Işte olmayan kişileri bütün özellikleriyle görme ve seslenme sesi duyma psikozmu yoksa okb mi
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
okb olabilir. doktora git
Okb de ses duyma vs varmıdır
Psikoza daha yakın bu. Ama yine de mutlaka bi doktora danış lütfen.
Peki doktor bana cümle tamamlama sosyal kaygı depresyon ve okb testi vermiş bunun için bi test vermemis
Muhtelemen bunlar üzerinden bi değerlendirecek seni. Sanırım okb olduğunu düşünüyor. Testleri bi yap, sonuca göre hareket edersin kuzu 😊
Yanı Şizofren oldugumu düşünse onun için test verirdi degilmi okbde ses duyma görme var mı
Okb takıntılı olma durumu aslında basit tabirle. Tabi ilerlediğinde bahsettiğin gibi durumlar da olabilir. Ama korkma, için rahat olsun. Doktoru iyi seçtiysen, dediklerine dikkat edip yaparsan, kendine de çok iyi bakarsan geçer gider 🌸
Bilmiyorum Ya kafam karşıtı şizofren olabilirsin diyenler var gördüklerimi unutmaya çalışıyorum acaba gerçek degilmiydi diye düşünmeye çalıyorum ama yok ben o gördüklerinin peşinden gitmişliğim var ya nasıl gerçek değiller anlamıyorum
Şizofren diyenler çevrendekilerdir. Sorsan psikolojiden zerre anlamazlar. Sana bi dost tavsiyesi vereyim, hiçbir şeyi bilmeyen insanlarla konuşma lütfen. Sonra böyle kafan karışır. Bak doktora gitmişsin, o ne diyosa o. Başkasının ne dediğine bakma, bunları kimseyle de konuşma. Çünkü ses duyma, bişeler görme gibi durumlar olduğu için korkabilirler senden, farklı şekilde bakabilirler sana. Sende kalsın bu konu, doktoru ve söyleyeceklerini aksatmadan yap. İhtiyacın olursa ben de bi dost olarak elimden geldiğince yanında olmaya çalışırım.
Tamam çok teşekkür ederim şizofreniyim diye korktum
En başta korkma dedim ya. Hele Bi testleri yap, doktor bi teşhis koysun. Nasılsa bi yol bulunur kuzu. Ne zaman istersen de yazabilirsin bana, elimden geldiğince yanında olmaya çalışırım 😊 🌸
Tamamdır çok teşekkür ederim yardımın için çok sağol 🧚🏻♀️♥️
Rica ederim, görüşmek üzere 🌸
Hayır bu şizofreni ya da bipolardır.
Söyle aynı soruyu akşamda sordum ama okb dediler
Ve Doktor bundan suphelense bi ilac vs verirmiydi ve birsuru test verdi ama testlerin arasında okb var ve böyle ses duyma vs ile ilgili test vermemis
Okb ve şizofreni kardeştir. Şizofreni hastalarında okb görülebiliyor. Ama okb zihninde kurduğun sağlıksız düşünceler iken şizofreni bu düşüncelerin senin de bahsetmiş olduğun etkenler ile birleşmesi. Dolayısıyla şizofreni ya da bipolar. Bipolarda kişilik bölünmesi ve sanrılar mevcut. Okb olabilirsin aynı zamanda şizo obzesif bozukluğu bulundurabilirsin. Ama şizofren isen zaten okb görülebilir ayrıca sende. Doktor tetkiklerini yapar daha iyi bilir ama tek bgir doktora takılı kalma derim. Bu sadece psikolojik değil yüzeysel yaralar için de geçerli. Her doktor her hastanın her sıkıntısını göremiyebiliyor.
