Biz neden böyle karsı koyamıyoruz bazı şeyleri , neden?
Atatürkü sevmeyen insan neden dışlanır?
Biz neden böyle karsı koyamıyoruz bazı şeyleri , neden?
sevmek zorunda değil ama ben dışlarım. konuşmak istemem. sen peygamberi sevmeyen bir insanla ya da Allaha inanmadığını söyleyen bir insanla konuşurken rahatsız olmaz mısın? öyle bir insan senin en iyi arkadaşın olabilir mi? Ben de Atayı sevmeyen bir insanı dışlarım. Ha tabii ki sevmeyebilir. Herkesin herkesi sevmediğini söyleme hakkı olmalı bence. Karikatür olayı bambaşka bir olay bence. Çok yanlış. Kimsenin kimsenin kutsal saydığı değerleri aşağılamaya hakkı yok. Sevmezsin ama sevenlere saygın olsun. Atamla da ilgili buna benzer bir olay olsa kızarım tabi. Büstlerini yakıyorlar mesela. Kızıyoruz tabi, büstleri yakanlar ceza almıyolar. Karikatüristler öldürüldü mesela. Büstü yakanlar hala hayatta. Onları kendi elimle gebertmek isterdim. Bu açıdan karikatüristleri öldürenlere çok da kızamıyorum. İnsan sevdiği şeye zarar gelsin istemez. Siz belki anlamazsınız ama bizim Ataya olan duygularımız basit bir sevgi meselesi değil. Aşk gibi düşün bunu. Onun için onu sevmeyen biriyle çok fazla muhabbetimiz olmaz. Umarım seviyeli yorum yapabilmişimdir.
Çünkü Saygı'nın ne olduğunu bilmezsiniz.
www.renkliweb.com/.../...4%B1-10-kas%C4%B1m-12.jpg
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif
@piskomat1 hangi telden çalıyorsunuz? Ne demek istediğinizi anlayamadım da. Kusura bakmayın.
Ben Atatürk'ü kendimden çok severim. İyi okuyup sonra yorum yazınız lütfen. :):
Peygamber de önemli ama sen su anda aldığın nefesi hatta bu genotipte doğmani Atatürk'e borçlusun. insan dinini önemsemeyebilir çünkü TERCİH Meselesi dir. ama bütün Türk milleti bu gününe bu zamanına şerefine vatanına topragina bayrağına bizi TÜRK yapan ne varsa sahip oldugumuz her seyi ona borcluyuz ama en önemlisi INSAN YAPAN adamdir o da bir insan elestirilebilir ama haşa! Onu sevmemek kotulemek nankörlüktur ona olan sevgisizligine degil kendi varlığına olan İHANETINI KENDİ Varlığına OLAN SEVGISIZLIgini gösterir ve bence (bu kısım benim yorumum buraya kadar anlatiklarim yorum değil gerçeklerdi) Atatürk u sevmiyorum diyen bir turk iseniz eger Allah katinda intihar etmiş kadar büyük bir günah istediklerini düşünüyorum bu kisilerin
neden? Kendi varlığına ihanet hakaret ediyorsun DAHA NE OLSUN
Cahil konuşuyorsun şirke düşeceksin dikkat et
@Vujks al bunu oku hacı :DD atatürk=tanrıcık
Sende diyorsunki Peygamber de onemli ama sen... Ataturke borclusun diyosun Ataturku daha ustun tutyorsun, cahillik yapiyorsun...
@çüşdeveyani bende erdoğana Allahın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider diyen AKP Düzce milletvekili Fevai ArslanI atayım o zaman https://www.youtube.com/watch?v=CUODAoEAPrM al sana tanrıcılık
haklısın tabi ne diyeyim :D
işte bak sizin hatanız, kendinizden olmayanı karşı taraf sanıyorsunuz, yok kardeşim ben tarafsızım, bertaraf oldum ben. erdağanın götünün kılı olanalar elbette tanrıcılığa kadar gidebiliyor tıpkı bu videodaki gibi. tıpkı sizin atatürke yaptığınız gibi. O olmasaydı olmazdık nedir anasını satim? tanrı mı bu?
@Vujks
Az önce diğer yazıda erdoğanı dibine kadar savundun şimdi dönme. Atatürk olmasaydı olmazdıkı sen nasıl anlıyosunki? Gelip seni yarattı diye filanmı bunu anlamıcak kapasitedemisin yoksa numaramı yapıyosun? Savaşta önderlik edip kurtarıp yıkılmış bir ülkeyi yeniden inşa etti diye bu deniyor yoksa seni hop ananın karnına filan koymadı yani bunu anlamıcak kapasitedemisin gerçekten?
erdoğanı savundum öylemi? sende yazıları nerenle okuyon? adam 2023 bekliyor dedim diye onu mu savundum? o diktatörü? atatürk gibi bir diktatör, uludere de masum insanları (hırsız ve kaçakçı bile olsa ölümü hak etmez) katleden diktatör, sadece kendileri müslümanmış chp mhp bdp kafirmiş gibi davranan bir adam? öylemi. güzel anlamışsın beni! atatürk te trabzon ve rize bombalatmıştı bu arada oda en büyük diktatörlerden. yozgat ta çoğu kişinin atatürkü sevmeyişinin sebebini bir araştır internetten. hacım ben kimsenin tarafı değilim. doğruya doğru yanlışa yanlış derim. insan sevdiği kişinin yanlışlarını görmek istemez, sende atatürkü çok seviyorsun ki görmüyorsun bunu. cumhuriyetin kuruluşuna kadar camilerde imamlarla boy gösteren atatürk (hatta kendi hutbesi bile vardir) neden cumhuriyetten sonra bu olayı bırakmıştır, artık modern davranmıştır ve şarap içki masalarında balolarda boy göstermiştir? neden? çünkü dini kullanmıştır. köprüyü geçene kadar ayıya... @Vujks
ben erdoğancı da değilim kürt te değilim. her dava nın bir haklı dayanağı vardır. mhp nin de doğruları yanlışları vardır bdp nin de. millete hain diyerek olmuyor bu işler. duygularınla hareket ediyorsun ancak
Ya bırak trabzon ve rizeymiş. O Rizeyi, trabzonu bombalamak hakkında ne diyo sizin yalancı zihniyet biliyomusun? Varlık vergisini protesto edip şapka giymedikleri için diyolar. Ki varlık vergisi 1942 yılında çıkcak bir kanun olup bu insanlar geleceğimi görmüştür? Gelecek içinmi protesto etmişlerdir? Alayınız yalan. Olmayan bişeyi bile çıkarcak kadar kaktüs kafalısınız. bir kere bu yalanınız başından uçuk kaçık bir yalan şapka takmadı diye bombaladı diyonuz bir yandanda insan bir araştırıda öğrenir rezil olmaz burada
Şapka Giyilmesi Hakkında Kanunun maddeleri şunlardır
