SORU GÜNCEL...
Kadınların saçlarını kesme sebepleri neler?
SORU GÜNCEL...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer En son ne zaman bir kadını sevdin?
Ama öyle öptün, sarıldın, uyudun falan değil; en son ne zaman bir kadını gerçekten sevdin?
Kaybetmekten korkarak, yanındayken bile özleyerek, deli gibi kıskanarak, koruyup kollayarak... Delikanlı adam korkmaz diye bir şey yok. Korkacaksın!
Sevdiğin kadını kaybetmekten korkacaksın, kıskanacaksın da... Sokakta elinden tutacaksın, tanıdığın herkesle onu tanıştıracaksın. "İşte benim hayatım bu!" der gibi tanıştıracaksın.
Güzel bir kadın sevmek istiyorsan onu gülümseteceksin. Çünkü dünyanın en güzel kadını mutlu bir kadındır.
Bu yüzden kirpiklerini sev bir kadının,
Avuç içlerini,
Makyajsız yüzünü,
Uyku sersemliğini...
Saçlarını kesen bir kadının çektiği acıyı anlayabilecek kadar sev bir kadını.
Ve asla bir kadının saçlarını kesmesine sebep olma... K. T.
gcube.milliyet.com.tr/.../...n-gozuyle-1178924.jpg
Rica ederim. :):
Sağlık ve değişiklik için olabilir. Proteinler genellikle sâç tellerine harcanır. Yani ne kadar saç o kadar protein israfı. Saç kısa olunca proteinler daha farklı bölgelere gidiyor. Hem kısa saçlı kadınlar bana göre daha çekici oluyor. Paylasimin icin tesekkurler :)
Benim saçlarım çok uzun, kıvırcık, sık ama ince telli özellikle bu aralar çok yıprandı ve başımıda ağrıtıyor. Ama en önemli sebebi olarak saçlarım yıprandığı içi özellikle tararken dökülüyor ama çok dökülüyor ve saçlarıma kendimden çok değer veririm ve çok çok severim sanki o döküldükçe içim acır gibi oluyo. Artık buna katlanamıyorum ki, sanki çocuğumun canı acıyor gibi çok kötü işte. Bende en yakın zaman da saçlarımı kestirmek zorundayım artık. Ama Bana göre genel olarak en yakın görüş "Saçını kestiren bir kadın hayatını değiştirmek üzeredir." Lafı oluyo
Hayatimda ona dair ne varsa atmam gerekiyodu sanki atsam rahatlicaktim saclarimi cok sevdigi icin onlarida dusunmeden tek makasla attim ve bunu kendim yaptim. Sonrasi pismanlik tabii ama o an yasadigim şey hani cok sinirlendiginde yastiklari kum torbalarini yumruklarsin ve bir rahatlama gelir ya iste oyle bir seydi.
Cevap
23Cevap
bunun sewqyle ya da nefretle hiçbiirr alakası yok.. hiçbir kız saçlarına kimse için kıymaz... bazen saça fön çekmedn ya da düzlestrmeden saclar yıpranır ve kesidlce hem daha cabuk uzar hemde kırıkları gider ya sklp model degstrmek ister begenmedqi sonc ckncada cok pişman olur... kızların %95i bu sebeple kestirir
Şükür ki hiç depresyona girip veya biri yüzünden saçımı kestirmedim. Çevremde çok var öyle kadınlar, ne zaman ilişkilerinde sorun yaşasalar kendilerini kuaföre atıyorlar, saçlarını kestirip boyatıyorlar. Ben genelde kırıklarını aldırmak için kestiririm. Bir kere Afrika'ya giderken kısa kestirmiştim nolur nolmaz diye yıllar sonra da belime gelince kısa kullanmak için kestirdim 😁
bir çok neden oluyo daha çok bakımın zorluğundan uzakdıkça kırıklar artıyo ve arttkça da saç bakmsz duruyo saça şekil vermek istiyosun ya sç kısacası sürekli yıpranıyo o yüzden ne kadar uzun saçlarımu kimseye değişmesem bile kestrmek zorunda kalıyoruz
Çocukluğumdan bu yana hep kısa keserlermiş saçımı. Öyle alıştırdıkları için bende kestiriyodum hep. İlkokulda bile saçı örülmeyen tek kız benimdir heralde :)