Heyy
Peki doktor bana cümle tamamlama depresyon sosyal kaygı ve okb testi verdi bunun içinde bi test vermesi gerekmediydi ve sorduğumda okbde bu şekilde görme duyma oluyor diyorlar doktor okbdenmi şüphelendi bipolar ve şizofrenden suphelense bana ayrı bi test verirmiydi ve dokunma hisleri var ama ben bunu doktora söylemeyi unuttum bu birseyi değiştirirmi
Valal etrafımda çok okb hastası var. Hiç birinin böyle şeyler yaşadığını duymadım. Tanıdığım 3 şizofreni arkadaşım var.3 ünde de bu söylediğin şeyler var. Okb rüyasını gerçek gibi yaşayabilir. Ama söylediğin şeyleri yaşamaz diye düşünüyorum. Doktoruna ne kadar açıklarsan ona göre hareket eder. Eğer var böyle şeyler diyorsa yazık. Ya da tedavi sürecini olumlu etkilesin diye seni öyle yönlendirmiş olabilir. Orasını bilemem doktorun yönlendirmelerine uy ama teşhis konusunda seni manupile etmesine izin verme. Sana sorular soracak boyle boyle mi diye oyle olmamasına rağmen evet öyle deme. O zaman farklı yöntemlere başvurur.
Demedim işte bana sorduğu sorulardan evet cevaobini verdiğim sorular işte surekli izleniyormus gibi hissediyorum ve birilerini surekli benim. hakkimda konuştuğunu düşünüyorum ve şua raflarda siyah insan siluetleri görüyorum ve takip ediliyormusum gibi hissediyorum ve ölsemde kurtulsam sorusuna evet dedim bunlar peki bu şizofren ya da bipolar için test vermezmiydi ve ilaca baslatmazmiydi
Evet doktorun neden okb den başladığını anlamış bulunuyorum. Okb sin kesin. Ama okb olan hastalarda şizofreni de görünür. Önce okb teşhisini koyacak daha sonra kendin talep et şizofreni olduğum udüşünüyorum diye neden derse sebeplerini söyle göreceksin onun için de test yapacaktır. Sorduğun sorular ve yaşamış olduğun şeylerden testlere gerek kalmadan okb olduğunu anlamak zor değil. Geçmiş olsun. Çok fazla şey kuruyorsun kafanda ufacık şeyleri büyütüyorsun. Birilerinin seni izlemesinden korktuğun için kafanda kuruyorsun böyle. Sen kendini iyileştirmeye vermez isen seni kimse iyileştiremez bunu unutma.
Ama zaten işte gördüğüm seyelri duyduğum sesleri söyledim insan silüetlerini surekli kadın sesi duyduğum neden okb oldugumu düşünüyorsunuz ve bu girduklerimi kafamda kurduğumu düşünmüyorum bunlar bence gerçek olan şeyler çünkü ben bunların sesinden bile uyanmisligim oldu bu doktorun sorduğu sorular okb sorularimi
Konusma şeklinden. Mesela ilk cevabına 3 dakika yanıt vermedim. Heyy diye seslendin. BU 3 dakika sana çok uzun bir süre gibi geldi, kendini tutamıyor ve cevap bekliyorsun. Endişelerin ve bunları dile getirmen bunlar okb hastalarının yaptığı hareketler. Yine de bunlar değil sadece konusma ve sorunlarını dile getirme şeklin, sorunların. Bunlar belli ediyor. Dediğim gibi etrafımda hep bu hastalığa sahip olan insanlar oldu sevgiliminde vardı ve 7 sene birlikteydik. Dolayısıyla buradan anlayabiliyorum.
Peki okb de anlattığım şekilde ses duyma vs oluyormu çünkü bu gördüğüm duyduğum seyelrfen artik korkuyorum
Ve tedavisi ne olur
Ve psikiyatri kanda istemişti b12 tavan cıkmış 1600 bunuda kafama taktik bunu içinde neden yüksek çıkar ufak bi açıklama yaoarmisin
Alala b12 tavan değil taban çıkmıştır yanlış mı yazdın?