Kanun no: 671 25. 11. 1925
Madde 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ile genel ve yerel idare ve bütün kurumlara mensup memur ve müstahdemler
Şapka Kanunu’nun çıktığı 25 Kasım 1925 tarihinden önce, ülkede bazı mesleki kıyafetlerde değişiklikler görülmüştü. 1925 yılından itibaren önce Ankara’daki Cumhuriyet Birlikleri, ardından jandarma ve deniz birlikleri “güneşlikli başlık”lar giydiler. Ardından çeşitli devlet daireleri ve okullarda yeni başlık ve kasketler giyilmeye başlandı. İstanbul Galata Bekçileri, yeni başlık ve kasketleri ilk giyen bekçiler oldu. Kaynak : Burcu Özcan, Basına Göre Şapka ve Kılık Kıyafet İnkılabı, Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul 2008
Burdada mesleki kıyafetlerde değişim görüyoruz mesleki kıyafetlerde değişim gözüküyor bu yüzden devrim deniyor, Halkın kıyafetine karışılmıyor yani. O asılanlar isyan ve kışkırtmadan asılanlar
anca yalancı diyerek ve kendi sahte tarihinden bana dayanak göstererek beni rezil edersin komik çocuk :D küçük bir örnek, yüzyıllardır birlikte yaşadığın kürt halkıyla ilgili senin tarih kitapların kaç defa kürt kelimesini dile getiriyor? sadece 2 defa, biri şeyh said diyeri kürt teali cemiyeti. yani kendi yazdığın tarihin o kadar gerçekçi ki @Vujks
bir kere şapka halka dayatılmıyoki kanun zaten böyle siz neyin kafasını yaşıyonuz? Ayrıca adam şov yapmamak için namaz kıldığı anı bile çektirmemiştir fotoğrafı yoktur şimdikiler gibi ekrana çıkıp ben namaz kılıyorum havalarında değil ki bu resminin olmayaşını kötüye bağlayan var resmi olsa bir suç olmasa bir suç adamın dini kullanmaya ihtiyacımı var yıkılan ülkeyi o kurdu zaten seçimlemi geldi sanıyon ülke kurdu ülke asıl hep hocalarla göz önünde olana dini kullanıyo denir. Hem cumhurbaşkanı olduktan sonra bile 1925 yılına kadar mehmet akif ersoya çevirttirtmeye çalışıyor kuranı onla olmayınca yine 1925de elmalı hamdi yazara bu görevi vermiştir 1936a kadar bile bu tefsirlerle uğraşmıştır sen hala dini köşeye atıp köşesinemi çekildi diyosun adam ölene kadar tefsirlerle uğraşıyor emek veriyor islama e be nankör @çüşdeveyani
mehmet akif neden sonradan çeviriden vazgeçiyor peki çok bilmiş :D her şeye cevabın var ha :D @Vujks
Soysuzsun sen yani hiçbi ırktan değilsin ermeni filansın heralde? Kürtlerin neyden bahsedilmesini bekliyosun başka yaptıkları isyanların bir kısmı savaş sırasında bide övülmelerimi gerekiyor? İsyanlar ortada biz düşmanla savaşırken çıkarılan isyanlar onun dışında osmanlıda bile çıkarılan isyanlar ülkede isyan çıkartmaktan başka işiniz gücünüz kalmamış bunu savaşa kadar bile götürmüşünüz savaşta bile isyanla ihanet etmişiniz. Sende haksız düştüğün yerde her partiye destek vererek kıvır zaten. Ayrıca bana şuna buna yalan diyosun kendi tarihini yazıyosun diyosun ya senin söylediğin şeyde kanıtın ne ondan bahsetsene kanıtın yokken benimkine laf ediyosun
Onada cevabım var çünkü o doğru olduğunu düşünmüyor kendi özgürlüğünü kullanıp doğru olduğunu düşünmediği bişeyi yapmıyor Atatürkde buna izin veriyor ne diceksin sen şimdi buna Türkçe yapıldı diye lafmı söylüceksin? İslam sadece araplara gönderilmedi paşa o yüzden arapca ne kutsal nede ibadet edilmesi gereken bir dil ve kurandada arapca ibadet et diye bir kural geçmiyor mesala tevrat incil zebur değişmeden önce o kitapların indiği kavimler kendi dillerinde ibadet ediyolardı şu an değişmese islama kendi dillerinde ibadet etceklerdi arapca değil.
Bu kuran tercümeleri meselesi Türkiyede yanlış biliniyor. Atatürkle birlikte başlayan bir süreç değil bu. Atatürk dönemindede çok ciddi kuran tercümeleri yapıldı ama osmanlının son dönemlerinden itibaren bir ihtiyaç söz konusu, ihtiyaç söz konusu derken bu benim kişisel düşüncem değil, yapılan tercümeler var. O kadar çok tercüme yapılmışki bu konu üzerine kafa yoran çok sayıda aydın var. Ali Suavi diye baktığımız zaman Ali Suavinin Din dilinin Türkçeleştirilmesinin üzerine başlı başına yazıları var. Bu konuya kafa yormuş. Namazlar dışındaki surelerin Türkçe okunmasından tutunda ezan konusuna bile o dönemde kafa yorduğunu görüyoruz. Acaba arapçadan bunları Türkçeye çevirebilirmiyiz diye. Daha sonra bakıyoruz Ziya Gökalp , Ziya Gökalpdede çok ciddi tabi Atatürkün fikirsel anlamdada çok önemli kaynaklarından birisi Ziya Gökalp. Tabi Ziya Gökalpden, Atatürkün bire bir etkilendiği isimlerden biridir ama Ziya Gökalpin bütün düşünceleri Atatükü etkilememiştir.
Türkiyede orada biraz İfrat, Tefrit var. Yani sanki Ziya Gökalp Atatürkte canlılık bulmuş gibiki buna katılmıyorum. Bu Türkçeleştirmedeki görüşlerinden etkilenmiştir Atatürk. Ziya Gökalpin şiirlerini okuduğumuz zamanda bunu net bir şekilde görüyoruz. Gökalp dışında şimdi mehmet ubeydullah efendi diye bir isim karşımıza çıkıyor. Bu 2. meşrudiyet döneminde Talatpaşadan Türkçe namaz konusunda cevaz istiyor. Türkçe namaz kıldırma konusunda Talat paşanın nabzını yokladığını görüyoruz. Bu süreci böyle devam ettirebiliriz mesala ihtihat terakki döneminde yapılan Türkçe tercümelerle karşılaşıyoruz yani Türkçe tercüme konusunda ilk adımlarla karşılaşıyoruz. Mesala o dönemde çıkar bir islam mecbuası var. Orada mecbuanın hemen kapağının altında yavaş yavaş kuranın önce ayetin orjinali yazılmış yani Arapçası yanina hemen Türkçe meali yazılmıştır. Yani baktığımızda 1913dür bunun tarihi.
