Bu soru, özgüvenli kişiler kibirli, kibirli kişilerse özgüvenli sanılmasın amacıyla oluşturulmuştur 😁
1 ay
Bu soru, özgüvenli kişiler kibirli, kibirli kişilerse özgüvenli sanılmasın amacıyla oluşturulmuştur 😁
Birbiriyle çok karıştırılan iki konu. Kibir aslında birçok davranışın altında kibir yatıyor. Bunu okudukça ve dinledikçe daha iyi anlıyorum. İnsan olarak başımıza birçok olay geliyor ve bunları yorumlama biçimimiz genellikle duygusal, psikolojik durumumuzu belirliyor. Olay %10 etkiliyse düşüncelerimiz%90 etkili.
Öfkelendiğimiz, bana bunu nasıl yapar dediğimiz, küçümsediğimiz ya da sen yapma ben yaparım, ben çok güçlüyüm kimseden yardım almam, her şey yerli yerinde olmalı, her şey benim istediğim gibi olmalı gibi kontrol etme ihtiyacı güden, kimseden yardım istemeyen ve herşeyi göğüsleyen, anaçlık dediğimiz kendimizi üstün gördüğümüz tarafımız kadınlarda bu tarz her şey kibirdir.
Özgüven ise yardım alabilirim, herşeyi kontrol edemeyebilirim, beklentileri bırakıp anı yaşayabilirim, hata yapabilirim, bazen rahat hissetmek isteyebilirim gibi esnek davranışlar sergileyebiliyorsak bu beceriye sahipsek, kendimizi sorgulayabiliyorsak, aynı şekilde eşit derecede sorgulayabiliyorsak ve bunu saygı çerçevesinde yapabiliyorsan bu özgüvendir.
İnsanız ve hayatta herşeyi kontrol edemeyebiliriz, bilmediğimiz çok şey var ve bunlardan sorumlu da değiliz. Ve hayatta herşeyi bilmemiz komik olurdu mümkün değil. Yani çok kibre kapılmadan, ben bilirim demeden, bilmediğini bildiğini kabul ederek yaşamayı tercih ederim.
Kibirli insanlar, kendilerini başkalarından daha iyi, daha akıllı, daha yetenekli olarak görürler. Kibirli kişiler, başkalarının başarılarını kıskanır ve onların değerlerini düşürmeye çalışır. Empati eksikliği Kibirli kişiler, başkalarının duygularını anlamada zorlanır ve onların ihtiyaçlarını görmezden gelir. Kibirli kişiler, kendi hatalarını kabul etmekte zorlanır ve genellikle başkalarını suçlar. Kibirli kişiler, sahip olduklarını başkalarına göstermekten hoşlanır ve dikkat çekmek ister.
Cevap
17Cevap
Kibir insanın başkalarını küçük görerek yaptığı şeylerden dolayıdır. Hem çok bilmiyordur hem de karşısındakini bilmiyormuş gibi görüyordur. Özgüven ise tamamen bilerek yaptığı için rahat yapan bir insandır ya da konuşan. Özgüven insan kendinden emindir yaptığından da emindir o yüzden doğru olduğu için hiçbir sıkıntısı yoktur.
Özgüven kişinin kendine ve yeteneklerine duyduğu güvendir. Kibir ise kişinin kendisini başkalarından üstün görmesidir.
💗🌸
Biri kendine öteki bilgisine diyim ben de
Kibir, kişinin kendisini başkalarından üstün görmesi, genellikle başkalarını aşağılamasıyla ortaya çıkar. Kibirli insanlar, kendi yeteneklerini ya da başarılarını abartarak, diğerlerinin eksikliklerini vurgulama eğilimindedir. Bu tavır, çoğu zaman insan ilişkilerinde uzaklaşmaya ve yalnızlığa yol açar. Özgüven ise kişinin kendi yeteneklerine ve değerine olan sağlam inancıdır. Özgüvenli insanlar, başkalarını küçümsemeden, kendilerini ifade eder ve hatalarını kabul etmekten çekinmez. Bu tutum, hem kendilerine hem de çevrelerindekilere saygı duymalarını sağlar.
