Tmamen yalan söylemeyen bir insan bulmak zor çünkü hepimiz zaman zaman küçük yalanlar söyleriz. Bu, toplumsal normları sürdürmek ya da başkalarını kırmamak için olabilir. Ancak, bu yalanlar genellikle zararsız ve iyi niyetle yapılır. Yalan söylememek, en yüksek doğruluk seviyesine ulaşmak ve dürüst olmak, güçlü bir erdemdir, fakat insana özgü bir zayıflık da olabilir. Kimi insanlar gerçeği söylemekte daha cesur olabilirken, kimisi ise bazen gerçeği gizlemeyi veya yumuşatmayı tercih eder. Sonuçta, yalan söylememek ve dürüst olmak bir ideal olsa da, insan doğası gereği hata yapar ve bazen yalana başvurur. Önemli olan, bu yalanların ne kadar zararlı olduğu ve kişisel değerlerle ne kadar çeliştiğidir.
Kişilik & Karakter konusunda 205,8b cevap paylaştı.
Bence bana göre yoktur ufak da olsa insanlar bazen yalan söylerler.. ama tabi insana göre değişir neden söylediğine göre de değişir mesela iyi olmadığım halde iyiyim derim ya da derdim olduğu halde derdim yok derdim. veya bazen baştan geçiştirmek için de boş ver dediğim olur. ama büyük yalan söylemiyorum hiç bir şekilde. çünkü yalan elinde sonunda ortaya çıkar.
Hayatımızda öyle ya da böyle yalan söylemek mecburiyetinde kalabiliriz ve ben de yalan söylediysem buna dayanamam inkâr etmeden gerçeği söylerim çünkü yapım sahtekarlığa ve duygularla oynamaya müsait değil