Şimdi bu şekilde örnekler söz konusudur fakat malesef derli toplu başlı başına bir kuran tercümesiyle tefsiri yapılıp ortaya tam anlamıyla konulamamış ve bunun hep bir sıkıntısı yaşanmıştır. Çankırdada bir yazma kitap vardır Fatih devrine ait olduğu tespit edilmiş orjinal yazma kitap. Ayetlerin altında Türkçeleri kelime kelime yazılmış. O zamanki Türkçeyle tabi. Bu insanlar Atatürk bunu yapmadan önce Türkçe okunması, Türkçeye çevrilmesi konusunda istekliydi istiyolardı. Atatürk bunların isteğini yerine getirdi. Ne yazıkki dini kullanıp, yanlış aktarıp Türk tarihini kötüleyip çamur atmak isteyen kişilerin elinde oyuncak oldu bu yansıtılmış tarih. Ayrıca bu ilk önce TBMM tarafından alınan bir karar, karar Atatürke bildiriliyor ve Atatürkle birlikte ortak karar alıyorlar.
Yani kısacası halk istemiştir halkın isteğini yerine getirmiştir Atatürk tabi Atatürkede yapılsınmı diye TBMM sormuştur. @çüşdeveyani
Atatürküm eğer kötü olsaydı adı şimdiye kadar unutulmuştu hristiyanından tut yahudisine araplardan tut çinlisine budistine hepsi Atatürk'ü duymuştur çünkü Atatürk geriye çok güzel şeyler bıraktı vatanını yüceltti halkını yüceltti kendisine hayran bıraktırdı ve herkesten önce o bunu yaptı bir ilktir Atatürk :) sevmeyene de saygım var kimse kimseyi sevmek zorunda değil herkesin aile yapısı görüşleri farklıdır Atatürkçü aileden gelen ona saygı duyar. Ama nefret eden bir aileden olan ondan da nefret eder bu böyledir kim ne derse desin.
hitleride herkes biliyor canımcığım hatta atatürkten daha fazla :) veya eli kanlı doğan cengiz han
he valla bende onu biliyorum :) sanki doğru bişeymiş mi dedim, kundakta ki bebek katledilir mi @Vujks
Sizin gibi insanlarla konuşmak bile istemiyorum. Hitler ve Atatürk bir sorun bakalım aynı insanlar mı? Ili farklı kişilik , hitler diyince ne diyorlar? Atatürk diyince ne diyorlar Atatürk Türklerin babası diyolar benim birçok yabancı arkadasım Atatürk'ün iyi bir lider olduğunu söylüyor :) düşün artık Atatürk sevilen bir insan sizin gibiler asla saygı göstermez çünkü zihniyetiniz belli.
Cevap
61Cevap
Çünkü anormal bir şey yaptığın için nankör olduğun için dışlanırsın. Çünkü Atatürk 300 yıl geride kalmış bir toplumu ışık hızıyla modern çağa taşımış milleti için 17 savaş kazanıp 3 kere yaralanmış ve bütün ömrünü milletine adamış bir figür eğer bu kadar fedakar birinin değerini bilmiyor ya da anlamıyorsan ya salaksın, ya ağır özenti bir ergensin ya da en iyi ihtimalle nankörsün
modern ülkeyiz tabii bu gün ülkemizde hali hazırda var olan medeni hukuk yasası amerikanın teenesy eyaletinde bile yok zira kadın hakları kabul edildiğinde avrupanın pek çok modern ve demokratik ülkesinde dahi kadınlara bu kadar çok hak tanınmamış tı. modernizm in önünü kesen senin mantalitendeki insanlar siz olmasanız daha çağdaş gelişmiş hukukun gerçek anlamda güçlü olduğu bir olcağızda ne yazık ki sayenizde hırsızlar cumhurbaşkanı oluyor. @By_XuNuS
Ne kadarda emin konuşuyorsun sayemizde.. Öncelikle bu ön yargılarınızdan kurtulun.. Hukuk diyorsun.. Senin ülkende hergün çocuklar ölüyor hukuk nerde.. Modernite diyorsun senin ülkende hergün kadın cinayetleri işleniyor neyin modernitesi.. Kafanızmı güzel oğlum sizin.. Açın gözünüzü az okuyun gözlem yapın.. Amerikada yokmuş bir * ya
:D mevlanaya sormuşlar senin bilmediğin şey nedir diye o da demiş ki " Benim bilmediğim şey çoktur ama , her şeyi bilenler cahiller kadar bilmem demiş. " saçma sapan konuşma soru sahibi Atatürk'ü sevmeyenlere neden cephe alınıyor? demiş ne alakası var cinayetle minayetle kaldı ki ben diyorum Ankara sen diyon bahtım kara. Cahillik kötüdür cahil hiç bir şey bilmez bileni de kendinden aşağı görür. Cahilin en kötüsü de cahil olduğunu kabul etmeyendir. Hayır yani kabul etsen belki bir şansın olacak da o kadar cahilsin ki sana dilimde tüy bitene kadar anlatsam yine anlamazsın o yüzden aklının ermediği şeylere fazla karışma . @By_XuNuS
Atatürkü sevmediğini belirttiğinde sana cephe alan Atatürkçüler.. Vahim bir durum bence.. Sen hem adamın yolundan git hem de adamın yıllarca savunduğu düşünce özgürlüğü, hak, eşitlik ilkelerine ters git.. Tezatlık düşündürücü seviyede..
Olayı sitasete çevirmek istemiyorum. Buna nasıl karşıysam ona da aynı şekilde karşıyım.
Alsana EİG :))
https://i.hizliresim.com/XDly9D.jpg
Ne kadar samimi aponun liderliğine özeniyosunuz bunlar tam tescilli vatansever evlat :) Yalnız dikkatini çekeyim ona APO diyen kürtlerin alayı apoyu seviyor ve sayıyor bizim milletimiz gibi kendi liderini bomba yağmuruna tutturmuyolar belki daha sadıktır kürtler sizden nedersin kendi soylarına ihanetleri yok en azından?
İlkokuldan sonra gözüm açıldı yıllardır beynimizi yikamislar ben de sevmiyorum atatürku sevmek zorunda değilim
Sevmiyorum ulan sevmiyorummmmmmmmm. Allah'a inanmayan bir adama ben atam demem. Kim ne derse desin umrumda degilsiniz
Emin ol bunlari demeden önce baya bir arastirdim en basitinden anlatilan kadar dinine bagli olan bir adam neden alkol yüzünden ölsün?
Allah'a inanmadığını nereden biliyorsun sen açıklasana merak ettim
Kendi yazdigi ve imzasinin oldugu yazi var ben tabiatin kendiliginden varolduguna inaniyorum yazan
Allaha inanıyo dediğin tayyip hristiyan olan emine ile evli galeri2.uludagsozluk.com/.../...n-ayini_488430.jpg dailymarkets.info/wp-content/uploads/emine.jpg bunlarda resimleri. Müslümanın hristiyanla evlenmesi yasak yoksa müslüman olamaz. Ayrıyetten ülke topraklarını müslümanım diyip 35.36.37 kamu yasalarıyla ne bir savaş ne bir zorunluluk yokken satan erdoğan siyonizmin babasının mezarının önünde çelenk koyupda sonra filistine ah filistin eh filistin yanındayız diye yakaran erdoğan siyonizmin ne olduğunu biliyosanız tabi bu cahillikle. Müslümanım diyen ülkeyi satsın sırf müslümanım dediği için göz yumun siz.