Ama 1 yıldır kestirmeyi bıraktım uzatmaya kararlıyım ne olursa olsun o saç bele kadar inecek :))
değişiklik istediğim için kestirirdim geçtiğimiz yaz onca uzun saçım yandı bende uzaması için kestirdim ve neredeyse hiç kalmadı bile sonra çabuk uzuyorlardı yine uzadılar derken bir aptal yüzünden aptallık edip kestirdim o sinirle yani tüm nedenlerden dolayı kesildi saçlarım
hayırlısı böyleymiş ne diyelim kestirdik artık bakalım bu ne zamana kadar dayanacak :)
aman Allah korusun de onca upuzun saçlarımı feda ettim be ne ağlamıştım o gün cidden hayatımda bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum o derece vahimdi :)
ağlamak istiyorum ben :))
Allah belamı vermesin benim neden buraya yazdım kesin bişey olacak yaa :))
bitti artık o korku bir kere oldu Allah saçlarıma ve bana acısın :) zaten az bişey uzadılar
ben çok uzun zaman sonra ilk defa kestirdiğim de çok bunalmıştım bezmiştim. kendimden hayattan bir çok şeyden soğumuştum. sıkılmıştım gülemiyordum falan böyle bir evreden geçiyordum. napçağımı şaşırmış bir haldeydim. kahve fincanında için kabarmış dedikleri o kabarık bendim işte :D sonra saçlarımı çekilli bir şekilde olsa da kısacık kestirdim. kendimi daha mutlu hissettim sanki dünyanın en çılgınca şeyini yapmıştım. öyle çok seviniyordumki saçlarım kesildikçe. evet kurtuldum işte diye bağırasım geliyordu. halbuki saçlarımı seviyordum.. sanırım her kesilen saç öbeğinde başka şeyleride öyle kesip attığımı düşünüyordum. her kesildiğinde saçım, biraz daha rahatlıyordum. şimdilerde ise yeniden uzatıyorum. mutluyum :)
Her kesişimin bir sebebi var. Yüzümü değiştiremem. Saçlarımı değiştirince sanki yeni bir ben olmuşum gibi hissederim. Aynaya bakınca o hatayı yapan sen değildin, senden önceki kadındı demek için. Ama hiçbir zaman bir erkek için kesilmedi. Bunun için hep şükrederim.
Cesitli sebepler...
kimi kisa sac sevdiginden uzayinca keser
kimisi moda der habire farkli bire farkli bir modele kestirir
kimisi saglikli saclari olsun diye ortalama 3 ayda bir kestirir
kimisi yüregindenki kiriklardan kurtulmak icin "yeniden" der ve aciya bulanmis saclarini tek
hamlede keser... hafifler
kimisi sac dökülmesi sorunu ile karsi karsiyadir bu yüzden kestirir
ve daha belki nice sebebi olabilir.
çok çok yıbranmışsa kestiririm bide hele canım sıkılmışsa sinirlerim bozuksa o günde farklı bir saç şekli istiyorsam şu an belime gelen saçlarımı gidip omuzda kestiririm ama kestirmek normalde biri üzdü diye ağlarken saçlarını ağlayarak kendi yamuk mumuk kesenlerde var ben asıl onlara cesaret diyorum :D
Ben kiaymiyorum cok sukur uzattim ama malesef ince telli ve cok dokuldu az duruyo yani duzlestirince guzel durmugo o yuzden kestirebilirim :/ ama dalagasini kendi haline birakirsam cok havali duruyo o yuzdende kiyamiyorum kahkul kestirbilirim sekilli olsun diye dumduz sac ilgim olustugundan duzeltme yaptirabilirim :) kimse icin sacimi kestirmedim seviyosam kim uzerse uzsun kesmem kestirmem hatta daha guzellestirir mutlu ederim kendimi :)
Cogu sey artik sıkıci gelmeye baslamisdi manyaklik bu ya vere vere en degerlime uupuzun saclarima zarar vermisdim kuafor kesmek istememisti bile ama is isden gecdi... Genelde eekekdir neden olan. Sevgili vs olmasina gerek yok bazen Baba siye bildigimiz adam da neden olur buna.
