Bu ülkede doğmuş büyümüş ise ya da düzgünce hareket edip uyum sağlamış ise değilim ama sonrada gelen Suriyelilere Araplara karşı özellikle evet ırkçıyım.
Adam yola park etmiş gelip burasi otopark diyor arabaya çarpmış. Kendi ülkemde adama kaldırım ve yolun ne olduğunu anlatmak zorunda kalıyorum. 3 saatimi aldı anlasacağız dedi diye resimler çekilip kenara çektik. Sonra anlaşmaya yanaşmadıgı için polis de çağıramadım. İş teslimimiz var ve bakanlıktan kontrole gelecekler geciktik. İş yaptığım adam bile dovseydin dedi. Zor tuttum kendimi
Birinde İstanbul'da Starbucksa girdim. 4 Arap iki kadın iki erkek 15 kişilik yeri işgal etmiş torbalar vs var neyse oturdum adam masama oturup beni kalkmaya zorlamaya çalışıyor kalkamadım. Sonra bunlar bir kalktı torbalar çantalar hep bunların çıktı o zamana kadar bunların eşyaları olduğunu bilmiyordum yoksa kavga ederdim. Eşleri kara çarşaflı sırf başkası oturmasın diye etrafa eşyalarını dizmisler. Saygısızlıktan başka bir şey değil. Ülkenin geleceği bu bana göre
Bu ülkede mefhumlar anarşisi var kavimiyet nedir Irk nedir Milliyet nedir sorusunu cevaplayacak çapta bir insan bile yok bu sitede. ırkçılık dediğin şey kavmiyetçilik.. Ve ben kesinlikle kavmiyetçi değilim. Diğer kavimlerden üstünüm diyecek şeytan değilim. Kendi kavmini diğer kavimlerden üstün gören şeytanın öz kardeşidir. Mel'un şeytan da kendini Hz Adem'den üstün görmüştü. Hatırlatırım... yeryüzü Allah'ındır Allah'ın kulları diledikleri yerde yaşarlar. Tek şart vardır yaşadıkları coğrafyaya huzur getirmeleri gerekir. Yahudi gibi huzursuzluk çıkaran fitne üreten defolup gitsin. Tek ölçüm budur..
Kitabı hiç şeytanın gözünden okumadık çünkü hepsini tanrı yazdı. Tanrı ademi yaratıp kulu olan şeytana ademe secde et dedi şeytan etmedi çünkü Tanrı ademi şeytandan üstün gördü, şeytan yalnızca tanrıya secde ettiği için ademe secde etmeyi reddetti. Ve ayrıca Türkiye Türklerindir.
@MadagaskarAslanı Hocam yalnız içinde "Türk" olan soy isimlerin çoğu aslında göçmenlere verilirdi. Balkanlardan, Kaflaslardan,, Arap coğrafyasından gelenlere ya da Kürtlere vs.
Her Türk için için geçerli değil. Soyadı Kanunu çıktığında, birçok aile köklerini, mensubu oldukları boyu veya Türk milletine aidiyetlerini yansıtacak şekilde soyadlarını seçti. Benim babamın soyu direkten orta asya Türklerine dayanıyor. Bu yüzden atalarımız Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar getirdiği o asil mirasın bir hatırası olarak Türk soyadını kullanmış ve bu çoğu kişide böyle. Kürtlük veya araplıkla alakası yok bence.
@lanetlivisneliilips Soyadı kanunu çıktığında herkese kendi soyadını seçme hakkı verilse de, halkın eğitim düzeyinin düşüklüğü, ulus bilincinin tam yerleşmediği dönemde, atıyorum, Elazığ'ın bilmemne köyündeki adamın "Türklük bilinci ile" kendine Öztürk soyadını koyduğunu düşünmek biraz saflık olur.
Öztürk, Türk, Türkyılmaz, Türkler vs gibi soyadlar muhtemelen başvuranın seçimiyle konmamıştır. Kürtlerde de var, Araplarda da.
tüm Türk' soyadlarının böyle verildiği anlamına gelmez. Bazıları bilinçli bir şekilde seçilmiş bazılarıysa memurun önerisiyle alınmıştır. Yani, bu durum kişiden kişiye değişir.