Iyide ben tayyip erdogani seviyorum diye birsey demedimki. Ayriyetten bir müslüman erken baska bir dinden bir bayanla evlenebilir fakat müslüman bir bayan baska bir dinden erkekle evlenenez bilgin olsun
Biliriz ki Allah, Dünya üzerinde yarattığı bu kadar nîmeti, bu kadar güzellikleri insanlar istifade etsin, varlık içinde yaşasınlar diye yaratmıştır. Ve âzamî derecede faydalanabilmek için de bugün, Kâinat'tan esirgediği zekâyı, aklı insanlara vermiştir bunu da Atatürk söylemiş
Biz ne Bolşevikiz, ne de Komünist: Ne biri, ne diğeri olamayız. Türkler milliyetperver ve dinlerine hürmetkâr bir millettir. bunu da
Atatürk secilebilmek icin müslüman oldugunuda söylemis
https://www.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU müslüman diyenler bunu izlesin madem, ayrıca ateist kemalistler atatürkün atesit veya deist, müslüman kemalistler ise müslüman olmasında diretiyor, komiksiniz yaa
Ben ne Ateistim ne Komünistim Elhamdülillah Müslümanım bu ülkenin kurucusuna dinsiz diyen yobazlar Allah aşkına aynaya bakın siz Müslüman mısınız?
Yiyosa gizliden çıkıpta öyle sorsaydın ya bu soruyu canısı yemedi mi sıktı dimi g*t korkun varsa gizliden sormucaksın çok yüreklisin ya sen beyinsiz 😄
@çüşdeveyani kitap gökten inmemiştir paşa burada din konuşcak kadar bilgili sanıpda bunu bilmicek kadar cahilmisin? Allah göktemi Allah heryerdedir Atatürk senin içni söylemiş bu sözü işte gökten indiği sanılan kuranın sözünü. Vahiy cebraile inmiştir ama burdaki anlam gökten değil beyne inmesidir bilgi olarak cebrail peygambere peygamberde okuma yazma bilmediği için başkalarına yazdırmıştır.
"Mecaz 'ilmin' elinden 'cehlin' eline düşerse hakikate inkılap eder. diye bir söz var. gökten inince bizde zaten stratosferden indiğini anlıyorduk! @Vujks
Sen şimdi Allah göktede dersin müslüman inancı dışında bir inanca bürünürsün. İmam-ı Azam Ebu Hanife rahimehullah el-Fıkhu’l-Ebsat’ta şöyle diyor:”Rabbimin gökte mi yoksa yerde mi olduğunu bilmiyorum diyen kimse kâfir olur. Aynı şekilde, “Allahü teâlâ Arş’ın üzerindedir, Arş’ın gökte mi yoksa yerde mi olduğunu bilmiyorum” diyenin durumu da böyledir.” (İmam-ı Azamın 5 eseri Şamil yayınları sh.94)
Bazı Şüphecilerin İmam Ebû Hanîfe’nin, bu sözüne sarılarak Allah Teala’nın –haşa– gökte olduğunu söylediğini ileri sürmeleri doğru değildir. Zira burada İmam, Allah Teala’nın gökte veya yerde olduğunu söylemekle O’na bir mekân isnad edilmiş olacağını vurgulamaktadır. Buradaki tekfirin anlamı budur, şöyleki;
1-Molla Aliyyül Kârî İmam-ı A’zam Ebu Hanife’nin bu sözü hakkında şu açıklamayı yazmaktadır:-“İmam İzz bin Abdusselâm, Hillu’r-Rumûz adlı kitabında İmam Âzam’ın şu sözünü kaydediyor: Kim Allah’ın yerde mi gökte mi olduğunu bilmiyorum derse, kâfir olur. Çünkü bu söz, Allah’ın bir mekânı olduğu düşüncesini akla getirir. Allah’ın mekânı olduğunu düşünen kimse ise Allah’ı yaratıklara benzeten kişidir. Şüphe yok ki İbn Abdusselâm alimlerin büyüklerinden biri olup sika (güvenilir) bir âlimdir.”- (bkz. Fıkh-ı Ekber Şerhi, “Miraç ve Allah’a Mekân İsnadı”)
“Gökten indiği sanılan kitaplar” ifadesinde ilahi dinlere hakaret yoktur: Şöyle ki: Evet! Burada bir eleştiri vardır, ancak bu eleştiri kutsal kitaplara değil, kitapların "gökten indiği sanrısına" yönelik bir eleştiridir. Çünkü ilahi dinlerin (Tanrısal kaynaklı-kitaplı dinlerin) kutsal kitapları "gökten inmemiştir". Hele hele son İslam dininin “gökten indiğini iddia etmek” abesle iştigal olur. Çünkü Kuran’ın gökten indiğini iddia etmek her şeyden önce Allah’ı gökte sanmak olur ki bu büyük bir yanılgıdır. İslam'da Allah mekan ve zaman üstüdür. Belli ki İslamın Semavi (göksel) din, Kuran’ın Semavi (göksel) kitap olduğu şeklindeki genel kabulden hareket edenler, yüzeysel bir bakışla, Kuran’ın gökten yere indiğini düşünmektedirler. Aslında gökteki bir tanrı inancı Hem İslama inananların hem de ona inanmayanların ortak bilinç altıdır.
Oysa ki, İslama göre ne gökte bir tanrı vardır, ne İslam semavi bir dindir, ne de Kuran gökten inen bir kitaptır. Burada “inmek” sözüyle kastedilen “boyutsal” bir durumdur. İslami kaynaklara göre Kuran İslam peygamberi Hz. Muhammed’e vahiy şeklinde “ilham” edilmiştir, indirilmiştir, ama "gökten" indirilmemiştir. Kuran’da geçen “İnme” sözcüğünün Arapçası “Nüzul”dur ki, “Nüzul”(İnme) çok farklı anlamlarda kulanılmıştır, kullanılabilir. Bir kaç örnek vermek gerekirse: Örneğin “Nüzul” sözcüğünün kökü “NZL"dir. Buradan hareketle örneğin, “teNZiLat” indirimdir, ama “gökten indirim değil”, fiyatlarda indirimdir! “NeZLe” “sinüslerdeki akıntının akciğerlere inmesi” olayıdır. burada "sinüs akıntısının gökten inmesi" değildir kuşkusuz! Hatta birde “inme” vardır, yani “felç”. Bilindiği gibi felç de gökten inmemiştir! Örnekleri çoğaltmak mümkündür
Aslında bizzat İslam dininin ana kaynağı Kuran’da, Kuran’ın indiği ancak gökten inmediği açıkça ifade edilmiştir. Şöyle ki. Kuran’da (39-Zümer-1)’de “Tenzîlul kitâbi minallâhil azîzil hakîm (hakîmi)”. (نزِيلُ الْكِتَابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ ) yani “Bu kitabın indirilişi aziz ve hakim olan Allah’tandır”. Elmalılı Hamdi Yazır başta olmak üzere bütün Kuran tercümelerinde bu ayet burada verdiğim meale yakın bir şekilde çevrilmiştir. Hiçbir tercüme de “gökten indirildi” ifadesi yoktur. Daha doğrusu “gök” “gökyüzü” ifadesi yoktur. Görüldüğü gibi Atatürk çok haklıdır. Gerçekten de kutsal kitapların, özellikle Kuran’ın gökten indirildiği hakikaten de bir “sanrıdır”. Demek ki, asıl dine hakaret “Kuran’ın gökten indirildiğini” sanmaktır. Demek ki neymiş! Atatürk Kuran’a, bugün ona "dinsiz" damgasını yapıştıranlardan çok daha fazla hakimmiş.
