Kelimelerin kökenlerini araştırmak. Nerden ne zaman hangi bölgeden türemiş diye. Bide gastronomi var mesela özellikle uzakdoğu mutfağı. Alkolüde dahil edebiliriz buna. Veee küvet+alkol+meyve. Rafineler rafinesiii.
hayatim boyunca hep kendi gibi olup, orijinal bir stile sahip olanlari takdir ettim. her orjinal stili degil, kendini orijinal yapmak icin ugrasan yapmacik insanlari degil gercekten kendi gibi olup farkli bir stil ve zevk shibi olan insanlari. "rafine zevkleri olan" dendiginde naif, kendi halinde, kendini mutlu etmek disinda cevresiyle cok ilgilenmeyen, bunu yaparken fiyat etiketine takilmayan yani her seyi parayla olcmeyen insanlar gelir aklima ki iste bu tanim kafamdaki ideal insani tarif ediyor.
Evet, rafine bir zevkim var. Bu, çoğu zaman basit şeylerdeki derinliği keşfetme biçimimle ilgili. Hayatın estetiğini, detaylarda buluyorum. Örneğin, bir kitabın sayfalarını çevirirken duyduğum ses, bir yudum kahvenin tadı ya da bir melodiyle uyum içinde geçen bir an... Bu tür küçük ama anlamlı zevkler, bana sade ama sofistike bir güzellik sunuyor. Rafine zevkler, her zaman gözle görülür değil, bazen sadece ruhun hissettiği bir şey oluyor.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Artik rafine sandigimiz tum zevkler genel oldu bence. Ama benim için ses tonu, zeki olması (önemli), cümlemi bitirmemi beklemesi ve dikkatle dinlemesi, yaninda cok rahat olabildiğim sohbet edebildiğim tam beyefendi ya deriz ya öyle erkek seviyorum. Kibar zeki centilmen
Rafine zevklerim elbette var. Mesela doğa yürüyüşleri yapıyorum, bahçemizde bitkiler yetiştiriyorum. Farklı kültürleri keşfetmeyi seviyorum. Seyahat edip, farklı mutfakları denemek gibi de hedefim var.
Müze gezmeyi, eserlerin künyelerini okumayı severim. Göl kenarında kamp sandalyesi ile, ateş yakmadan şarap ve peynir eşliğinde manzara izlemeyi severim. Klasik müzik dinlerim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Kelimelerin kökenlerini araştırmak. Nerden ne zaman hangi bölgeden türemiş diye. Bide gastronomi var mesela özellikle uzakdoğu mutfağı.
Alkolüde dahil edebiliriz buna. Veee küvet+alkol+meyve. Rafineler rafinesiii.
Viski sigara müzik kedi ve evde uzanıp vicdanımla sohbet etmek
Bu ara bir kitap tutkululugu gidiyor mum yakıp fon açıp kitap okumak
hayatim boyunca hep kendi gibi olup, orijinal bir stile sahip olanlari takdir ettim.
her orjinal stili degil, kendini orijinal yapmak icin ugrasan yapmacik insanlari degil gercekten kendi gibi olup farkli bir stil ve zevk shibi olan insanlari. "rafine zevkleri olan" dendiginde naif, kendi halinde, kendini mutlu etmek disinda cevresiyle cok ilgilenmeyen, bunu yaparken fiyat etiketine takilmayan yani her seyi parayla olcmeyen insanlar gelir aklima ki iste bu tanim kafamdaki ideal insani tarif ediyor.
Evet, rafine bir zevkim var. Bu, çoğu zaman basit şeylerdeki derinliği keşfetme biçimimle ilgili. Hayatın estetiğini, detaylarda buluyorum. Örneğin, bir kitabın sayfalarını çevirirken duyduğum ses, bir yudum kahvenin tadı ya da bir melodiyle uyum içinde geçen bir an... Bu tür küçük ama anlamlı zevkler, bana sade ama sofistike bir güzellik sunuyor. Rafine zevkler, her zaman gözle görülür değil, bazen sadece ruhun hissettiği bir şey oluyor.
Artik rafine sandigimiz tum zevkler genel oldu bence.
Ama benim için ses tonu, zeki olması (önemli), cümlemi bitirmemi beklemesi ve dikkatle dinlemesi, yaninda cok rahat olabildiğim sohbet edebildiğim tam beyefendi ya deriz ya öyle erkek seviyorum. Kibar zeki centilmen
çaya pisküvit banmak cicibeyi sütle yemek salçalı eppek yemek filan var gjjggjg
Djdhdjdjd
Rafine zevklerim elbette var. Mesela doğa yürüyüşleri yapıyorum, bahçemizde bitkiler yetiştiriyorum. Farklı kültürleri keşfetmeyi seviyorum. Seyahat edip, farklı mutfakları denemek gibi de hedefim var.
Müze gezmeyi, eserlerin künyelerini okumayı severim. Göl kenarında kamp sandalyesi ile, ateş yakmadan şarap ve peynir eşliğinde manzara izlemeyi severim. Klasik müzik dinlerim.
Labne ile nutellayı bir ekmeğe sürüp yemek. Değişik gelecek biliyorum ama san sebastian gibi bir tadı oluyor.
Evet var işlemecilik olabilir ona özel oda bile yaptırdım, içinde çeşit çeşit ipler yünler halı dokuma makinesi, kesici aletler boyalarım hepsi orada
kilden biseyler yapmak, sonra onlari kurutmak, boyamak, mum alıp etrafini boyamak.. boyamali isler 😄
Herseyi yapıyorum ya , el atmadığım birsey kalmasin
Bilmediğim kelimelerin anlamlarına bakmak, hic üşenmeden arastirabiliyorum.
Viski bitter çikolata fındık meyve tabağı borsa 😉👍
Sürekli yaptığım geliştirdiğim şu an yok. Zaman zaman biraz biraz yaptığım şeyler oluyor.
Rafine diyemem ama böyle ufak tefek beni zamandan, mekandan soyutlayan şeylerim var.
Kızarmış ekmek üzerine ev yapımı acılı salçalı ekmek, Pamuk şeker, jelibon bunlar
Bir ara sanat merakım vardı ama devamı gelmedi nedense
Bir başıma kara demliğime doğada çay yapmayı severim...
Motor sürmek, kilometrelerce sürebilirim, bugüne kadar 65000 km sürdüm.
Sessiz sakin ortamda kafamı dinlerken kahvemi içmek kesinlikle
Aynı anda cips çikolata yemek
rafine bilmem ama dizi izleme zevkim var
aliağa petrol rafinerisi mi?
Ice Tea Şeftali ve limonu karıştırıp içmek
Mangolusu cok guzel
Mangolusunu ben de seviyorum eskiden sadece mangolusu vardı şimdi yanına egzotik meyve de eklemişler. Limonlu ice tea ile karıştırmak lazım onu da :d
Maç izlemek, soğuk çay ve çekirdek
Futbol voleybol yürüyüş olur mu
Öyle bir sevgi bende kalmamış
Mallarla kafa yapmayı secerim.
Tek başına rakı masasına oturmak
Rafine zeytinyağım var
Yok valla
Var maalesef
Kutu kutu.
Rafine ne la
Tek başıma kalmak
Şu an için yok.