Çocukluğumdan beri hep uzun saç kullandım, bilgidiğimiz bele kadar olanlardan değil *-* bu popoyuda aşan bir saç, annem küçükken kestirmiş pişman olmuş şu an kısa kullanıyor diye benimkileri kestirmeme izin vermiyor, arada bele kadar kestiriyorum yine uzuyor, kısa kestirmek istiyorum ama çok az kestirdiğimde bile pişman oluyorum *-*
kız ve erkek evlilik dışı cinsellik yaşadıktan sonra
erkeğin tüm heyecanı ve isteği bittiği için kızı terkeder
terkedilen kız değişime uğrar
saç boyanır kesilir tip değişir
psikolojik bir süreçtir
güçlü durmaya çalışır.
İki sebeb yüzünden kestiririm
1. Fazla uzamıştır çok kırılıp yıpranmıştır uclari ya da sekil verdirmek için
2. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadığım zaman kestiririm
Biraz kızlara özgü sanırım saçlarını kesmiyorsun aslında kurdugun hayalleri umutlarını kesiyorsun sanki o zaman tüm uzuntun gidecek mis gibi aynada farklı bir şey görmek istiyorsun neden yapiyorum ben de bilmiyorum allahtan hic o duruma gelmedim
Kesilmesin kestirilmeye sebeb olunmasin o zaman
sürekli aynı giden şeyleri değiştirmek istemek veya hayatında değişiklik istemek olabilir kişi bulundugu zorluklardan sıkılmıştır. ilk önce dış görünüşünden işe başlar. ;)
Aynen öyle 😊
https://i.hizliresim.com/z2yX54.png
Basit gibi gözükebilir ama değil..
saçlarımı kulak hizamda kestirdim. gerçi normalde de öyle çooook uzun saçlarım yoktu. ilk kestirdiğimde çok yakıştırdım.. gün geçtikçe sevgim azaldı yeni modelime. şimdi uzatmaya karar verdim tekrar. kısa saçın rahatlığı hiç birşeyde yok ama şekerim. saç kesme sebebim tamamen kafama esmesiydi. bir an deli cesareti geldi ve kestirdim. 5 dk daha bekleseydim cesaret edemezdim.
Ben uzun süredir uzun saçlıydım sonra böyle bir esti bana gittim kimseye söylemeden miley modeli yaptırdım. Tabi şimdi de uzun saç diye tepiniyorum ama anca daha küt boyuna geldi :(
Belime kadar gelen saçlarımı sırf o dokundu diye kısacık kestirmiştim. Ne değişti bilmiyorum ama o saçlarımı gerçekten çok özlüyorum... lanet eski sevgili :D
saçlarını kesen bir kadının çektiği acıyı anlayabilecek kadar sev bir kadını.
ve asla bir kadının saçlarını kesmesine sebep olma... demiş nejat işler, e haliyle haklı.
Değişikliğe ihtiyaç vardır ya da kırıklar çoğalmıştır.
Benim kestirme nedenim hayatımı değiştirmek istediğim içindi.
Sadece kırıklarını aldırıyorum.. Bazı şeyleri değiştirseydi kalbimin kırıklarıda giderdi:)) o yüzden kestirmeye gerek yok
depresyon, yaşlanma (genellikle kadınlar yaşlandıkça saçları kısa keserler. bu ilk çağlardan beri böyledir.), daha az uğraşma meselesi (zamandan tasarruf), sevgiliden ayrılma vb.
Hayallerini, hatalarını, kırgınlıklarını, kızgınlıklarını kesip atmak kurtulmak ister. Saçlar sadece semboldur. Kurtulmak istedikleri saçlari degildir.
kestim çünkü hayatımdan cıkaramayacagım ıstesemde atamayacagım seyler ıcın kurban ettım. kestım çünkü yaşadıklarımın değişmesini istedim değiştiremeyeceğimi anladım saçlarımı değiştirmek amacı ile kestim ıcınden yuregınden bıseylerı atamayınca kestım bıleklerım yerıne onları kestım daha cok canım yandı yınede olsun ben kestım. saçımı kestim sonra oturdum ağladım onların ardından :(
Herseye ragman dimdik ayakta durman gerek herseye ragmen herkese karsi icten olmasada gulmek gerek saclarini sorun etme koku sende
Evet bu yüzden kimseyi takmiyorumm ben böyle çok iyiyim 😆
Gulmeye devam ozaman
Aynen 😋
Sürekli taramaya üşendiğim için bugün gidil kestiricem :S
2ay öncesine kadar rapunzel gibi saçlarım vardı gittim omuzda kestirdim.