@Vujks senin anlama kabiliyetinde bir sorubmu var? Helaldir yaziyor orda! Ateist olmadi sürece yani yahudiler ve hiristiyanlarla evlenebilirler
@Önemsizkişi ben demiyorum adam kendisi demiş
belgelerlegercektarih.com/.../ buyrun okuyun
Kitap verilen ne demek sanıyon sen müslüman müslüman diyor kitap verilenlerle evlenin derken ayrıyetten attığın site ne kadar yalanıcı olduğunu 4. kanıtı olan güya nutuktan örnek verdiğini söylerken gösteriyor nutuğun 6. bölümünden bir yazı paylaşmıp 4. kanıtta güya o 6. bölümü atıyorum cumhuriyetinmimari.blogcu.com/.../5246114 işte burada o söylediği kısımla alakalı hiçbişey yoktur bide utanmadan böyle yalanlar atan siteyimi atıyosun oh ne ala ne hoş
Ayrıca nutuğun tamamıda burdadır www.nigde.edu.tr/.../NUTUK.pdf burdada öyle bir kısım yoktur siz böyle yalan paylaşan siteleri takip ettiğiniz için gerçekten üzülüyorum bu yalanı uyduran her yalanı uydurur gerisini bile okumaya gerek yok
Kardeşim bütün büyük hocamar müslüman erkek hiristiyan kadınla evlenebilir diyor sen hayır desen ne farkeder ayrıyetten ben böyle birşeyi desteklemiyorun tayyıb erdoğanın ne yaptığıda beni ilgilendirmiyor ben hiç bir partiyi tutmuyorum
kimse sevmek zorunda değil ama saygı duyabilirler bende sevmiyorum ama saygı duyuyorum çünkü o büyük bir komutandı yüce Türk halkına önderlik etti bu ona saygı duymak için en yeterli örnektir bence
yanlış olan ne size göre?
Sen yüce türk halkı diyorsun bu yanlış.. Çünkü kurtuluş savaşında sadece türkler savaşmadı.. Araştırırsanız kimlerin savaştığını görürsünüz.. Bu ülkenin özgürlüğü için savaşanlar ( türk olmayanlar ) yıllarca asimile edilmeye çalışıldı asimile olmayan yerlerde atatürkün eliyle katliamlar yapıldı.. ( bakınız dersim katliamı ) ve şunu unutma hiçbir halkın diğer bir halktan bir üstünlüğü yüceliği yoktur.. Yüce olan insanlıktır.. Türkler değil..
Benim için Türk halkı yüce bir halk, bu saatte kavga edecek değilim görüşlere saygım vardır lütfen sizde görüşüme saygılı olursanız sevinirim
Bu ülke topraklarında yaşıyorsan, bu ülkenin kimler tarafından kazanıldığında biliyorsundur. Yani bu ulkeyi bize armağan eden insani sevmeyebilirsin ama saygi duymak zorundasin. Burasi Türkiye..
Boşver kardeşim kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Bize geri kafalı diyen bazı geri kafalılar önce bunu öğrenmeli.
İsteyen sever , isteyen sevmez nokta. Asıl cahillik birbirinin goruslerini saygiyla karsilamayanlarda.
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü KUTSALLAŞTIRMAK YANLIŞ OLUR. EĞER ATATÜRK OLMASAYDI şu an DA İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ YERDE OLMUYOR OLABİLİRDİK. BAZI ŞEYLERİ DIŞARDAN İŞİTTİĞİNİZ BİLGİLERDEN DEĞİL """NUTUK""""" GİBİ Bİ ESERİ OKUYARAK BİLGİ EDİNMEYE BAŞLAYABİLİRSİNİZ. HEM SEVMEK HEM DE SAYGI DUYMAK ZORUNDASSINIZ...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
The Father Of The Turks- Mustafa Kemal Atatürk
Diye boşuna tarihe geçmemiş sen olsan babanı sevmezmiydin?
Atatürk'ü sevmeyen insanın Atatürk'ün kurduğu ülkede Atatürk'ün kurduğu kurallarla yaşarsa dışlarım. Gitsin Arabistan'a orda sevmesin o zaman umrumda olmaz.
o faşizm alırım bir dal.
Sevmiyorum.
Ama bu nefret ettiğim anlamına gelmiyor.
ben seviyorum ona saygısızlık edene bende saygı gösteremem
Fark ettiysen Atatürk'ü sevmeyenlerin çoğu arap sevdalısı. Zamanında dedeleri Yunan uçaklarında Cumhuriyet karşıtı bildiriler yayınlayan hoca sıfatlı vatan haini itlerin müritleri, torunları. Şimdi ben bu ülkede rahatça özgürce yaşayabiliyorsam bunu Atatürk'ün liderliğine, onun silah arkadaşlarına ve bu ülke için canını tereddüt etmeden veren aziz şehitlere borçluyum. Şimdi tutup bana "Atatürk tek başına mı yaptı" diyemezsin küçük yobaz. Atatürk'ü eleştirmek için önce biraz adam olacaksın sen.
çünkü ağaç yaşken eğilir. ilk okulda sokuyorlar atatürk sevgisini küçük beyinlere ve ileri yaşlarda "SEVMİYORUM" deyince küfür olarak algılanıyor. ben buna karşıyım, her insanın eleştirilecek yanları vardır, peygamber olsa dahi. peygamberi sevmiyorum demek kemalistler tarafından tepkiyle karşılanmaz pek dikkat edersen
ha bu arada sevmeyebilirsin ama saygı göstermelisin diyen adamada katılmıyorum. şayet benim değerlerime zarar vermişse saygıda duymam hiç kusura bakmasın
Peygamber karikatürü yapana "benim adım. charlie" diye "ifade özgürlüğü" adına sahip çıkanlar, akit gazetesi aynı karikatürün baş kısmına Atatürk ün resmi yapıştırılıp yayınlayonca "hakaret" diye nağralar attılar!!!
Birazcık samimiyet!!!
Sen hala anlamadın mı? Mesele asdasdsa
Baskıyla güdülenmiş beyinler; illa saygı göstereceksiniz der.
İyide burada suçu arıyosan karikatürü yapanda arasana biri savunmaması ne gibi bir suçu olduğunu gösteriyor? Bunun saygısızlıkla alakası ne? Ayrıyetten nerden çıkardın Atatürkcülerin ona karşı çıkmadığını birbir kapı kapı gezipmi saydın tüm atatürkcüleri düşünceniz ne diye bikere senin dediğin saçma
@vujks hep söylerim bu topluma din ve ahlak polisi gelecekse bu u sosyalistler getirecek.
