Hayatımıza giren veya çıkan her şeyin bize öğretmek istedikleri mi vardır 😺

Hayatımıza giren veya çıkan her şeyin bize öğretmek istedikleri mi vardır 😺
açıklamaya bakarak yanıt verirsem öncelikle tesadüfün insana bir şey öğretemez gibi bir kural yok ki böyle bir çıkarıma ulaşalım. bence bakış açısıyla alakalı, belki ufak ve o an bu yüzden oldu diye adlandıramadığımız herhangi bir şeye tesadüf diyoruz ve fark ettiğimiz için bundan bir şey öğreniyoruz ya da belki de hayatımızın ortasında olan şeyi anlamakta güçlük çekiyor olabiliriz. aslında her şey fark etmekle ilgili ve bu psikolojik bir süreçtir; ilgimizi çeken şeylere doğal olarak yöneliriz. bu, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde, içsel durumumuz, duygularımız ve düşüncelerimizle şekillenir. Neye dikkat edeceğimiz, nerede duracağımız ya da hangi detayları fark edeceğimiz, psikolojimizin bizi yönlendirdiği bir seçimdir.
Tesadüf kadere inanmayanların taktığı isimdir. Allah kuran'da şöyle buyuruyor. Biz her şeyi bir kader çercevesinde yarattık. siz başı boş bırakalacağınızı mı sandınız
Cevap
33Cevap
Tesadüf yoktur, tavafuk vardır, ilahi güç, seni o kişiyle denk getirir. Her şey bir zincirin halkaları gibi birbirine kenetlenmiştir sıkıca, birinin nedeni diğerinin sonucudur. Bir kişi gelir sana bir şey öğretir, birisi gelir seni bir yere götürür. 🎀
♥🌼🪁
Abla yüreğine sağlık ya bisey sormak istiyorum
@Ahmet_karakaya teşekkür ederim sorabilirsiniz elbet. 🪁
Birisi mevlâsından hayırlı olan bir evlilik istiyor diyelim. Karşısına çıkanları da beğenmiyor, beğenemiyor diyelim sizce bu durumda ilahi güç seni denk getirmiş ancak sen mi yüz çevirmiş oluyorsun yoksa, yoksa ne...
@Ahmet_karakaya kaderindeyse o kişi dili düğümlenir evet der. Öyle düşün zaten Allah kaderinde olanı önceden biliyor.
Ben hayır diyorsam
@Ahmet_karakaya kader olsa evet dersin.
Peki hayır dediklerim için Mevla beni üzer mi sizce
@Ahmet_karakaya hayır tabi ki.
Tesadüf kimi durumlarda gerçekten var ama bazen de hayatta bize belki deneyimler ve karşışlaşmamız gerekenlerin önümüze çıkması konusunda kısa veya uzun film tadındalar.
Oyy güzel benzetmeydi 😁💐
Karşılaşmamız**
💝🦋🦋
Bazı insanlar her şeyin bir sebebi olduğunu ve tesadüflerin aslında birer planın parçası olduğunu düşünür. Kimileri ise olayların tamamen rastlantısal olduğuna inanır. Bence bu, hayata nasıl bir bakış açısına sahip olduğuna göre değişir. Eğer bir olay seni derinden etkiliyorsa ya da hayatında bir değişime sebep oluyorsa, buna tesadüf demek yetersiz olur belki her şey bir tesadüf, belki de hiçbiri. Ama genel olarak inanıyorum
Tesadüf diye bir şey vardır olmaz olur mu hayatta insan yaşadığı durumlarda bazen öyle durumlarla karşılaşırsın ki tam bir tesadüftür, Ama bazı şeyler sürekli oluyorsa mesela bir insan sürekli aynı saatte aynı günde karşımıza çıkıyorsa ben buna tesadüf demem birinde tesadüf derim hadi ikisini de derim 3.'den sonra bu tesadüf olmaktan çıkar
Bismillahirrahmanirrahim
"Hiç şüphesiz, Biz her şeyi bir kadere "(nezdimizde bulunan bir düzene, bir ezeli projeye göre hassas bir ölçü ve miktar içinde) yaratıverdik"
her şey bir tevafuk olmalıdır o hâlde. Tesadüf söylemi henüz uyanmamış insana uysa da uyanmış kimse için tevafuk yakışır.
Bizlere tevafuk etmiş olay, fırsatları değerlendirmemiz veya tersi de kaderimizi cüzi (sınırlı) irademiz ile düzenlememizdir...
Var. Ben çok yaşadım. Çanakkale'de çalışırken İstanbul daki Üsteğmenimi gördüm. Denk gelmesi çok acayipti. O anda avm de nasıl denk geldik hayret ettim.