Gerçi 1600 demşsin doğru yazmıssın bu bir istisnadır. okb ler unutkan olur. Ama takıldıkları şeyleri asla unutmazlar
Hayır 1600 cıkmış bu yüksek degilmi
Evet bende unutkanlık vardı aşırı ama bu şekilde cıkmış
Tedavisiyle alakalı doktoru takip etmeli, hayatında da lider kabul ettiğin birinin yönlendirmelerine uymalısın. O sana yardımcı olabilir ancak. Sevdiğin güvendiğin biri. Sana gördüğün duyduğun korktuğun endişelendiğin şeyleri gösterip bunların korkulacak kafaya takılacak şeyler olmadığın göstermesi gerekir. Sen adım atamıyor karar alamıyorsun o seninle birlikte adım atar senin yerine karar alır sende bu kararlara uyar ve korkulacak bir şey olmadığını görürsen düzelmeye başlarsın. Ama ennnnn önemli şey senin bunları bilip ona göre hareket edip iyileşmeyi istemen lazım. Korkuyla değil sorunlarını bilerek yenmek istemenle kararlı olman ile alakalı. Yani tdaviyi çözümü 3 kişilerde arama önce kendinde ara daha rahat olur inşallah. Bu söylediklerim tıbbı değil yaşadığım deneyimlerden doğan şeyler sen yine de doktorun yönlendirmelerine uy ama bunları da aklından çıkarma derim.
Tamamdır teşekkür ederim
Çok güzel ıyi açıklamalar yaptınız
Rİca ederim geçmiş olsun tekrardan umarım en kısa zamanda düzelirsin iyi günler
Son olarak bu okb 'nın hangi evresi çünkü araştırdığımda bu şekilde görme duyma şeyi yok be yatis olmaz degilmi
YOk önce okb teşhis etsin senin doktor sen söyle mutlaka şizofreniden şüpheleniyorum sürekli birilerini görüyorum de. Ben okb de böyle bir şey daha önce duymadım gerçekten. Okb ve şizofreni birlikte görülebiliyor. Zaten şizpfreni hastalarının 3 te biri mi 4 te birimi ne okb aynı zamanda. Çok oldu okuyalı hatırlayamadım net olarak. Bunu da söyle doktoruna bence. Senin bilgili bir hasta olduğunu bilip yamana atmaz seni.
Ve b12 yüksekliği için araştırınca kötü şeyler çıkıyor
Yok ya bu canan karatayın uydurması. 800-1200 aralığı normal. Bunun üstü ise zararlı asla dğeil. Metobolizmayla dışarıya atılıyor fazlalık. İstesende istemesende wc çıkınca bu fazlalığı atıyorsun vucuttan.
Evet ben bunu söylediğimde işte beynin stres altında kalınca tepki olarak görüyorsun gibisinden bir şey söyledi ben dedim işte aile üyelerimi görmeyle başaldı diye bana sadece işte kıyafetleriyle vs gördüğümü mü sordu bende evet dedim şu araalrda siyah siluetler gördümü dile getirdim ve bende dokunma hislerine var ama bunu söylemeyi unuttum ve ben okulu vs de bıraktım bu durumdan evde tek başınada duramıyorum aile işte boş kalmasın yalnız bırakmayın dedi bilmiyorum belkide okb yüzünden bu kadar takıntılı kalmışımdır ve ben bi ara biriyle konuştuğu hatırlıyorum ama tam olarak hatırlamıyorum uyku düzensizliğin vardı sabahlara kadar uyuyamiyordum bunuda eklemedim doktora psikoloji mezunumusunuz
Ve okb testinde çoğu şey doğru olarak işaretledim sanırım okb yim
Lütfen cevap verir misiniz
Sanırım Bi cevap vermiyceksiniz
Çalısıyorum iş gelince ilgilenmek zorundayım. Hayır psikoloji mezunu değilim. Ben de okb olduğundan eminim ama şizofreni ye bağlı okb mi yoksa okb ye bağlı şizofrenimi bu da çözülürse bence tedavisi daha kolay olur.