delirdiğimi düşünüyorum şu an :)
Bayanlar normalde değişiliği seven canlılardır kendini sürekli tekrarlamazlar giyim tarzı olsun aksesuar kullanımı saç rengi boyu vs. Bunların yanında uzun saçlı bir insan bir anda saçını kestirmeye karar veriyorsa duygusal anlamda bir yıkım içerisine girmiştir :)
Ben sacimi kestirdigim zaman kirilan umutlarimi aldiririm hayatima yeni bir yon verme cabam vardır yeni umutlar beslerim hic usanmadan uzatirim saclarimi eninde sonunda ne kadar bakim yapsamda kirilir saclarimda umutlarm gibi bir daha kestiririm sonra sar başa: (
Kadınların acı çektiğinde saç kesme sebepleri hayatına yeni bir yön vermeleri de olabilir. Ama bundan ziyade kendini rahatlatma güdüsüdür. Mesela jiletle kendini kesmek gibi. Asıl acıyı dindirmek için. Saç kesmek acı vermez tabiki, ama bir kadın için saç hayatının çok önemli parçasıdır. Onlara kıymak demek hayatında ki çoğu şeye artık önem vermediğini, içine kapandığını gösterir.
benim saçlarım kalçama kadar geliyordu ama kıvırcık olduğu için uzadıkça saçlarım yıprandı taramama rağmen hergün düğüm oluşuyordu ve kıvırcığı gitti bende daha fazla uğraşmak istemediğimden ve asi bir saç şekli istediğiimden gittim saçlarımı kısacık kestirdim şimdi çok tarz bir saçım var ve kıvır kıvır çok mutluyum 1 yıldırda böyle kullanıyorum :)))
Kendimi değiştirmek istediğimde kestiririm. Hayatımda 1 kez belimde olan saçlarımı kısacık erkek gibi kestirmiştim, ilk defa bir erkek yüzünden saçımı kestirmiştim. Elinin dokunduğu her bir tel benden gitsin istemiştim. Nefret ediyordum çünkü çocuktan. Duygusal gibi geldi ama değil yani. Ondan sonra da saçlarımı hiç o kadar uzatmadım ama artık uzatıcam
Uzun saca bakmak zor değil bence. Ben saclarimi kisa kestirmem bir kere kestirdim sadece o da sac sagligim icindi uclari cok yipranmisti kestirmek zorundaydim. Onun disinfa bazen uclardan kirik aldırırim bazen sekil verdiririm daha güzel gözükmesi icin
Düşerse, küçük parmağını bir yere çarparsa, yemek yerken yanağını veya dilini ısırırsa, tırnağını fazla derinden keserse sinirinden hırsını almak için saçlarını kestirir
saçını kestirmesinin bir sebebi yoktur diyorum anlam yüklememek gerek
Bendeki saclar kim kardashianda bile yoktu dogal canli uzun belime kadar
Ama bur gun degisklik olsun diye siyahtan karamele boyamak istedim o siyahi sildim evde 30 dakika sonra saclarimi bir actm pismaniye olmusti resmen kahroldum aglaya aglaya sabaha kadar mwcburen omuzlarima getirdm halada eski resimlerime bakinca agliyorum
Benimki sansizlik yoksa asla kesmezdim
Değişiklik. Lisede saçlarım çok uzundu birden kafama esti kestim:( Okulda sen kafayı mı yedin nasıl kıydın o güzel saçlarına dediler:( Sonra daha kesmedim uzattım şimdi yine kestim:D
Sadece insan değişiklik istiyo:)
Bunalıma girdiğimde saçımı kesmem, zaten kısa seviyorum, bunalıma girersem uzatırım ben :)
Onun dokundugu tele bir baskasi dokunmasin diye belki de sacma gelebilir ama öyle
Rica ederim :)
Mecburi kalmadigim surece kestirmem ama masa kullaniyorum saclarim yipraniyo malesef
Hiçbişe yok kalcama kadar uzatacagım şu an belimde :D
Psikolojimin bozuklugu.. zavalli saclarim hep o ceker napalim:)
aslında nedeni basit benimkinin canım öyle istemişti :D :)
Saclarimi kesmemeye iten sey var. Yapisi. Bu yüzden kendimi bildim bileli uzun :))
Belime kadar uzun olan saçlarımı bir gün tuttum omuz hizasında kestim. Sebep banyo yaparken yıkama sonrasında da kurutmasi tam bir kabir azabı. Şimdi rahatım oh mis kafamda bir ton yük taşıyormuşum :-)
kendimi bildim bileli saçımın modeli boyun hizasında küt ve kahküllü bir model. saçlarım zaten ince telli ve dümdüz uzatmaya kalkarsam kırılıyor ve hemen birbirine giriyor. beni en genç gösterecek ve bana hep yakışacak model ise bu.