Tayyip'i sevmiyorum diyenin 13 ay hapis cezası aldığı ülkede yanlış soruyu soruyorsun, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama iş saygıya gelince o zorunlu bak
Üzülme bence :( herkese siyasi fikrini kabul ettirmek zorunda da değilsin veya onlarınkini kabul etmekde saygı bu sorunu çözecektir
Aynı evde yaşadığın babanı sevmemek gibi bir şey bu dediğin sonuçta bu ülkenin varolmasının en büyük nedeni hala Atatürk'ü sevmeyen insan olması beni biraz üzüyor kimsenin peygamber veya Atatürk ayrımı yaptığı yok bu ülkede bunu anlayın önce peygamber Efendimiz ile Atatürk ayrı şeyleri temsil ediyor biri dini biri vatanı
Yaw arkadaş buraya yorum yapıyorsunuz iyi güzel.. Bizde cevap verdik.. Saçmaladıktan sonra size vereceğimiz cevaptan incinmeyin die mi engelliyorsunuz.. Kimse atatürkü sevmek zorunda değil.. Neden sevmediğimizi öğrenmek istiyorsanız açın araştırın objektif bir şekilde.. O zaman anlarsınız..
Bizim tek adam fantazimiz neden hic bitmez. Bugün bile hangi siyasi dini görüşe bakarsan hepsi tek adamci. Sadece bir adamla mi oluyor kurtuluslar. Ben şahsen severim ataturku büyük insandir ama mükemmel değildir bunu da en cok ataturkculer itiraf eder soyleki öyle bir ülke kurmus ki kendisinden sonra gelen herkes satilmis damgasi yemiştir. Bence Bu ülke Abdülhamit ten beri bagimsizlik kurtuluş mücadelesi veriyor ama hala kazanabilmiş değil..
Yine magduriyet (!)
Nereden cikariyorsunuz ya dislandiklarini?
Herkese karşı saygı duymak gerekir. Saygının olmadığı bir ülke de refah aramayınız. Ben sevmiyorum ama sevenlere saygı duyarım. Nedenlerini bilmek isteyenlerle de saygı çerçevesini koruyacaklarına emin olduğum vakit istedikleri kadar belgelerle de SAYGI çerçevesinde tartışırım.
Hangi ülke ne kadar özgür olursa olsun, kurucusuna SAYGI duymak zorundadır. Sevmese bile bunu dile getirmemelidir, çünkü onun sayesinde havasını soluyup toprağına basıyorsun.
Kurtuluş savaşını kazandıran bir lidere saygı duymayan kimler varsa bende onlara saygı duymam. Bide işi Atatürkle Peygamberi kıyaslama derecesine getirerek herzamanki din sömürüsüne devam ediyorsunuz. Ne alakası var? Atatürk hayatı boyunca Peygamberimiz hakkında tek bir kötü söz söyledimi? Hayır. Sizin asıl çekemediğiniz padişahlıktan yana olmayan birinin bu kadar başarılı olması.
Sana bir soru neden ulu onder Atatürk'ün kurduğu bir ülkede oturuyorsun? o olmasaydı biz şu an rahat hareket edemezdik bu ülkede
sömürge altında kalan arap ülkeleri neden şu anda özgür? onların atatürkü yoktu ama anaları babaları belli
ahahahhahahhha
Arap ülkelerinin hangisinde istikrar var
türkiyede çok mu istikrar var dötümle gülüyorum size @Önemsizkişi yıllardır türk kürt savaşı var. arapları savunduğum yok ama atatürk olmasaydı olmazdık diyen küçük beyinlerinize arap ülkelerini örnek veriyorum, istikrar var veya yok, sonuçta adamların benlikleri hala yerinde duruyor
Türkiye'de istikrar yok oğlum sen salak mısın? Suriye gibi miyiz veya bir Irak veya Libya Işid denen yobazlar mı var Bizim savaşımız Kürtlerle Bizim savaşımız pkkyla Bütün ayrılıkçılarla
@çüşdeveyani hangisi özgür söylesene ırak bir arap ülkesidir niye arap ülkesi biliyomusun? İngilizler, ırağı osmanlının elinden aldığında araplarla anlaşma yapıp ırağı araplara verdiler çünkü hilafet adı altında ülke başına geçirdikleri arap liderle halkı kontrol etmek istediler ama ardından biçok defa ırağa saldırdılar mesala 2003-2004deki gibi ırağa girip önce ıraklı kadınlara tecavüz ettiler sonra öldürdüler mesala filistine bak ilk yine filistini osmanlıdan ingilizler aldı sonra araplara bıraktılar sonra arapların kanlarını dökerek tekrar aldılar ama arapları o ülkede yaşattılar çıkarmadılar şimdi iste abd ve israil tarafından saldırı altında şu an yardım bekliyor eskiden sömürge altında filan kalmadılar eskiden ingilizlerle birlikte oldular ondan başlarına bişey gelmedi asıl şimdi birlikte olmalarının acısı çıkıyor şimdi sömürge altındalar
meseleyi değiştiriyorsun. mesele atatürk. ne mutlu türküm diyene dedi ve doksan yıllık bir türk kürt savaşı başladı, bir işide bedel, bir suriyeye libyaya bedel. atatürk olmasaydı türk askeri içinden bir komutan çıkaramayacak veya kendi özgürlüğünü kazanamayacak kadar acizmiydi? tüm savaş başarısını atatürke vermenizin en büyük knıtı
Yanlış yazmışım bizim Kürt kardeşlerimizle değil pkkyla
Atatürklemi bozuldu benliğimiz araplar yüzünden araplaşmış arapca konuşuyor olmuştuk bizim ne dilimiz arapcaydı ne alfabemiz o kürtelrde savaşta ihanet etti bize kürtler araplar ve fransızlarla güneydoğuyu alıp isyanlarla içten çökertmeye çalışıyolardı bizi hemde bunların bazılarını savaş döneminde bazılarını savaştan sonra yaptılar. Savaşda yapılan isyan ihanettir düşmanla birlik olmaktır ayrıca savaştan öncede isyanları var birçok osmanlıyı ağlatan. burada suç varsa kürtlerde bizde değil
@çüşdeveyani tarihle alakası olmayan yalanlarına cevap verdim. Atatürkten öncede ana dil olan osmanlıca vardı ordada bir dile vurgulanıyodu arapcaya ordada araplar üstündü hemde bizim kendi ülkemizde Türkiye Cumhuriyetindede biz kendi ülkemizde kendimizi üstün kıldık arapları def ederek. O araplar size yavuz sultan selim zamanında perslerle birlikte saldıran araplardı çokmu istiyodun üstün olmalarını? Ayrıca Atatürk gelene kadar düzgün bir komutan çıksaydı ya o başa geçene kadar vahdettin mondros antlaşmasıyla ülkeyi işgale sokmuştu çünkü antlaşmada tehit altında hisseden ihtilal devletleri işgal edebilirler yazıyodu ve 2 gün sonra işgaller başladı görüyoruz ordudan çıkan komutanı?