Ben öyle inaniyorum hayat sinavimiz krndimizi geliştirmek icin veya değisim icin önemli... Allah bizlere iyi gelecek insanlarla taniştirsin ve karsilaştirsin... Hayat sinavimizi kolaylastirip güzellestirsin ya Rabbim 💝
aciklamaya yazdigina katiliyorum, hayatimiza giren cikan her sey yasanan her olay bize biseyler katiyo aslinda uzerinde detayli dusununce bunu fark ediyoruz. sprituel biriyim her seye anlam yuklemesem olmaz difjjd
Çok sinirli veya üzgün olduğum bir anda bu "ders alma" meselesi aklımdan uçup gidiyor. Depresyona doğru ilerler gibi oluyorum ama oturup gerçekten düzgün düşününce hayatta karşılaştığım her insan veya her olayın kişilik oluşumuma, düşünce şeklime ve hayatı yorumlamama etki ettiğini fark ettim. O yüzden tesadüfe inanmıyorum. Bu hayat yolculuğunda karşıma çıkan her şeyin hayatı anlamlandırmama yardımcı olacağını biliyorum çünkü🌸
Aynen öyle. Ancak bu şekilde geleceğe daha umutlu ve mutlu bakabiliriz🌸 yoksa anda takılıp kalırız.
Bana ne öğretmek istiyorlar anlamadım nasıl aldatılır yalan söylenir biter bitmez üç günde başkasına nasıl yavşanır onu mu öğrencem😂
Çoğu seri üretim eminim artık 😂

Yokmuş usta öyle diyor 😂
Ben daha çok tevafuka inanıyorum. Rastlantısal oluşan, denk gelişlerden ibaret bir dünyada değiliz bence. Şahit olduğumuz her olayın, çarpıştığımız her insanın bir sebebi var. Kimseyle boşu boşuna aynı yolda yürümüyoruz bence
Tesadüf diye bir şey yoktur. Aldığımız kararlar sonucu yolumuza çıkanlar vardır 🙃
Bize böyle bir şey söylenmedi , söylenseydi 1-2 kişiyi istemezdim cahil kalırım daha iyi
Erdal bakkal shshsh
Tesadüfe inanmıyorum bişey yaşanması gerekiyosa zamanı gelince yaşanır.
Yaşam, tesadüflere bırakılamayacak kadar kusursuz planlanmıştır. Tesadüf sanılan şeyler, aslında tam zamanında ve tam yerinde olması gereken şeylerdir.
Öyle diyolar ama da yaşamadım ben pek de inanmyrm açığı mes yıllardr görmedym hocamı yda tanıdığmı görürüm selam verir geçerim bunu nesinden sonuç çıkarırım? Bir az abartılmış geldi bana
Var bence 3-4 defa yaşadım en basiti ilkokul öğretmenimi 3 gün arka arkaya görmüştüm (hiç sevmezdim 😅)
Kader planında her şeyin ama her şeyin bir sebebi vardır. Yalnızca biz sebebini bilmediğimiz ya da öğrenemediğimiz şeylere tesadüf deriz.
Ben inanıyorum tesadüflere başıma da çok geldi🍀
Tesadüf diye bir şey vardır ama aynı şeyi defalarca oluyorsa o zaman buna tesadüf değil diyebilirim
Bakmasını bilirsen çocuklardan bile bir seyler öğreniyorsun
Herşeyde bir anlam aramaya gerek yok. Tesadüf olağan bir durumdur.
Vardır. Evren bu kadar düzensizlik ve kaos içindeyken tesadüfün yokluğu hiç mantıklı değil.
Tesadüf diye bir şey yoktur hayatta. herşeyin bir nedeni vardır.
Bence yoktur yapacağın şeyler vereceğin kararlar kaderde yazılıdır. Vakti gelince yaşarsin.
Vardır 1-2 den fazla tesadüf tesadüf değildir sadece
Tesadüf diye bir şey yoktur, seçimler ve sonuçları vardır..
Tesaduf degildir yolunuz kesimesi gerektigi icin kesismistir zaten yazginizda vardir ve zamani gelince yasarsiniz tercihlerinize gorede ya birseylerin farkina varirsiniz ya da tesaduf diyip gecersiniz
hayat dedigimiz sey bile tesaduflerden olusmus bkz. evrim
Hayatımıza giren veya çıkan her şeyin bize öğretmek istedikleri vardır.
Tesadüfen titremek diye bir şey yok bence
Hiç bir şey tesadüf değil
✌🏻✌🏻🌸
Tesadüflere inanmam ben
Tesadüf diye bir şey yok önceden yazılmış şeyler var onları yaşıyoruz
Tesadüf diye bir şey vardır
@Nickbulamadim91 yohdiiir
Var olmaz olur mu
Bence bu hayatta hiçbir şey tesadüf değil
Tesadüf yok Tevafuk var Kübiş
Önceden planlanmış hayat var
Bende o düşüncedeyim
Mutlaka vardır..
sen yoktur diyorsan yoktur diyelim
Seçimlerimizin sonuçlarıdır her şey
Var gayet de
Tesaduf yoktur. Tevafuk vardır.
Tesadüfler vardır hayatta.
Vardır abi
Ay yanlış oldu abi yazmışım jdxkksd
Tevafuk vardır
her teaduf bır mesaj mıdır?
yanıtlasan keske
Bence hayattaki her şey bir tesdüften ibarettir.
Var var
Bence tesadüf yok
Yoktur.
Tesadüf yoktur
Vardır
Vardır
neye göre ama
Yok zaten
Vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?