Aslında insanlar duygu ve düşüncelerini her zaman söylerler biliyor musun kendi içinde söylerler içlerinden geçeni söylerler ama her zaman için insanlar duygu ve düşüncelerini net bir şekilde dile getiremez, işte aramız bozulmasın arkadaşlığımız kesilmesin kafasıyla hareket ederler ama belli bir zaman sonra toplum şunu anlamaya başlar herhangi bir kavga olduğu zaman insan içindekileri kusmaya devam eder.
Sinirliyken söylenen her kelime genellikle düşünülmüş değildir. O anki duygular, mantığın önüne geçer ve insanlar çoğu zaman anlık tepkiyle, kalpten gelen sözler söyler. Sinirli bir zihin, kelimelerin doğru şekilde seçilmesini engeller ve sonuçta daha sert, kırıcı veya pişman olunacak ifadeler ortaya çıkabilir. Ancak, bazen sinir anında söylenen kelimeler aslında uzun zamandır içinde biriken duyguların bir dışavurumu olabilir, bu da o anın duygusal yoğunluğuna bağlı olarak kişiyi daha dürüst ve doğrudan yapabilir. Yine de, sakinleşip düşünüldüğünde bu kelimeler genellikle daha dikkatli ve ölçülü şekilde ifade edilir.
Hayır ben buna katılmıyorum çünkü anlık sinirle her şey söylenebilir , ani kararlar verilebilir , oyuzden öfke şeytandır derler keskin sirke küpüne zarar verir sinirli iken en güzel şey susmak ve bulunduğun ortamı terketmek olur
Yok ya ben genelde sinirliyken söylediğim sözlerin hiçbir tanesini öncesinde oturup düşünmüyorum. Aksi sinirli değilken olabilecek olaylar üzerinden kafamda düşündüğüm konular üzerinde söylemem gerekenleri düşünürken olay esnasında tam anlamıyla o sözleri bir türlü söyleyemiyorum. Böyle yapmak yerine o an içimden ne geliyorsa nasıl olmam gerekiyorsa ne söylemem gerekiyorsa olduğu gibi söylemeyi tercih ediyorum
Oturup üzerine kafa patlatılmamış olsa da bilinçaltında yer etmiş şeyler oluyor genelde 🤷🏻♀️ sadece ona inanmamayı tercih ettiğimiz için düşünmemiş gibi davranıyoruz 😊
freud işine geldiği gibi konuşmuş. insan bilmediği kelimeyi konuşamaz. zaten planlı sinir olmaz, o intikam olur. sinirlilik hali, insanı beklemediği yerden yakalar.
olabilir ama her şekilde gerçek olduğunu sanmıyorum insanları geçmişinden veya yaptıklarından vurmak yerine direk o anki hatasını haykıran ve kızan biriyim o yüzden benim için hayır Freud bilemedi
Zaten eline, beline ve diline hakim ol sözü bunun için söylenmiş.. İnsanın başına ne gelirse dili belasindan gelir.. Sinirli iken söylenen bir söz ölüm nedeni bile olur.
Sinirlendiğin zaman zaten içindeki birikmişlikler patlak vermiştir. Kafandaki cümleler dile dökülmüştür. Ama bazen anlık oluşabilen bir sinirle, anlık cümlelerde gelişebilir.
Kendimden biliyorum değil. Bazen o kadar ağır gidiyorum ki istemeden çok kırıp döküyorum. Halbuki ne öyle düşünüyorum ne öyle hissediyorum :D ama o an çok pis damarına basarım 🙄
Düşünmüş veya düşünmemiş olmasının bir önemi yok benim gözümde. Önemli olan ne kadar sinirlenirsen sinirlen sevginin önüne geçmemeli. Sevdiğin insanların kalplerini kırmamak.