Ayrıca öyle mantıkmı var Türk ordusundan başka komutan çıkamazmıydı diyosun ne yani çıkabilir diye çıkan ve kurtaran komutanı yok mu saycaz o zaman tarihimizdeki hiçbir komutanı çıkabilirdi diye övmeyelim çıkmışsa çıkmıştır bu görülen kısımdır sen çıkabilirdi gibi bir olasılıkla Atatürkü kötüleyemezsin yani paşa
Sömürge altında filan değiller safsata bunlar Irak Barzani'ye baktın mı sen hiç mazlum lider görüntüsü veriyor mu sonra Irak başbakanına bak hiç zor durumda olduğunu gösteren bir şey var mı yok onlar halkını milletini soyuyor sana en basitinden Iraktaki insanların okuma yazma oranlarına bak
@Vujks
Baştakinin zor durumda olmasından ingiliz sömürgesiyle ne alakası var paşa biz baştakinin halkı sömürmesindenmi bahsediyoruz ingilizlerin sömürmesinden bahsediyoruz sen buna para pul olarakmı bakıyosun ingilizler o toprakları onlara kendi elleriyle verip sonrada onları katletmelerini söylüyorum ayrıca sen sömürgenin ne olduğunu bilmiyosun galiba sömürge nedir biliyomusun insanlar eşek gibi çalışır ama ne alsan ne satsan nereye gitsen o ingilizlere herşeyin vergisini vermek zorunda kalırsın işte sömürge budur zaten yukarda söyledim ingilizlerin ırağı arap lidere vermelerinin nedeni hilafiyetle halkı yönetip sömürmek sömürmede bu şekilde olur
Bu ülkede şehit dedem sayesinde oturuyorum. Osmanlı olmasa baban kim olurdu acaba?
@Vujks türkiye neden 2023 ü bekliyor? neden bu 2023 hayalleri var? çünkü şu anda esaret altında ve sömürge bir ülke (gizli sömürü). kendi madenlerini petrolünü çıkaramaz, deniz ulaşımı vs sıkıntılı. 2023 te bazı anlaşmalar sona eriyor, 100 yıllık anlaşmalar, senin atanında içinde olduğu anlaşmalar. siz hala arap ülkeleriyle karşılaştırın kendizi, akıllılar
@çüşdeveyani sen şu an türkçemi konuştuğunu sanıyosun diyen aptallar var hala dilmiz bikere bozulduysa araplar yüzünden bozuldu sonrada düzelmedi işte şunu dicek kadar kafaları çalışmayan insanlar var işte kelimelerimizde arapca kelimeler olmasının nedeni araplarla çok samimi yakın olmamazdın kaynaklanıyor aynı zamanda sadece arapca kelimeler değil toplumumuzdaki her ırktan bize kaynayan kelimelerde var bir ırkın konuşması toplumunda yaşadıklarıyla oluşur değişir ben ortada en önemlisi alfabeden bahsediyorum araplarla yaşasak alfabemiz örneğin göktürklerdeki gibi olsa yine onların kelimeleri bizle kaynaşırdı çünkü yaşadığın diğer ırklardan senin diline kelimeler geçer ama sonuçta araplar bize dilini dayatmadan önce yinede farklı bir dilimiz ve alfabemiz vardı.
@çüşdeveyani senin o bazı anlaşmalar sona eriyor demende çok mantıksızlık var bikere lozan anlaşması mondros antlaşmasını iptal etti. Mozan antlaşması ihtilal devletlerine tehdit altında hissederseniz saldırabilirsiniz diyodu 2 gün sonrada saldırdılar bu antlaşmadan sonra. Lozan bu antlaşmayı iptal etmeseydi devam etcekti işgaller. Eğer dediğin gibi lozan iptal olsa bir son kullanma tarihi olsa anlaşma gereği yine işgal başlatma hakları var böyle saçma sapan şeyler söylemeyin yani komik oluyosunuz bide bekliyoz diyosunuz neyi bekliyonuz işgalimi? Hiçbir kanıtı yokken bide söylediklerinizin.
o kadar arapçaya balyoz vurdunda avrupaya neden vurmuyon? şimdide latin alfabesi ve kültüründen etkileniyon! kelimeler english oluyor paşam? madem öyle atanız getirseydi hun dilini, orhun abinin yazılarını? demek ki mesele salt bir batı hayranlığı, eğer kendi dayanağın yoksa kime sığınırsan ona benzersin. şimdide aavrupaya benziyon, sen senin çocukların. @Vujks arap arap dediniz atanızı bununla savunuyorsunuz. bende arapları pek sevmem ama siz saçma bir düşmanlık besliyorsunuz
Şimdi biri çıkıp Türkiye Cumhuriyeti İsrail projesi diyecek ve ben hiç şaşırmayacağım kulaktan dolma safsatalar ortaya atmak kolay gizli antlaşmalarmış akıl var mantık var bugüne kadar hangi siyasetçi yüz yıllık antlaşma var onu bekliyoruz ya bırakın Allah aşkına
yaw tayyip neden çıkıp 2023 naraları atıyor. söylermisin nedir bu 2023? @Vujks
@çüşdeveyani sen algılayamıyosun galiba söylediklerimi şimdiki dilimden bende memnun değilim ama bu yine araplar yüzünden oldu bir kere değişince eski hale dönemedik işte fakat yinede bizi değiştiren arapların alfabesini ve dilini kullanmadığmıız için mutluyum. 2023üde söyleyim ben sana bop projesini biliyosundur abd ve israilin kurduğu büyük ortadoğu projesi erdoğanda bu projenin eş başkanıyım demişti videolu şekilde bir çok defa bu proje ortadoğudaki müslüman ülkelerin sınırlarını topraklarını kendi sınırları içine katmak isteyen ve petrollerini almak isteyen bir proje 2023de bunun sonlandırılcağı gerçekleşceği yıl işte
neyse ben sıkıldım laf yetiştirmekten.
BOP projesinde Vujks'a katılıyorum Allah korusun sınırlarmızı genişleteceğiz diye elde kalan son vatan toprağını da kaybetmeyiz
şu an israil dölü olmama sebebin o ADAM ama sen ona bunu borç bilmiyorsun muhattap olabileceğim biri olmazsın, koynunda yılan beslemekle aynı şey
Saygı göstermek zorunludur sevmek zorunlu değildir. Devlet adamı saygıyı hak ediyor tabi. Ancak peygamberimizin bile küfür yediği seçilmediği küçümsediği (haşa) dünyada Atatürk u sevip sevmemek tuhaf değil.
Bende sevmem. Ben turkiye'de yasamiyorum o yuzden tarihimizi kendim arastirarak ogrendim yani bilip bilmeden konusanlar bana tarihi ogretmeye kalkismasin.
Sevmeyenler dışlanmaz. Üzerinde yaşadığı toprağı kime borçlu olduğunu unutup, saygı duymayanlar dışlanır.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Ama biraz belgesel izleyin, tarihinizi öğrenin.
Sevmiyor musun? olabilir. Fakat saygı duymak zorundasın eğer saygı görmek istiyorsan.
Atatürk' e çok daha büyük saygısızlıklar yapıldı, yapılıyor.
