seç güzel yorumun ve duaların için teşekkür ederiz
Direkt ve açık bir şekilde sınırlarımı çizerim, karşımdaki kişiden hoşnut olmadığımı belli ederim.
Nasıl
Davranışa göre değişir. Gecenlerde birisi "ee sen evlenmeyi düşünmüyor musun tatlım?" gibi saygısızca bir soru sormuştu. Ben de ona bunun benim özelim oldgunu, onu ilgilendirmedigini ve bir dahaki sefere sınır ihlali yapmamasi gerektiğini söylemiştim. Davranış bozukluğundan kastın tam olarak böyle bir şey olmayabilir tabii.
Öncelikle davranış bozukluğunun sebeplerine bakarım. Mantığıma yatıyorsa ve düzeltebileceğim durumsa el uzatırım. Mantığıma yatmıyorsa ve düzeltebileceğim durum değilse de yok sayarım
Tepkisiz kaliyorum yoksa kafama sikan bile oluyor bir trafikte hata yaptilar diye siverken bile adam sirf sovdu fiye öldürülüyor mesela
Türkiye de trafik bambaşka hal aldı… insanların piskoloji bozuk
Aileden alamadığı görgüyü siz veremezsiniz bazı insan kendisini yetiştirmeyi bilir en azından eğer bunu da yapmıyorsa toplumdan soyutlanmayı hak ediyordur. Uzak dururum
Allah değiliz kimsenin kalbini göremeyiz iyi niyetini sorgulamak niyetle muamele etmek Allah'ın işi bizim değil, biz davranışa bakarız
Hoşuma gitmediğini beden diliyle söylerim olmadı dilimle söverim hoş görü biraz
Sadece seni değil çoğunu rahatsız ediyorsa ortak kararla gönderilir, gönderilemez birisi ise yerini değiştirebilirsin
Yok herkes göndermek istiyor ben düzelttim biraz çocuk yeni evli çocuklu ilk işi
Elime kürek alıp girişmek istiyorm
😄😄😄 avukata verecek paran çok sanrm
@kalpexoldu avukat buluruz hdjdj
Prens bana avukat bulacakms
Ya da kendisi avukat
@kalpexoldu kürek bulmamız daha zor djdjdj
Yangın köşesi varsa isyernde zor değil 😄😄
@kalpexoldu kürek bulma 🔦 taktikleri mi sjksjs
E yani nolck başka 😄😄🤭
Niyeti kötü. Olmasa dayı. Karşısında kimin olduğunu bilmsesi lazmm
Ben olsam sinirleniyom kendimi tutup akillandirmaya çalışırım ama hiç anlamiyorsa tasmasiz it gibi bırakirim ne halt yerse yesin
Olabilir ben alttan alırım
Görmezden gelmek ve o ortamda bulunmamak
Tahammülüm yok bazı şeylere
Adamın içinden geçerim öyle tiplere ayar olurum
Anasını s... im
Küfür kullanmasaydın keşke kaldırırlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?