Sonuç olarak, kibir "ben diğerlerinden daha iyiyim" derken, özgüven "ben iyiyim ve sen de iyisin" der. Bu ince çizgiyi anlamak, ilişkilerde ve hayatta dengeli bir duruş sergilemek için önemlidir.
Özgüven; kendine duyduğun güven ve saygıdır. reklama ihtiyacı yoktur, "beni ben biliyorum yeter" diyebilir. Kibir: kendine duymadığın güven ve saygıdır.
Özgüveni olan kimse kibirli değildir, kendine güveniyorsa sözlü olarak reklamını yapma gereği duymaz. yok sürekli kendi reklamını yapıyorsa orada zaten bir özgüvensizlik söz konusudur. Dolayısıyla ikisi birbirine zıt kavramlardır. Kibir kendini yüksek görmek başkalarını aşağı görmek iken özgüven kendi benliğinin, kişiliğinin farkında olmak ona göre davranmak, konuşmak, yaşamaktır. Ve son olarak kibir, kişinin başkalarının gözünde nasıl görünmek istediğiyle ilgilidir. Özgüven ise kişinin kendini olduğu gibi görmekten memnun olmasıdır. Biraz dağınık yazmış olabilirim kusurumu görmemezlikten gelin.
Özgüvenli olmak kendi potansiyelinin farkına varmak ve kendinden daima Emin Olmaktır Yani bu Özgüven insanın çevresindeki kimseye zarar vermez fakat kibir böbürlenmek kendini bir halt sanmak kendi potansiyeli varsa bile ya da yoksa bile kendini böyle karşı tarafa küçük dağları ben yarattım edasında Kendimden başka herkesi küçümseme biçimidir
🥰
Özgüven, kendine inanmak ve kendi değerini bilmekle ilgilidir. Özgüvenli bir insan, başkalarını küçümsemeden, kendisini ve yeteneklerini kabul eder. Kendi eksikliklerinin farkında olabilir ama bunlar onun değerini düşürmez. Özgüvenli bir kişi başkalarına saygı gösterir ve sağlıklı, dengeli ilişkiler kurar.
Kibir ise, genellikle kendini başkalarından üstün görmekle ilgilidir. Kibirli bir insan, kendi değerini abartır ve başkalarını küçümseyebilir. Kendisini sürekli olarak yüceltir ve başkalarını önemsemez. Kibir, insanların arasındaki dengeyi bozar ve genellikle başkalarıyla sağlıklı ilişkiler kurmayı zorlaştırır.
Kibirli insan kendini ne kadar yüksekte sanıyorsa diğerlerini de o kadar aşağıda bulur. Öz güvenli insansa sadece kendisine bakar. Gelişimine, ilerleme hızına ve eski kendisine. Başka insanların hayatıyla uğraşmaz, kendini diğerleriyle kıyaslamaz. Kendinin ve yapabileceklerinin bilincinde olmaktır özgüvenli olmak. Kibirli olmaksa tam tersine bir binanın temelinden çalmak gibi bir rüzgarda devrilecek güçte olmaktır
Kibir herkesten kendini üstün tutma
Ben senden üstünüm
Sen yapamazsın ben yaparım gibi
Ozguven kimseyi araya katmadan
Ben güzelim
Ben yakisikliyim
Genel bir kavramdır bulunmadan Ben iyiyim
Ben kusursuzum kibir değildir ego değildir
Bunlar insanların kendini motive etmek icin kullandığı şeylerdir
Çoğu kişi
Ben yakışıklıyım diyince ego diyor bu ego değil
Ama ben herkesten yakisikliyim
Dersem egodur.