Çok fazla düşünmeye gerek yok aslında. Ordan gelmişiz burdan gelmişiz o şunu almış bu bunu almış ona bu verilmiş, buna şu verilmiş. Ben Türk doğmasaydım bile yine Türk olurdum. Ben soyadımın örneğini hissettiğim duyguyu betimlemek için verdim. Tekrardan, Ne mutlu Türküm diyene. 🇹🇷
İnançlı insansan, bunları bilirisin ona göre yaşarsın, ha değilsen ırkcı zavallı birisindir, Allah hidayet versin.
“Allah, kişinin kendisini üstün görmesini yasaklar” (Nahl Sûresi 90)
“Beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur.” “Birbirinizden üstün değilsiniz” Hazreti Muhammed.
Nisâ Sûresi 36: “Muhakkak ki kendini üstün gören, kibirlilik içinde olan kimselerde Allah sevgisi yoktur.”
Kendini üstün görmek; kendi acizliğini anlamamak, Allah’ı layıkıyla idrak edememek ve içinde Allah sevgisine ulaşamamaktan gelir.
49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.
Allah hidayet versin kardeşim, lakin bu dünyanın yükünü başka türlü kaldırmak cidden ağır yük. Maddi açlık giderilir de, manevi açlıkla ruh ölüme dek cebelleşir.
neyi kimse bilemez? Manevi açlığın verdiği boşluğu? ıstırabı mı? İnsan bir kuş gibidir maddiyat bir kanatsa diğer kanadı da maneviyatdır. Birinden birisi güçsüz kalırsa o kuş ters döner bunda bilinmeyecek bir şey yok kastettiğin buysa eğer. İnanclı olmayan Rabbini tanımayan ve tanımak da istemeyen herkese Allah hidayet versin.
İnsanlar uykudadır, anca ölünce uykudan uyanırlar..
Senin deyiminle bu şekil yazayım : “Tanrının” sana onu tanıman için verdiği akıldan şüphe etmiyorsan, onun kullarına kendini tanıtmak istediği kadar tanıyabileceğine inanman daha mantıklı olmaz mı sence?
kusura bakmayın araya girmeyi pek sevmem ama dayanamadım. ne güzel söyledin ^^însani bir şey^^. en basit anlatımla unutma ki o sana şah damarından daha yakın. kendini biliyorsan o nu da bilmelisin. kendini tanıyorsan o nu da tanımalısın. sana bu kadar yakın olan yaratıcıyı halen tanımıyorsan sonsuz gazaba hazırlan.
Hehe tanrınız çok affedici ise herkesi affeder, sizinle tartışmaya girmeyeceğim zira fark etmediğiniz birçok şey var, neyse sürü psikolojisi normaldir.
Dine bakarak birinin okuyup okumadığı da karar veremezsin. Yaşın kadar çalışmalarım vardır ayrıca tıp öğrencisyim. Kimin okuyup okumadığı belli sürü psikolojisi hepinize işlemiş. Ben sizin dininize saygı duyuyorsam sizde bana duymak zorundasınız, kendi dinini lütfen kendin yaşa başkalarına yansıtma.
biz zaten saygı duyarız. bu senin kendi iradene kalmış. biz sadece her şey meydanda iken neden anlamamakta ısrar ettiğini anlamıyoruz. okumamışsın derken tıptan, üni kitaplarından bahsetmiyorum.😂😂😂 kısacık ömür için bi dünya kitap okumuşun. ne güzel. Allah zihin açıklığı versin. en önemli tek kitabı okumamışın.🤣
Ben kesinlikle kozmopolitim. Her bireyin değerini ve farklılıklarını kabul ederim. İnsanlar arasında ırk, kültür, din veya dil gibi farklar ne olursa olsun, hepimizin eşit olduğuna inanırım. Farklılıklarımız bizi zenginleştirir ve birbirimizi anlamak, saygı göstermek daha güzel bir dünya yaratmamıza yardımcı olur.
Marksist olduğum için, doğal olarak "kozmopolit" denebilir. Ama biz, buna enternasyonalizm demeyi tercih ediyoruz.
İnsan toplumunu ilerleten, geliştiren en önemli ortak değerin emek olduğu bilinciyle, ırk, ulusal kimlik vs ayırd etmeyiz.