Sizofren olsa onun için test verirmiydi peki ve bana güçlerinin olduğunu düşünüyormusun diye sordu özür dilerimmmm
Bak gördün mü cevabını verdiğim soruları tekrar tekrar soruyorsun. Zaten söyledim 6 kere. Kızmıyorum farkına var diye söylüyorum. Doktorun izlediği yolu bilemem. Sonuçlarına göre diğeriyle alakalı sen söyleyeceksin. Bende şizofreni de var diye.
Bilmiyorum ya kendimi tatmin edecek bi cevap bulamadigim için buralarda soruyorum ben söylemem ki o nederse
Bide son bir şey daha ekliycem ben bi 3 4 ay önce biriyle konuştuğumu hatırlıyorum hep kendi kendime konuşurum ama bu sefer karşımda biri varmış gibi işte gece saat 4 ya da 5 olmalı işte çok konuştuk birazda sabah konuşalım ben sabah kalkicam okulum var demiştim ve yatmıştım ama öncesine ne olduğunu felan bilmiyorum ben normalde saat 6 da okul için kalkıyordum saatide o yüzden 4 5 olduğunu düşünüyorum bide ben bu sesleri felan gercejten olduğunu dusunuy9rum çünkü ve bu seslerin peşinden gidiyordum yani şu an anlatırken rahatsız oluyorum ama bildiğin kalkıyordum gidiyordum pesinden bilmiyorum çok gerçekçi seslerdi
https://www.youtube.com/shorts/ZXYvkMt5xns
Bak zihnin oyun oynuyor. Neye odaklanırsan onu gerçekmiş gibi görebilirsin. Bİliyorum böyle söylemekle olmuyor ama en azından sana ne oluyor ne olmuyor bunu anla. Anlayabilirsen atlatman daha kolay. Bu video bir örnek bunu gibi bir sürü şey var. Sadece farkında ol. Bunların hepsi zihin oyunu. Gerçek olduğuna yemin edebilirsin ama aslında zihnin sana oyun oynar...
Ya Doktorda stresten kaygı sırasında beyninin sana tepkisi dedi ama her insan ster yapınca böyle olmuyor ve ben konuştum ve peşinden kalkıp kaç kere gitmişliğim var
Sizide çok sıkıyorum ama caresizim ve bilgili insan olmuyor çok
Bunlardaki okbnin seyelri
Zihninin sana oynadığı bir oyun işte. Benim arkadaşım da sanki birileri üzerine televizyonu fırlatıyormus gibi korkup çığlık atıyordu. Yaşamadığım için çok bilmiş gibi yapamam sen daha iyi hissediyorsundur ama dışarıdan bu olaylara şahit olan birisi olarak söyleyebilirim ki tamamiyle kendi kendine oynadığın bir oyun bu. İnsan beyni güçlüdür. Çeşitli ilaçlarla insanların nasıl bayıldığını ya da anestzi alarak nasıl olmayan kişilerle konustuklarını gözlemleyebilirsin. Yani her insanın zihni oyun oynar ama okb nin vermiş olduğu kaygı, sende ne gibi duygular uyandırırsa sende bunlara göre bir şeyler görüyor olabilirsin.
Ama gercejten ciddi şekilde gercekci duruyor öyle insan ister istemez korkuyor. Bu şizofren değil degilmi bunuda doktora anlatmadım şizofren dekan çıkmak istemiyorum
Bak 7. kez söylüyorum :9 Şizofreni ve okb akrabadır. Şizofreni hastalarının büyük bir kısmında okb görülür. Dolayısıyla ben senin şizofrenik obsesif olduğunu yani şizofreni olduğunu buna bağlı olarak okb nin de olduğunu düşünüyorum. eminim doktor seni bu kadar dinlememiştir. Dinlese ona göre tanı koymaya çalısırdı. O yüzden diyorum sana konus ona anlat bunları.
