Selamm,
Friedrich Nietzsche demiş ki; "Bir hamam böceğini öldürürsen kahramansın, bir kelebeği öldürürsen şeytansın. Ahlakın estetik standartları vardır."
Bu standartlar olmasaydı, sen ne olurdun?

Selamm,
Friedrich Nietzsche demiş ki; "Bir hamam böceğini öldürürsen kahramansın, bir kelebeği öldürürsen şeytansın. Ahlakın estetik standartları vardır."
Bu standartlar olmasaydı, sen ne olurdun?

Niçe amca boş yapmiş hamam böceği tipi yüzünden değil zaten lağımda gezen pis bir hayvan 🤮 sivrisineğide bizi ısırmasın diye öldürüyoruz hastalık taşıyor mübarekler yani tipine bakmıyo kimse
😂😂
Ahlaki kurallar, normlar kisiden kisiye, toplumdan topluma degisebilir o yuzden kelebeği öldürmek herkesin gözünde şeytan, hamam bocegini oldurmek de kahraman yapmayabilir. Cok klise bir ornek veriyorum Kurban Bayrami'nda dana keserek vicdane kendini dini vecizeni yerine getirmis ve rahatlamis hissedebilirsin, icinde bulundugumuz toplum da buna boyle bakar ama bunu Hindistan'da yapmaya kalksan bilmiyorum neler olur 🤣
Gibi 😅
Hatirlamiyorum onu 😅
Haha oldu şimdi 😀
Tesekkur ederim 🤣
Estetik standartlarına uymuyorum. Sürüden ayri ve farklı bakıyorum hayata...
İçimde kötülük var fakat kullanmayı secmiyorum eğer gün gelir bunu seçersem güzel çirkin fark etmeksizin kafama uymayan ne varsa canini yakar en büyük şeytan ben olurum.
Ooo her halükarda şeytannn😸 ona haksızlık yapıldı 🙄
Samael kalsın ben Hades istiyorum isjxnsksn
Evetttttttt aşk bahçem ahzbah
Teşekkür ederim
Cevap
5Cevap
güzel bir sözmüş ve doğru bir söz.. ben ne kahramanım ne şaytanım. sadece sıradan biriyim kendim gibiyim.
Bak gecen bunu diyen sen miydin, cevap olarak dedim ki kelebekler disarda yasarlar, ciceklere falan konarlar b. ka konmazlar ve kanalizasyonda yasamazlar.
Neyi neyle kiyasliyonuz bence dusunun. Ustelik tek farklari estetik mi sence :d
.. ahlakin estetik standartlari vardir.. cok bos bi argumanmis bu arada niçe falan sevmem :d
Ornekleme cok alakasiz olmus yani niçe boş yapmis :dd
kelebek ve bocek yaziyo iste ben de inceledim :d
Niçe, şopenaur vs vs :d
Şopenar hatta u fazla :d
Gecen gun birisi bocekli soruma bu sorudaki quote'u yazmisti o yuzden sen sandim
Ben ikisini de öldürmeyi tercih etmem. Kahraman mı oluyorum 🤣
Eklembacaklılardan olurdum. Kimi winx perisi sanır uçmam için yüreklendirirdi. Kimi böcek işte der gördüğü gibi ezmeye çalışırdı
Estetik standartları olmasa kelebek ve hamam böceğinin farkları olmayacağından hepsi için şeytan olmuş olurum 😂
Şeytan olsaydım bile bir tarafım melek olmaya hasret bir şekilde kalırdı diye düşünmekteyim.
Ben mümkünse kimseyi öldürmek istemiyorum hahshah
Hiçbirsey çünkü standart yok categori yok :))
Benden ne Kahraman olur ne şeytan:/
seytan oliyim lutfen
timam ahshahsh
Kahraman
Kahraman olurdum
Kahraman
Şeytan olurum
Hiçbiri.
Hiçbiri 😅
Sen karar ver
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?