Ha, eşbette bir ayrım var. O da emekçi ile, emeği sömüren kapitalist sınıf arasındaki uzlaşmaz çelişkidir. Kapitalist asalakların sınıf olarak ortadan kalkmasını savunuyoruz
Hiçbir insanı sahip olduğu ırk dolayısıyla hakir görmem. Lâkin ben daha çok ilkel kültürlere karşı ofansif biriyim. Mesela kuzen evliliğinin normal görülmesi ve özellikle Doğu'da yaygın olması. Ya da kırmızı kuşak, başlık parası gibi saçma sapan gelenekler. Ancak Türklüğümden iftihar ederim. Türk ve cumhuriyet değerlerine bağlı büyütüldük.
Irkçı değilim. Hayatımda asla olsun istemediğim insan türü de budur. Sabırsız insanlara bile katlanabilirim ama ırkçılığa hayır. Kozmopolitim, hepimiz insanız. Bir çift gözü, bir adet kalbi olan canlılarken neden kalbimiz yokmuş gibi başkalarına zumedelim ki?
Hayır ırkçı değilim yani Özellikle Arap Kürt falan ayrım yapmam ama bazı ırklarla anlaşamadığımı söyleyebilirim örnek veriyorum onların yaşam şekli konuşma şekilleri davranış şekilleri bana uymaz kültür farklılıklarından dolayı anlaşamayabilirim Ama insanların özellikle hayatları hakkında ya da tercihleri hakkında çok fazla tartışma içerisinde de olma
Irkçı değilim mardinli bilim Türk'üm ama asla ve asla irkçı değil aynı vatan için can veren özgürlük için şehit olan bir devlet bireylerinin arasına nifak sokarak bölmek isteyen herkese katşıyım İrak Libya suriye gibi
Dünyanın en saçma sözü şu duvarda yazan. İnsanlar sadece iyi ya da kötüdür. Diğerleri evet bizi birbirimize bağlayan şeyler olsa da kimse ırkından dolayı aşağılanamaz.
O da yanlış tabi , kendi ırkını da aşağılayamazsın. Seversin ama kutsamazsın. Aradaki o ince ayrım önemli. Ve birini de sırf Arap oldupu için aşağılayan tipler var. Bunlara yazacak söz bile yok.
Türkler ırkçı genel olarak sizede milliyetçilik anlayışı altında insanlara karşı üstünlük aşılıyorlar o yüzden kendinizden başka ırklar gecinemiyor hep savaş halindesiniz. Siz oyunun içindesiniz de haberiniz yok
Üstün falan değilsiniz kendinizi bir halt sanmayın üstünlük ırklar olunmuyor size tarihinizde hep kendi ırkınızın başarıları gösteriliyor Arap tarihi sizden daha zengin daha köklü o zaman onlar sizden daha üstün İslami yaşattıkları için
he awk he allahın gönderdigini söylediginiz 124 bin peygamberin duzeltemedigi ırk TÜRKTEN üstün öylemi dügün olsanız allah ugrasmazdi bu kadar adam yollayip düzeltmekle ben allah olsam arap yaratmazdim arap ne awk ya
Sen ya bir akıl hastasısın eğer akıl sağlığında sorun yoksa ve bu yazdıklarını ciddi ciddi yazdıysan Allah'ın gazabı senin üstüne olsun
İşte senin gibi g. erizekalilar çok memlekette evrende bir kum tanesi kadar değilsin ki sen kimsin evrenin yaratıcısı yerinde olsam diye aklından geçiriyorsun kabul etsen de etmesende sizin ırkınız anca kendiyle övünür durur ama Araplardan birçok evliyalar alimler Müslüman bilim adamları çıkmıştır konuştuğunuz dil varya Türkçe Suriyeliler neden bir sene de çöziyorlar arapça çünkü dilinizde birçok sözcük ayrıca o peygamberler hepsi Araplara gönderilmedi cahil embesil. Çeşit çeşit topluluklara gönderildiler
tarihten TÜRKÜ cikartirsan tarih kalmaz ortada araplar köklü öylemi araptan evliya cıkmismis ulan akli basinda bir millet tanrinin gönderdigini soyledigi bir tane kitaptan kırk mezhep kurup 3 bin tarikat kurup hepsi birbirini kafirlikle suclarmi bana cahil diyen kitleye bak awk sunun surasinda kuran 1500 yillik TÜRK tarihi 11 bin yillik daha temel matematikten haberin yok he bacım he akil hastasi benim (şizofrene peygamber , evliya, gays , kutup diyen benim çünku degilmi ya bi sildir git )