"Sessizlik çökünce, gölgelerde saklanan gerçek benliğim fısıldar: Kaçabileceğin bir yer yok."

"Sessizlik çökünce, gölgelerde saklanan gerçek benliğim fısıldar: Kaçabileceğin bir yer yok."

✧ Sessizlik çöktüğünde iç sesim, düşüncelerimle yüzleşmemi sağlar. Geçmiş ve gelecek arasında gidip gelirken, kim olduğumu ve ne istediğimi sorgulamaya başlarım. Her şeyin durduğu bu an, aslında kendi dünyamı daha net duyduğum bir fırsattır. Sessizlik, bazen korkuları, bazen de içsel huzuru getirir, ama her durumda bana kendimi keşfetme imkânı tanır.
Sessizlik çöktüğünde iç ses genellikle en derin düşünceleri ve duyguları yüzeye çıkarır. İnsan zihni, dışarıdan gelen tüm uyarıcıların kaybolmasıyla, kendini sorgulamaya başlar. Geçmişteki hatalar, kayıplar, korkular veya belirsizlikler daha belirgin hale gelir. İç ses, bazen kaybolan zamanın, geleceğe dair kaygıların veya varoluşsal soruların yankılarıyla dolabilir. Sessizlik, bu düşüncelerin büyümesine ve yoğunlaşmasına neden olarak, huzur vermek yerine kaybolma, yalnızlık ya da endişe gibi duyguları tetikleyebilir.
İç sesim geçmişin hatıralarını, geleceğin endişelerini ve şimdiyle ilgili sorgulamaları bir araya getirir.
Bazen beni yargılar, bazen teselli eder, bazen de anlamsız düşüncelerle doldurur.

Fakat en çok, kim olduğumu ve ne istediğimi hatırlatmaya çalışır...
Sessizlikte onunla yüzleşmek bazen zordur ama bazen de iyileştirici.
İç sesim susalı çok oldu, küstü mü acaba bana. özür dilesem gelir mi? Çünkü ses olmayınca his olmuyor, açıkçası tekrar konuşmasını ve bir şeyler hissetmemi sağlamasını istiyorum ama yok. Ne ses var nede his..
Cevap
8Cevap
İç sesim dış sesimi bastırmak için elinden geleni yapar.
İç sesim o zaman hiç susmuyor soylediklerim söyleyemediklerim yaptıklarım yapamadıklarım hep bir ölçme tartma peşine giriyor..
Ümüğünü sıkasım geliyor iç sesimin. Söylemek isteyip de söyleyemediğim, insanları kırmamak için içime attığım her şeyi dalga geçerek “ahaa bak nasıl da söyleyemedin diyerek” dalga geçiyor benimle. Bak gene sinirlerim bozuldu.
Özledim der
Gideyim der
Ne yapman gerekiyorsa onları yap sakın durma der
Çok şey söylüyor iç sesim
İç sesimden sıkıldığım için buralarda kafa dağıtıyorum 🙃
Evet, bana dediği şey 👉🏻 " Dünya boştır loo"
aptalsın diyor bana iç sesim.
Bazen aptal diye haykırıyor nazende kendine merhamet et diye iç sesim 100 düşmanima bedel beni içten içe öldürüyor
Yanlızlığım ve depresyon sonusa kadar yanlız kalacağın kimsenin sevmiyeceği
Neden böyle oldu sorusunu sorarım
İç sesim hayallerden bahseder genelde
Neden sessizlesti ortalık
Aha bir şey olacak diyor ve oluyor 😃
İçimdeki vahşet uyanıyor ve beni ele geçiriyor.
İç ses diye bir şey yok.
Muhasebe yapmamı
Pişmanlıklarını ve hüznünü
İçimde kaos var
Yat zıbar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?