Bunu anlamayan cok
Kibirli insanlar, başkalarının düşüncelerine ve duygularına saygı göstermez, kendilerini hep haklı kabul eder ve başkalarını değersiz hissedebilirler. Bu tutum, sağlıklı ilişkiler kurmayı engeller ve çevresindeki insanlar tarafından olumsuz bir şekilde algılanmasına yol açar
Kibir, genellikle dışa yansıyan bir davranış olmasına rağmen, içsel olarak kişinin özsaygısızlık ve güvensizlik hislerinden kaynaklıdır.
Kibir = Kendini beğenmişlik, üstün görme
Özgüven = Kendine inanma, güvenme, başarabileceğine motive olmadır.
Kibirde baskalarini aşağılama vardır. Sen en üsttesindir , çevrendekiler ise senden aşağıdadır. Özgüvende ise sadece kendine, yeteneklerine, görünüşüne, kişiliğine yani kendindeki şeylere güven duyarsın ve bu güven duygusu sayesinde kendini ortaya koyabilirsin ve kendini iyi hissedersin.
Kibirli olan kişi kendini beğenmiştir. Özgüvenli olan kişi kendini biliyordur. Kendini sevmek ile beğenmek arasında dağlar kadar fark var. 😄
Özgüvenli insan gerektiğinde başını öne de eğer hatasını da kabul eder ama ki böyle insanda bunda olamazsın Ben bilirim ben haklıyım tavırları vardır hep ondan onun arasında çok ince bir çizgi var
Kibir kendini beğenmiş ukalaa kişi, özgüven kendine güvenmek diye yorumluyorum 😂
Özgüvenli insan mütevazi olur kibar olur nerde nasıl davranması gerektiğini bilir kibirli insan ukala olur egoist olur bencil olur herşeyi bildiğini sanır
Kendini yenilmez varlık, bulunmaz Hint kumaşı sanmak kibirdir. Onun dışında kendindeki özellikleri bilerek konuşmak kibir sayılamaz ozguvendir diye düşünüyorum o yüzden
Kibir yüksekten bakma özgüven kendi gücünün farkında olma başkasından güclü olsan bile küçümsememek ama kibirli küçümser aradaki fark küçümsemekten gelir
Özgüvenli birisi başkasının övgüsüne ihtiyaç duymaz alçak gönüllüdür, kibirliyse kendisiyle övünür ona söylenen şeylerle övünür, ilgi bağımlısı
Özgüven kişinin kendine güvenmesi kendi olması ama kibir farklı insanlara tepeden bakma insanları aşağılama gibi özellikleri olabiliyor.
Özgüvenli insanlar genelde yapabilirim der ve yapar kibirliler ise sadece yaparım der icraat görülmez.
aslında şöyle özgüven kendisini iyi yetistirmis donanimli herkeste bulunur ama kisi mütevazi ve alcak gönüllü degilse kibirlidir
Özgüven belirli konularda kendi yeterliliğinden emin olmak, kibir ise ben herşeyde herkesten iyiyim üstünüm siz kimsiniz ki gibi havalara girmek
Kibir benden başka kimse bu kadar iyi değil hep ben iyiyim demektir özgüven mütevaziliktir
Kibir burnu büyük insanlarda olur özgüven herkeste olur ve mutlaka olmalı
Özgüven sosyal olmaktır, kibir ise sürekli kendini iyi göstermeler falan
Özgüvenli biri kendinden emindir oyuzden kendini kanıtlamaya çalışmaz kibirli birinin egosu şişkin olduğu için içi boştur
ozguvenli insan kendine saygi duyar, kibirli insan baskalarina saygi duymaz
Kibir kendinde olmayani var zannetmektir, özgüven ise var olanin uygulamaya geçmiş halidir.
Ayrımını yapamam ben
Biri kendine güvenmek diğeri kendini üstün görmek
Kibir güç zehirlenmesi yapar
Kibir ve özgüven aynı kategoride değil
Fark yoktur
Kibir gereksiz özgüvendir
Ne bileyim ben..