“Yüzünden geçen acıyı seyrettim. Acıyor, hâlâ acıyor, hâlâ, hâlâ….”
“Yara izlerini yok etmeyi önerdim. Başını salladı.
‘Kendimi nasıl tanıyacağım?’
“Yara izlerini yok etmeyi önerdim. Başını salladı.
‘Kendimi nasıl tanıyacağım?’
evet yaşadıklarımız bizi şu an yapan şeylerdir bu sadece yaralar değildir ama ne demişler bin tane iyilik yaparsın, bir tane kötülüğüne bedeldir
iyi olduğun, iyilik yaptığın sürece evet iyisin ama akılda çok kalıcı olmaz bu iyilikler en azından toplumun baya yüksek kısmı için bu söylenebilir
ama bir yara bıraktın mı o orada kalır ve evet bu yüzden bizi biz yapan, değiştiren, olmamız gereken kişiye ulaştıran onlardır çünkü bir noktada hep bizimledir.
Bence farkındalığı çok yüksek, empatisi, sempatisi olan kişiler ancak insanları kötülükleriyle beraber, iyilikleriyle de hatırlayabilirler.
Evet inanıyorum.🙂 Eğer her yara aldığında düştüğü yerde kalsaydı ayağa kalkacak bir bedeni olmazdı. Düştüğü yerde çürür giderdi.
Ama bazıları güçlenmek yerine düştüğü yerde kalmayı tercih ettiği için işte onlar inanmayanlar…
Evet alınan dersler ile daha çok güçleniyoruz. Ama giden bizden gidiyor. Mesela sabır mesela hoşgörü mesela tahammülü mesela insanlar için yapılacak fedakârlıklar…
Bunlar tükendikçe elimizde kalan güçlü bir biz değil, hissiz bir biz oluyor. Bu da büyük kayıp aslında. Bizi böyle yapanların acısını o sabrı ve tahammülleri fazlasıyla hak edenlerden çıkarıyoruz, yazık...
Evet. Her insanın duyguları vardır ama onları işleme şekli farklıdır. Tıpkı yaşadıklarının onda bıraktığı iz ve kalbinde oluşan sızı gibi. Birisi söylenene, bir diğeri söylenmemişe kırılır. Kimi sessizliğinden incinir, kimi gürültüsünden. Bu da bizim kırılganlıklarımızı, yaralarımızı özel kılar.
Öyle tabi. Ekmeğin ekmek olabilmesi için ateşten geçmesi lazım. Sıkıntılar insanı pişirir , olgunlaştırır. Ne kadar edebiyat gibi gelse de hayatın kuralı böyle.
Cevap
13Cevap
Yaralarımız değil, iyileştikten sonrası bizi biz yapan şeyler
Tecrübeler ışığında olgunluğumu derinleştiririm fakat maddi ve manevi yara izlerimi geçirmek te amaçlarım arasında yer almaktadır her zaman.
Bazı yaralar iyileşmemeli ya.. İyileşince yeni yaralara zemin hazırlanmış oluyor.. Kabul bağlasa yeter.
Kabuk soymaktan zevk alanlar var.
Gözlerine soksunlar kabukları.. Pislikler.. 😄
Iyyyy pislikler di mi
di evet..
Tamam…
Onlar sayesinde bilinç kazanıp, onlar sayesinde büyüyoruz. Can yakıcı olsalar da öğreticilik konusunda en iyileri.
Evet, yaralar, sadece acı veren değil, aynı zamanda bizi olgunlaştıran deneyimlerdir.
Bir hayatın içinde acı yoksa o hayattan bir b*k olmaz
Sana iyi kötü tecrübe katan her şey bugünkü seni şekillendirir
Yaralarımız saf duygularımızı öldürüp bizi bambaşka bir hâle evrilten şeydir.
Nasıl gördüğüne bağlı
evet oyledir, hepsi hayatimizin bi parcasi
Kesinlikle öyle
Aynen öyledir yaralar bizi biz yapandır
Ben kim oldugumu bilmiyorum.
Her yara bir tecrube degil midir.
Tabiki
Evet aynen
Evet öyledir
Olmasa daha iyi
evet öyledir
belkide