Nedense herkes kendini çok merhametli, çok iyi, çok cömert, çok medeni olarak gösteriyor. Gerçekte öyle olmadıklarını bildiğim hâlde..
Bazıları resmen ruh hastası
Bazıları resmen ruh hastası
Çok haklısınız, bu durum birçok insanın kafasını karıştıran ve merak ettiği bir konu mesela İnsanlar, kendilerini iyi hissetmek ve özgüvenlerini artırmak için olumlu özelliklere sahip olduklarını göstermek isterler. Bu nedenle, gerçekte sahip olmadıkları özelliklere sahipmiş gibi davranabilirler. Sosyal medya, insanların en iyi yanlarını sergilemelerine olanak tanır. Bu durum, gerçek hayattaki davranışları ile sosyal medyadaki imajları arasında bir çelişki yaratabilir.
Bu davranışın arkasında, genellikle toplumsal baskılar, kişisel güvensizlikler, onay arayışı ya da kimlik oluşturma süreci gibi derin duygusal ve psikolojik faktörler yatar.
İlk olarak, birçok insan, toplumun veya çevrenin beklentilerine uyum sağlamak için kendini değiştirme eğilimindedir. Bu, özellikle genç yaşlarda veya kimlik arayışı içinde olan bireyler için oldukça belirgindir. Aile, arkadaşlar veya iş ortamı gibi sosyal gruplar, bireyin nasıl davranması gerektiğini yönlendirebilir. Bazen insanlar, bu beklentilere uymak adına kendilerini olmadıkları biri gibi göstermeye çalışırlar. Bu, daha çok kabul edilmek, sevilmek veya değer görmek isteğinden kaynaklanır. Toplumun belirlediği standartlara uyum sağlamak, bireyde güven ve huzur yaratabilir, ancak bu aynı zamanda içsel bir çatışmaya da yol açabilir. Kişi, kendisini başkalarının onayını almak için sürekli olarak maskeler takarken, kendi kimliğinden uzaklaşabilir.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Kaba, sinirli, egoist, bazen fazla bencil ve çok da dönemin medeniyet olarak gördüğü kalıba sığacak ya da uyacak bir adam değilim! Ben kendimi artı ve eksileri ile analiz etmeyi seven eksikleri tamamlamak isteyen bir adamım ama özümden de çok öteye gitmem!
Herkes kendini iyi sanıyor cidden
Cevap
26Cevap
Bu soruya, insanların reel hayattaki davranışlarından ziyade, bu platformda gördüklerimi yazmak istiyorum. Sitede chatgpt kullananlar bayağı kültürlü insanlar, maşallah her şeyi sorunsuz bir şekilde ifade ediyorlar, öyle ki soru sahibi, alt yorumlarda soruyu iyice açsa ne imlâ kuralları, ne de cevapların devamı gelecek, en fazla alakasız yorumlarda bulunup boş yapacak. İşin daha da kötüsü, bu sahtekâr yöntemlerle karşı cinse sapyoseksüel görünüp tavlayacaklarını sanıyorlar, çok komik...
Aslında bunun sebebi de diğer insanlardan kaynaklanıyor çünkü insanları nefislerine göre değil işlerini gelmeyecek şekilde davrandığı zaman istemeyecek ama insanlar hoşuna gidecek şekilde davrandığı zaman ve söylediği zaman değer gördüğünde sanacak
Kulislerini bildiklerimin sahnelerini görünce midem bulanıyor.. Başkasında görünce eleştirenler, aynısını kendileri aynen yapıyor, sonra da ortalıkta dürüstlük naraları atıyorlar.. Hani bilmesek çok mükemmel bir karakter sanacağız.. Utanmıyorlar da
Çünkü oldukları gibi görünmekten kendileri hoşlanmaz önce, bu yüzden doğallıklarının sevilmeyeceğini düşünürler. İnsanların sevgilerini ilgilerini üzerlerine çekmek için başka biri gibi davranırlar
Bir insanın övündüğü ne varsa, en çok o eksiktir kanımca..
Bu durumda ben de zenginliğim ile övünmeliyim 😅
Soruda yazdığınız insanlar onlar iyilik maskesi takmış insanlardır
Herkes bir maske takıyor bence öyle davrananlar maskelerini bile kaybetmiş insanlardir.
Bence her insanın içinde kıskançlık fesatlık vardır
Özellikle de bu sitede herkes kendini, olduğundan farklı tanıtmaya çok hevesli : ))
Hiç böyle şeylerle kafamı ağrıtmaya gerek yok insanlar psikolojik deli işte..
İlk başta bir kişiyi kendine iyi göstermek için sonradan zamanla gerçek yüzünü gösterir zaten.
Seni aşık edip veya sana kendini sevdirmek için.
aptal oldukalri icin cunku kompleksli oldukalri icin surekli birilerine benzemek onun gibi davranmak giyinmek yarisindalar ahmaklik kisiliksizlik onursuzluk karaktersizlik
ilgi çekmek ve önemli biri olabilmek için karşı tarafa...
Çünkü kendilerini eksik hissederler kendileri bile bulunduğu durumdan memnundegildirler
Haha sordugum soru buna benziyor 😀
Demek ki kicimizdan uydurmuyoruz durum vahim 😀
Nedeni basit herkese çekici gözükmek
Keşke herkes sen gibi bunu bilse..
Kapçık ağızlı bunlar bacım
Birilerine yamanmak için
Çünkü menfaat çıkarı için
Ben olduğum gibi olmaya çalışıyorum
her şey yeterince takdir görene kadar
Menfaat temin etmek için.
Ozentilik dikkat çekme
Karektersiz ondan