Tabii ki sevmek zorunda değilsin ama aşağıda yapıldığı gibi saldırganca tavırlar sergiliyorsan, bazı insanların senin yanında durmak istememe hakları da var.
Sevmek zorunda degilsin ama borclusun bu yuzden vefali olmak zorundasin bunkdr net
Kişilere göre değişir kimseyi bir şey için suçlayamayız zorla da sevdiremeyiz saygı duymalıyız farklı fikirlere sevgili brownie ^-^
İyi geceler,
Sevmek zorunda değilsin ama saygı göster
Ülkemiz Icin yaptiklarini unutma
Eğer bugün bir ülkemiz varsa oda atatürk sayesinde
İlla sevmek zorunda değilsin hayranlık duymak zorunda değilsin, ama saygı önemli
çünkü türkiyedeki % 80 anlayışı atatürk hatasız der, sevmeyenide farkıl gözle bakıyolar bana düşman diyolardı :)
Sevenler dışlanıyor artık kimse sevmek zorunda değil ama kimsenin küfür etmeyede hakkı yok dediğim gibi sevmeyen bir insanı ben dışlıyorsam oda beni dışlıyor atatürkü sevmeyen bir kişiyide ben sevmek zorunda değilim...
sen sevme * nasil bir aptalsiniz soruya bak ya geri kafali degilsin kafasizsin bir de al bu da senin seviyene uygun bir yorum
Bu ülke ozgur bir değil diyip sonra atatürk bize özgür bir ülke kurdu diyerek mi ataturku savunuyorsunuz bu ülkede ataturke en büyük zarari böyle sozlerle siz veriyorsunuz birakin gerçekten sevenler bilenler anlatsin gazi ataturku (atatürk dini bütün müslüman olsa simdi atatürkçü kesilenlerin bir çoğu...)
Ataturku sevmen seni sorandan ustun yapmaz... Gorduk kim dahakafasiz..
Amaan boşversene kimse kimseyi dışlayamaz. Saygısızlık olmasın yeter. Konu ne olursa olsun herkesin düşüncesi duyguları kendine. Dışlayan ya küfür yer ya dayak.
sevip sevmemek yorum yapamamda saygı duymak zorundasın.
Atatürk'ü seven ve izinden giden insanların dışlanması sebebiyle aynı sebepten saygı göstermesini bilmeyen bir ülkeyiz
Ben sevmiyorum oda sevmicek banane mantığı var insanımızda malesef...
seni de mi buldular.. ne kadar para veriyorlar söyle bakim ablana.. ben yabancısı deiilm korkma;)
Atatürk'ü sevmemizin en basit nedenlerinden birisi şu an evinde sessiz ve sakin bir şekilde oturman. (Anlayana)
Yıl olmuş 2015 hala atatürk olmasaydı olmazdın diyenler var * :D :D
Atatürk olmasaydı olurdun ama yüksek ihtimalle eğe bölgesi yunanistan toprağı olurdu. Geri kalanları da sevr haritasında bölünen yerler gibi emperyalist devletlere ait olurdu. 2. dünya savaşında da kızıl ordu anadoluya girer bütün yedi sülalene tecavüz eder 1989 dan önce de çıkmaz dı , aynı eski sovyet bloğu ülkleri gibi soy adının sonun da "ov" olurdu. O yüzden dinsiz minsiz diye aşağılama ayıp. Ayrıca ne yapmış islamı kırgısiztan daki gibi yasaklamış mı? Sadece inanmıyormuş ve içmeyi severmiş bu kadar. Kişiliğine bakma icraatlarına bak fatih sultan mehmet için de oğlancı derler ne yapalım şimdi silip atalım mı? banane isterse oğlancı da olabilir beni ilgilendiren bu millet için yaptığı icraatlar gerisi hikaye
Sevmemek zorunda değilsin ama saygi duyacaksın. Duyuyorsan sorun yok. Bu arada yorumlara baktimda ne çok Atatürk düşmanı hain var.
Atatürk 'ü sevmeyen Türk değil ermenidir gözümde delikanlı değillerdir :) Adam değillerdir bu kadar basit sadece vatan hainleri
ben hiç sevmem hiç bir şey de borçlu değilim onun yüzünden Müslümanlar la yaşıyorum onun yüzünden İstanbul bu kadar sefil bir halde onun yüzünden bu dili konuşuyorum hiç sevmem kendisini
iyide sen böyle kuruntuya neden girdim kardeşim asıl atatürkü semeyenler atatürkçülere kötü gözle bakıyorlar bu art niyetli bir soru olarak düşünüyorum
Sevmeyen değil kadir mısıroğlu gibi hergün hergün kötüleyenler dışlanır adamın ölüm yıldönümünde bile Atatürk karşıtları Atatürk karşıtı bir poster hazırlamışlar tve bile çıktılar
Ya su hani Ataturk olmasaydi sende olmazdin diyen mallar yok mu birde sanki Allahlar nerden biliyorlarsa. Ayrica evet bir ordu bir ulke bu kadar iyi yonetilebilirdi ama sonucta savaslari tek basina kazanmadi ya orada olen binlerce mehmetcik vardi...
Kendisini sevmeyebilirsin fikirlerinide.
Ama komutanlığına saygı duymak zorundasın.
Genel olarak beşeri olan herşeye saygı duymak zorundasın, duymazsan arkadaş ortamında da dışlanırsın, mahallenden de okulundan da bu liste uzar gder.
ben severim en yakın arkadaşlarımdan biri sevmiyo mesela ama bu onu sevmeme engel değil
Ama saygı duymak zorunda sen onun kurduğu ülkede yaşıyosun o olmasaydı kimbilir kimin kölesi oluyoduk şu an senle bunu tartışamam
Ben böyle dediğim için 1 sene okulum uzadı. Fikirlerim için hiç kimseye köpeklik etmem. Ne atatürke ne Osmanlıciliğa. Başın dik olduktan sonra göçebe bile olsan sen onurlu yasa.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. O işler eskide kaldı. Ama herkes herkese saygı duymak zorunda.
Türkiye'nin kurucusuna saygısı sevgisi olmayan, ilkelerine karşı çıkan gözümde haindir, saygılar.
Atatürk te Tıpkı diğer liderlerimiz gibi bu vatanın evladı, sevmeyebiliriz belki ama saygı bambaşka bir şey, kutsal değelrerimize ve milli değerlerimize sahip çıkmalıyız, ayrıştırmak, öteleştirmek bize zarar verir
Sadece Türkiye'yi Kurmuş Olması Bile Sevmen İçin Yeterli.
aldığın nefes haram oluyor, baya bir tövbe etmen lazım, ahirette hesabını veremezsin böyle birisini sevmemenin...
o özgür ülke de özgürce yaşamanı sağlayan adam ATATÜRK yarram , bizde ortam böyle işine gelirse , sevmesende saygı duyacaksın
İkiside çok ayrı yeri konumu olan insanlar biri dinimizin meleği biride bayrağımızın ikisinden birine saygısızlık yapan kafirdir kanı bozuktur kimse kusura bakmasın...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar