Tartışmalarda daha çok suçlayıcı ve herhangi bir çözüme götürmeyen cümleler kullanılıyor sankii 😺

Tartışmalarda daha çok suçlayıcı ve herhangi bir çözüme götürmeyen cümleler kullanılıyor sankii 😺
Suçlamak, çoğu zaman bir çözüm yolu olarak etkili değildir. Çünkü suçlamak, sorunu çözmektense, durumu daha da karmaşıklaştırır ve kişiler arasındaki ilişkiyi zedeler. Suçlama, duygusal bir tepki olarak anlık rahatlama sağlar, ancak sorunun kaynağını anlamadan ya da çözüm odaklı düşünmeden yapılan suçlamalar, genellikle daha fazla çatışma yaratır. Gerçek çözüm, sorunları birlikte tartışmak, anlamak ve yapıcı bir şekilde çözüm aramakla gelir.
suclamak bi cozum yolu degil, sorumlulugu uzerinden atma yoludur, ayrica bir iliskiyi (yalnizca ask iliskisi degil herhangi bir ikili iliskiden bahsediyorum) cikmaza surukleyen en buyuk sorun suclayici ifadeler kullanmak. "ben boyle yaptim, senin yuzunden" demek. "sen soyle yaptin, o yuzden boyle yaptim" demek. bu gercegin farkinda olmam bunu yapmadigim anlamina gelmiyor ne yazik ki ama iletisime deger veriyorum, minimum suclayicilikla kendimi ifade etmeye calisarak bu huyumu törpülemeye calisiyorum
Değildir tabikide. Çözmek isteyen insan suçlamaz. Suçlamak sorumluluğu başkasına atıp, kendini aklayan insanın yapacağı davranış. Yani böyle anlayabileceğini düşünen. Ama özünde suçlu hisseden, değersiz hisseden insanlar tercih eder.
Çözmek istiyorsa bir insan otomatik davranmak yerine sorgular, araştırır, çok yönlü. Düşünmeyi geliştirir
Ben yaptıysam sende şunu yaptın diyen öyle ilişkiler yaşadım ki, özür dilemesini bileni hayatıma alıcam artık
Cevap
17Cevap
Suçlamak insanların işine geliyor nedense, asla çözüm yolu değil
Tabi çözüm yolu. Özellikle olaylarda su üstüne çıkmak, üzerinden sorumluluk atmak isteyenler için en kestirme yol.😂
En haklı onlar 🤣🤣
Tabi canım ona ne şüphe😂
Sesi gür olanın haklı çıktığı tartışmalarda ben sessizliği tercih ediyorum.
Maalesef tartışmada öfkelenen içgüdüsel davranıyor sorunu çözmeye odaklanmak yerine haklı çıkmak için karşındaki kişiyi dinlemeden aralıksız şekilde aynı şeyleri söylüyor bir süre sonra karşıdaki kişi anlatmaktan yorulup pes ediyor
Karşındakini suçlamak her zaman herkes için en kolayıdır. Sonuçta suç altından taç olsa kimse alıp takmazmış. hata yaptığımızda kabul etmek, oturup enine boyuna düşünmek gerekir. O yüzden değildir. Asıl zor olanı, kendini suçlayabilir misin?
Evet çünkü karşı tarafı suçlamak çözüm bulmaktan daha kolay geliyor kendini Haklı çıkartıyorsun karşı tarafa ezip yok görerek sorun çözdüğü zannediyorsun
Suçlamak bir çözüm değil, sadece sorunu büyütür. Çözüm için nedenlere odaklanıp birlikte hareket etmek daha etkili.
Ben Terazi burcuyum adaleti ve mükemmeliği temsil ederim İnsnaları suçlamak çözüm yolu değil bence daha akıllıca yollar var onları tercih ederim.
Suçlamak bi işe yaramaz hatalarımızdan ders çıkarıp çözüm odaklı olmak daha iyi bence her iki taraf içinde geçerli bu
Bazıları için en kolay ve en iyi çözüm yolu
Hayır rahatlama biçimidir. Cozun haklı haksız aramajla bulunmaz çünkü.
Suçlamak yerine çözüm yollu olmak daha iyidir
Anlık olarak insanları bu yol kurtarabilir fakat uzun vadede çok can sıkar
Çözüm yolu değilde suçluluk psikolojisini karşı tarafta görmektir
Hayır çözüm değil atışmak için yapılan rencide edici eylemdir..
Hayır değildir. Suçlu aramak yerine çözüm aramak en doğrusu.
Çözüm yolu değil tabiki karşındakini suçlamak en kolayıdır önemli olan sorunları çözüme kavuşturmak
Suçlamak anlamaktan kolaydır, anlarsan değişmen gerekir. Suç bastiranların işi budur..
Değildir suçlamak birseyi çözmez
"Haklı değilsen suçlayacaksın" Felsefesi...
Değildir, birini suçlarsa daha kötü olaylar gelir.
çözüm yoludurr
Çok sıkıştığımda evet 😅
Çözüm değil de sıvışma yoludur.
İnsan gibi anlaşmak önemli
tartışmayın kuzum sız kardeşsınız
Değil suçlama ile bisey elde edilmez
Çözüm değil 😂
Değildir
Hayır çözümdür bence
Yok değil
Değildir
Evet öyledir