- 1 ay
Evet, birçok kişi için en zor savaş, kafamızdaki mantıklı düşüncelerle kalbimizde hissettiklerimiz arasındaki çatışmadır. Zihnimiz genellikle mantıklı, hesaplanabilir bir yol izlemeye çalışırken, kalbimiz daha çok duygusal, bazen irrasyonel ve anlık tepkilerle hareket eder. Bu iki içsel güç arasında denge kurmak oldukça zor olabilir. Mantıklı düşünceler çoğu zaman uzun vadeli ve rasyonel kararlar almayı savunsa da, kalbin sesi de anlık duygusal ihtiyaçlara ve tutkulara dayalıdır.
Bu içsel savaş, insanlar için büyük bir zorluk yaratabilir çünkü bazen doğru bildiklerimizle hissettiklerimiz birbirine ters düşer. Örneğin, akıl bize bir ilişkiyi bitirmeyi önerirken, kalp devam etmeyi ister. Ya da mantık bir hedefe ulaşmak için planlı ve sabırlı olmayı gerektirirken, kalp anlık tatmin arzusuyla daha hızlı bir çözüm arayabilir.
Sonuçta, bu çatışmayı aşmak için çoğu zaman hem aklımızla hem de duygularımızla uyumlu kararlar almak gerekir. Bu da çoğu zaman zaman ve içsel bir farkındalık süreci gerektirir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 ay
Atamın da dediği gibi en zor savaş cehalete karşı yapılan savaştır
11 Yorumla
- 1 ay
Evet en zor savaş sonunda belirttiğin şeydir içimizde olup bitenler kafamızda bir türlü sonuca varamadığımız düşüncelerdir kafamızın içinde ruhumuzu kemirip durur
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- 1 ay
En zor savaş son dal sigaranın olduğunu görüp, en yakın marketin çok uzakta olduğunu bilip içsem mi içmesem mi diye aklını kaybetmektir
22 Yorumla- 1 ay
Kesinlikle bu kalsın ya valla
- u1 ay
en zor savaş sağlığa karşı verilen savaştır bence.. bundan ötesi yok
31 Yorumla- m1 ay
O da doğru ya
- 1 ay
Evet genel olarak savaşım her daim bu açıdan zor oldu. Kalbimi dinleyerek aklımı çıldırtmayı severim 🤣
20 Yorumla - 1 ay
Yapmak istediklerini ertelemek ve geçen zamana karşı hiç bir şey yapamamak benim için en zor savaş
10 Yorumla - s1 ay
Akıl ve kalp arasında kalmak.
12 Yorumla- m1 ay
Yaşamak nasip olmasın 😁
- 1 ay
Zor durum😌
Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evet maalesef. Ama akıl ile kalp birbirlerine zincir ile bağlı gibidir. İki ayrı varlıktır ama her yere beraber gitmek zorundadırlar. Biri hızlı giderse zincir gerilir ötekinin canı yanar. tekrar yan yana gelince geçer. Ama savaş değildir bu, senkronize olmak zorundadırlar.
10 Yorumla- 1 ay
Hayır. Soğuktan mı gideceğim yoksa açlıktan mı savaşıdır.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 472 cevap paylaştı. Bir insanın için tek kelimeyle ancak bu kadar güzel anlatılır sorulur... Cevabı versem çözümü verir misin :)
116 Yorumla- m1 ay
Dengeyi buluyorum ben, sadece aklımı dinlersem soğuk kararlar alırım, sadece kalbimi dinlersem de duygularıma kapıldığımdan hatalı seçim yaparım. İkisini de dikkate alıp dengeyi kurduğumda hem bilinçli karar vermiş oluyorum hem de beni tatmin etmiş oluyor, zaten mantıkla duyguların da birbiriyle çeliştiğini değil iç içe olduğunu düşünüyorum. Mantık kararımı verirken yol haritası çiziyor duygularım da bu yolda hangi yönü seçeceğime karar veriyor, mesela bir işe başvururken sadece işin maaşını ve pozisyonunu değerlendirmeyip aynı zamanda da sağlayacağı tatmini ve mutluluğu da göz önüne almamız gibi. 😃
- m1 ay
Konu sevgiyse mantığımı dinlerim, sırf seviyorum diye bana iyi gelmeyip zarar verecek birisini hayatımda bulundurmam, zaten bulunduracak olsam bunu kalbimi dinlediğimden yaparım ama yapıyor olmam da kalbime zarar verir kendi arasında bile çelişiyor, soruda bahsettiğim tüm konuları kapsadığından denge kurulmalı diyorum 😃
Şu sitede nadir görülen türlerdensin yaşına göre çok güzel sorular soruyorsun tebrikler.
12 Yorumla- 1 ay
En zor savaş maymunlarla galibiyet için verilen savaştır.
11 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 831 cevap paylaştı. Uzun bir müddettir bu söylediğini yaşıyorum. Aklım doğruyu söylese de kalbim hep ağır basıyor. Ve insanın hissettiklerinin hayatına yön vermesi tepetaklak olmasından başka bir şey değil.
10 Yorumla- s1 ay
Hemde en zoru. Yaşayan bilir
11 Yorumla - 1 ay
En büyük en zor Savaş nefsimizle olandır hayat boyu sürer hiç bitmez
20 Yorumla - 1 ay
Yanlış olduğunu bile bile yapma hissinin insanda oluşturduğu ağırlık.
10 Yorumla - 1 ay
Bence en kötüsü sağlığınla verdigin mücadeledir hayatta bir bozuldu mu gerisi hep savaş zaten..
10 Yorumla - 1 ay
İkisi de sessizde şu an bende ama evet en zor savaş o ikisi arasında oluyor 🙃
10 Yorumla - 1 ay
Evet ikiside ayrı dili konuşursa ya da doğru olduğunu bilip inkar ederse zor☺
10 Yorumla - 1 ay
Her ikiside olabilir... Yani olaya nasıl bakıldığına , ne kadar güçlü olduğuna bağlı değişir...
10 Yorumla - 1 ay
Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir sıkıntı yaşadım, etkisi hala devam etmekte…
Ve gerçekten zor bir savaş, tabi ki sağlık sıkıntıları kadar zor değil ama insanı öyle kalakaldıran ve ne yapacağını bilemediği bir durumdur kesinlikle.10 Yorumla - 1 ay
Ay yüzün ne kadar tatlı ya 😂
22 Yorumla- 1 ay
Kedinle benzerliğiniz peki yerim sizi🥹🫶
egzistansiyalistik bir cevap verip her insan kendi en buyuk savasini kendi yaratir demek istiyorum.
10 Yorumla- 1 ay
Evet, çünkü akıl mantığı dayatırken kalp duyguları savunur ve bu çatışmada en çok biz yıpranırız.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ayy galibaa hislerime tercüman
12 YorumlaEn zor savaş cavabını bildiğin ama kabul etmek istemediğin sorulardır
10 Yorumla- 1 ay
En zor savaş yaptıklarının geri dönüşü olmadığını bilmektir ama onları geri istemektir
10 Yorumla - 1 ay
En zor savaş beyin içerisinde ki olağan sürecin itibarı ile doğru kabulleniş ihtimalleridir
10 Yorumla - 1 ay
Evet öyle maalesef 😅
10 Yorumla - 1 ay
Aynen öyledir cano
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evet en zoru kafamızda
10 Yorumla- 1 ay
Kalbimizde hissettiklerimiz
10 Yorumla - 1 ay
Ben ikisinde yaşıyorum
10 Yorumla - 1 ay
Bence en zor savaş nefsle ruhun savaşı.
10 Yorumla - 1 ay
Kesinlikle öyle bence..
10 Yorumla - 1 ay
Kesinlikle evet
10 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 ay
bunlar degil..