Doğru söylüyorsun gercejten doktoru geçtim bu sitede kimse sizin gibi dinleyip ayrıntılı bir şekilde cevaplamadı yani şizofrenmiyim ama yok ya değilim yok ben birde bunları gelecek hafta doktora anlatsam olur mu mi
Evet anlatmalısın. Yanlış anlama kendimi övmek için söylemedim bunları doktora da anlatmalısın bu anlamda soyledim. Bir tavsiyte veriyim mi. Stres heyecan anıdna unutabilirsin bu yazısmaları not al ya da çıktı al doktora giderken bunları söyleyeceğim diye ders çalış. Ve mutlaka söyle. Şizofreni den bu kadar nefret etme. Tabii ki iyi bir şey değil ama aşamaları var. Okb den çok da farklı bir hastalık değil. Mutlaka doktora soyle bana soylediklerini ki teşhis koyabilsin. Sonucta sen ne anlatırsan ona gore mudahale ediyorlar. Vucut yarası gibi değil psikolojik rahatsızlıklar. Sen ne kadar anlatırsan o kadar bilirler.
Yok o anlamda anlamadım ama gercejten uzun süredir hep sitede sorun duruyorum korkuyorum çünkü ve ilk defa bu şekilde sabırla dinleyip mütevazi bi şekilde cevap veren oldu anlatırım yazıyım ama ne şekilde anlatacağım bilmiyorum ama şizofreni daha kötü bi hastalık diye biliyorum ve açıkçası bu şekilde bi hastalığın olsunda istemiyorum ve bu gördüklerim duyduklarımin anlamı şizofreni olduğuna inanmak istemiyorum
Eğer öyleyse bile kabullenmediğin sürece tedavi olamazsın ama. Şizofreni olabilir bundan korkma ve bunu dışlama. Argoda kullandığımız gibi kötü değil hastalık bunlar aşılabilecek ve aşılması mumkun hastalıklar. Bir şeyi kabullenirsen onu atlatmak daha kolay olur. Doktordan saklama hatta tam tersi o yarıda falan keserse muhabbeti başını öne eğip tamam deme. Hocam bak benim böyle sorunlarım da var dinlemezsen ben derdimi anlatmazsam farklı çözümlemelere gidip bize zaman kaybettirme. Benim böyle böyle durumlarım var de bundan çekinme. Doktorlar öyle günde bilmem kaç hasta baktıkları için söz geçirebildikleri hastalara karşı minimum düzeyde konusurlar.
Tamamdır çok teşekkür ederim artık 2 hafta sonra gidip anlatıcam bakalım umarım bi çözüme ulaşırım ve bana bunun beynimin strese karşı yaptığı bir şey olduğunu söylemişti ster böyle yapiyormu ki ve bana depresyon testi bile vermiş ne alaka acaba neyse çok teşekkür ederim gerçekten sabırla beni dinlediniz gercejten mutlu oldum benimle iyi bir şekilde ilgilendiğiniz için ne okuyorsunuz bilmiyorum ama baya başarılı olmalisiniz
Rica ederim. Maliye mezunuyum. Finans işleri yapıyorum. Sadece kız arkadaşımda ve yakın arkadaşlarımdan gördüğüm anladığım tecrübelrimi dile getirdim. Umarım en yakın zamanda atlatırsın.
Umarım Çok teşekkür ederim gerçekten çok sormuşşum özür dilerim tekrar farkında olmadan
Hiç problem değil sadece farkında olmadığını düşündüğüm için farkında ol diye yazdım bak aç kere söyledim diye.
Işte ben söylemediğim seyelri söylediğim için acaba bi farklılık olur mu diye tekrar sormustum
50 kere yazismisiz ohaaa ayy özür dilerimmm
Ehehehe rica ederim takılmaa iyileşmene bak :D
Teşekkür ederimmm
Sizofreni
Akşam soruyu sorduğumda okb dendi