Kültür insan nedir sizin için?
Kültürlü denilince aklınıza gelen ilk şey nedir?
Kültür insan nedir sizin için?
Kültürlü denilince aklınıza gelen ilk şey nedir?
Kültürlü insan farklı alanlarda bilgi sahibi olan, empati yapabilen, açık fikirli ve sürekli öğrenmeye hevesli bir bireydir.
Çok hoş ifade ettin her zamanki gibi 🌹
Çok teşekkür ederim😊
Ben teşekkür ederim 🌷🌹
Cevap
10Cevap
sürekli gezer ve okur kendini geliştirir
Kültür ne kadar okumakla bağdaştırılsa da ve bir noktada haklı olunsa da hatta tek başına yeterli değil gezip görmek gezdiğin yerlerin kültürünü tanımak kesinlikle insana bir değer kattığı için tam anlamıyla kültür sahibi oldu diyebiliriz yani deneyim sonucunda olabilecek bir şey
Kültürü yaşamak
Tek bir açıdan değil, farklı açılardan da kendini geliştirmiş ve geliştirmeye açık olan.
Farklı konularda okuyan.
Araştırmayı, farkındalıkları seven.
Deniz, kum ve güneş keyfi yerine tarihî yerleri gezmiş, görmüş, havasını solumuş, taşına toprağına dokunmuş.
Kültürel mirasın hazinesi olan müzeleri doyasıya gezmiş.
Farklı bir şehri ya da ülkeyi, alışkanlıkları ve yaşam tarzı ile deneyimlemiş.
Farklı müzik türlerini dinlemiş, keşfetmiş.
Farklı dizi ve filmleri izlemiş.
İnsanlar nazarımda kültürlüdür.
Bonus olarak da tiyatro, sinema, konser gibi etkinliklere katılmış ve katılmayı sevenler.
Nerde konuşup nerde susması gerektiğini bilen herkes kültürlüdür benim nezdimde.
Az çok gündemden haberi olan üniversite mezunu gezmiş görmüş kendini geliştirmiş konuşması ve diksiyonu düzgün, yobaz olmayan elit ve ağır başlı ve sakin ve olgun olan son olarak sorumluluk sahibi.
Kusura bakma yeni gördüm ….
Çok güzel tarif etmişsin✅✅✅✅
Teşekkürler
Ben teşekkür ederim
Egolu olmayıp. Gündemi takip eden. Oturması ve kalkması ağır olması. Her fikre açık olup ve her konuya az da olsa bilgi sahibi olması, yerine konuşması.
Duyarlı fikir sahibi
Kültürlü insanın tanımı "çok bilen" olarak algılanansa da, öğrenmeye açık insan kültürlüdür. Çünkü cehalette ısrar, en büyük kültürsüzlüktür
Doğru
Kültürlü olduğunu belli etme çabasına girmeyen ve farklı görüşleri 'ezmeden' değerlendiren kişi.
Kültürlerden zehirlenip iüstenci olmayan
Celal Şengör olmayan
Nezaket sahibi, yerinde ve ne konuşması gerektiğini iyi bilen bilgi sahibi biri..
✅✅✅
Birazda doğuştan geldiğine inanırım. Sadece okuyup gezenleride görüyoruz tırt.
Doğuştan gelen alt yapı
Uzaktan bakarak tanımlanacak şey değil bu kişiyle oturur muhabbet ederim kişinin muhabbeti bana bir şey katıyor ise ya da ortama kültür seviyesi o ortamdan yüksektir
Bakış açısı herkezden farklı
hoş görülü
bilgili olması
kendine ait yaşam stilinin olması
Değerinin özel olması vs gibi şeyler,,
Sen nasıl tanımlardın?
Benim için kültürlü insan, iyi bir eğitim almış kendini geliştirmiş okumuş etmiş iyi ortamlarda bulunmuş oturmasını kalkmasını ve nerede ne konuşulacağını bilen insandır benim için kültürlü insan.
Aydın olarak tanımlarım saçma sapan kültürleri benimseyip uygulayan kimselerin bir değeri olmaz gözümde
İlgi alanları hakkında bilgi birikimine sahip, alçakgönüllü, gösterişten uzak ve bir duruşa sahip insancıklardır...
Kültürlü insan nerde nasıl konuşmasını gerektiğini bilen kalp kırmadan güzel sözlü konuşan insandır
Dinlemeye doyamazsın. Anlatir da anlatır.
✅
Okuyan gezen araştıran
Hepsi
Diksiyonu düzgün ve hoşgörülüdür herşeyden önce.
✅✅
Tanıyamazsınız.
kültür.
O kadar
Açık fikirli
Tek bir bakış açısına değil farklı perspektiflerle değerlendirme yapabilmek
Bilge zeki olgun
benim gibi
Oooo iddialıyız
Kültürlü biri
Nasıl biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?