Bir nevi hayatımı değiştirmeye yönelik ilk adımı attım.
değişiklik istiyordur.
uçları çok kırılmıştır.
bakımı zordur.
Normalde degisiklik yapmak amacli kestiririm ama en son kestirdigimde birisi yuzundendi
Zamanında bir erkek kızın saçlarına hiç gitmeyecekmiş gibi dokunmasaydı, kız saçını ölene dek uzatırdı.
Kahrolsun bağzı şeyler...
Sadece kestirmek istediği için olabilirmi herşeyden bir anlam çıkarmayın
sevgilisinden ayrılmıştır, yeniliğe ihtiyacı vardır veyahut kırıkları çoktur.
Elbette.
https://www.capsomat.com/media/created/dojirs.jpg
Tek açıklaması :D
::DDD
belime kadar saçlarım her yere takılıyorlar artık bıktım usandım ben bu yüzden kestiricem:D
kafanın habire geri çekilmesi nasıl bir his bilmiyorsun boynum kopacak bu gidişle :D
:) :)
senede bir keserim oda seklini düzeltip temizlemek için. kestikten sonra baya rahatlama oluyor kafada vr kafa içinde
Sinir ve uzuntuden belime kadar olan saclarimi kazmistim
Tecrubesiz oldugumdan basim kan icinde kalmisti
Deydi mi kesinlikle hayir
Ama o anki aci ve uzuntumu saclarimdan cikardim sonrasindaki yuregindeki aciyi her saclarina bakisinda goruyorsun
Saç acıcı isleminden sonra yandı mecburi olarak kestirdim ve hayatimda aldigim en dogru kararlarda kendine yer buldu..
Uzatmayi dusunmuyorum daha fazla kestiresim var:)
Süpermiş, e gayet de mutluysa dogru bir karar almiş demektir.
Akl aşırı özlü bir söz geldi de demiyim:P
Aklıma*
Alışmamış totoda slim fit abesle istigal edermiş:P
Onun dokunduğu saçlara başka kimsenin dokunmasına müsaade etmemek, kaybetmenin verdiği içsel bir aciyla beraber güç
Çünkü dokunan parçalari vücudundan ayırmış bulundu. Son bulmadı aci ile bir baslangic oldu. Sanırım bunu karşı cinse tam tarif etmek çok zor
En son belime kadar olan saçlarımı kısacık kestirdiğimde psikolijik açıdan çok kötü zamanlar geçirdiğim bir kısımdı saçlarımı kestirirken ağlamış kadar rahatlamıştım.. Benim ki duygusal hayatımın b*k gibiliğinden dolayı verilmiş ani bir manyaklık kararıydı tabi sırf kısa saça özendiği için kestiren insanlar da vardır.
Valla hacı benim kız arkadaş da kesmişti.(duymasın kesince çok çirkin olmuştu) bunalımda olduğu için kesmiş. Dediğine gore kızlar bunalımda olduğu zaman genelde saçlarıyla uğraşırmış. Ben onun yalancisiyim
Ne ayriligi ne bunalimi? Kim uyduruyo bunlari Kirik vardi canim, kirik! :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar