Dış görünüş yüzünden hayattan soğudum bunu kalıcı olarak kafaya takmamanın yolu var mı acaba?

Artık depresyona girmek istemiyorum goruntumden memnun değilim ozguven eksikliğim var ozguven eksikliğim yüzümden sevgilimde olmuyor mesela begenen oluyor onun yanına yakismayacagimi düşündüğüm için onu sevsem bile teklifini reddediyorum bu bahsettiğim olay 3 sene once filan ama şimdi bakıyorumda onun yanında ben daha iyi görünüyormuşum o zaman yani o zaman bazı insanlar kız çok güzel oğlan çirkin derler. Bazılarınada dedim koluna bunu mu takacaksın filan demişti hatta biri neyse. Ama genellikle dış görünüşümle alakalı kötü şeyler söylüyorlar bazen makyaj da fayda etmiyor makyajla bile güzel gorunmuyrum estetik düşünüyorum ama onun için baya para gerekiyor iş başvurusu nada genellikle tecrübeli insanlar istiyorlar mesela begenenen oluyor yüzün güzel fiziğin güzel diye konuşuyoruz bir fotoğraf paylaşıyorum çirkin çıkmışsın bakim yap vs diyor kendiside çok yakışıklı değil halbuki sadece sevgili anlamında değil zaten okul çevremde de durduk yere kötü göründüğümü söyleyenler oluyor kendilerini süpermiş gibi. Mesela şöyle bir şey olmuştu şimdi yeni tanışmıştık bir kızla biraz konuştuk ilk bana soğuk davrandi aa o sen misin diye burada daha güzelsin diye o gün okula pek makyajli gitmemiştim fotoğrafta daha fazla makyajlıydım. Hep böyle oluyor genellikle nasıl ne zaman baya hoşsam iyi davranılıyor biraz kötüysem kötü davraniliyor iyice depresyona girdim ahireti dusunmeyede başladım zaten sırf bu olay yüzünden
Dış görünüş yüzünden hayattan soğudum bunu kalıcı olarak kafaya takmamanın yolu var mı acaba?