Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Az miktarda bir kıskançlık ilişkiye değer verildiğinin göstergesi bence, ancak aşırı kıskançlığın güvensizliğe ve kontrol etmeye çalışma isteğine hatta şiddete bile yol açabileceğini düşünüyorum. Karşılıklı güven ve saygıyla iyi bir ilişki kurulabilir bu yüzden kıskançlığın kontrol altında tutulması lazım
13 YorumlaAz miktardan kastınız nedır
Anlıyorum sahiplenme olmadan olmaz diyorsunuz
En İyi Cevaplar
Çok hafif tatlı bir kiskancliksa olabilir ama çok az
13 YorumlaKarşı taraf kıskanmazss azda olsa ve istemezse sorun olur mu
👍👍
- 1 ay
Seven insan kıskanır olması gereken budur
117 YorumlaSevgi ve kıskançlık aynı anda gerekliliği nedir?
- 1 ay
Kararında kıskanmak iyidir demek iştediğim nokta örnek vericek olursak eğer mesela kuzenimizin eşi bizi kıskanıyorsa bu sağlıklı değildir ama dışardaki bir insandan sevdiğimiz insanı kıskanmak gayet normaldir
Dışarıda ki birini neden kıskanmak normaldir? Ne yapsa kiskaniriz mesela
- 1 ay
Bişey yapmasına gerek yoktur bi bakiş yeter bi söz sahşen benim hanımım olucak insanın tesettürlü olmasını işterim
Peki eşiniz kiskanilmaktan rahatsız oluyorsa sorunmudur. Ve tesettürlu olmayı tercih etmiyorsa sevgi ve güven yeterli degilmidir
- 1 ay
Sevgi güven onlarda olucak burada demek iştediğim kararında olması tesettür konusuna gelicek olursak zaten bunlar önceden konuşulmasi gereken şeyler uzlaşirsak sorun olucağini sanmam
Çok seviyorsunuz ama bu konuda anlasamadınız yinede devam edermisiniz.
- 1 ay
Seven insan sevdiğinin sözünü dinler çok sevdiysek birbirimizi tesettür bahene olur işterse takar takmassa günahi onun boynuna
- 1 ay
Yani böyle anlatıyorum tabi ama siz daha iyi bilirsiniz bu konulari uzmansınız sonuçta
Her kişi hayatının uzmanidir. Biz uzmanlar sadece kişileri rahatsız eden durumda onları daha mutlu olacağı bir alana geçerken eşlik ederiz. O yüzden doğru yanlış yoktur kişiye göre değişir. Gordugumux okuduğumuz hersey bir genellemedir. Kisilere göre çözümler değişir.
- 1 ay
Aynen öyle katılıyorum herkes böyle düşünse sorun kalmıcak gibi ama sorunları başkalarında aramayı seviyor gibiler
Her ilişki dinamiği farklıdır. Seçtiğiniz partnere göre değişebilir. Herkesten kastınız uzmanlarsa size birşeyi doğru bu diye dayatan bir uzmandan koşarak uzaklaşın derim. Danismanlik sürecinde yargısız bir alandır kişiye göre ilerlenir. Danisanin rahatsız olduğu bir durum varsa sebepleri bulunup birlikte danisanin daha mutlu olacağı bir alana geçmesine destek verilir
- 1 ay
Doğru herkes aynı değil tabi ki değişkenlik olur kişiden kişiye göre tedavi yöntemleri vardir.
👍👍
- 1 ay
Teşekkürler 🙏
Ben teşekkür ederim sabırla cevap verdiğiniz için
- 1 ay
Rica ederim ne demek her zaman bu işin pirisiniz bişeyler öğrenmiş olduk bizde sağolun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- u1 ay
Evet sayılır tabi ki de. ama kısıtlama olmamalıdır hiç bir şekilde. Güven olduğu sürece sorun olmaz
13 YorumlaGüven olunca kıskanmak gerekli mi
- 1 ay
insan ister istemez kıskanır elbette. mesela karşı cinsten birisi bakar sevdiğimize kıskanır sinirleniriz. ama sevdiğimize değil ona güveniriz
Sevdiğinizin kendi sınırlarını cizemiyeceginimi anlamaliyim bu soyleminizden
- s1 ay
Kıskançlık bir ilişkide en normal şey, ama aşırı kıskançlık, kısıtlama asla normal değil. Her şeyin fazlası zarar.
10 Yorumla - 1 ay
Evet sınırları olan dozunda kıskançlık ilişkinin normal olması gereken bir parçası
10 Yorumla - 1 ay
Olmazsa olmazı, en vazgeçilmezi kıskançlık ve birbirini başkasından kıskanmaktır.
00 Yorumla - 1 ay
Kıskançlığın olmadığı bir ilişki benim için ilişki değildir seven sevdiğini kıskanır eğer bir erkek seni kıskanmıyorsa ya da bir kadın seni kıskanmıyorsa ortada gerçekten çok büyük bir sorun vardır. Bu kıskanmak tabii ki kısıtlamak değildir veya güvensizlik değildir sevdiğin için gözünden sakınmaktır
13 YorumlaPeki sizden farklı görüşte biriyle tanışsanız ve sevseniz ayrılırsınız gibi anlıyorum
- 1 ay
ben çok kıskanç bir insanım sevdiğimi sahiplenirim onu her şeyden çok kıskanırım bunun karşılığını alamayacaksam o ilişki içerisinde olmam
Birinin sahibi olmak yorucu olmalı sizin için? Mesela ne olursa kıskanırsınız
- 1 ay
Kıskançlık yoksa ilişki yoktur. Sevgi var denemez. Seven insan kıskanır. Kısıtlamak olayın farklı bir boyutu.
21 Yorumla- 1 ay
Katılıyorum
- 1 ay
Güven sevgiyi,
Sevgi kıskançlığı,
Kıskançlık ise sağlam bir bağı oluşturur.
Düğüm o kadar sağlam olurki en büyük doğa olayı bile yerinden edemez.15 YorumlaKıskançlık yoksa bağda sevgide yok öylemi anlamalıyım
- 1 ay
Kesinlikle.
Ama bu kısıtlamaya yönelmemeli.
Bu benim fikrim.
Sizi bilemem. Benim fikrimin çok önemi yok bu sizin ve ilişki yaşadığınız kişinin alanınıza girmeden mutlu olup olmamaniza bağlı. Alan ihlalleri uzun vadede birinin katlanmasına dönüşürse ilişki sağlıksız ilerleyebilir bu durumdan iki kişide mutlu ise problem yoktur
- 1 ay
Gayet tabi bir birey kısıtlamaktan haz duyuyorsa elbette.
Hani eskilerin bir lafı varsa ben onunla cevap vermek isterim.
Kişi kendinden bilir işi.
Ben böyle yetiştim
Sevdiğim kadını kısıtlayamam.
Çünkü yetiştiriliş şeklim , aldığım eğitim bana böyle öğretildi maalesef.
Yerleşti artık bütün bedenime.
Bir kişiyi kısıtlamak onu hayatına müdahale etmek bana çok basit , kendine güveni olmayan birinin yapabileceği şeymiş gibi geliyor.
Şöyle bir şey de mümkün yaptığı veya yapacağı bir şey konusunda bana uymayan birsey söz konusu ise ne gerekiyorsa söylerim.
Ama tercih edip yapmak ya da yapmamak onundur. 👍👍
- 1 ay
Güven olsada olmasada sevginin bir tezahürü. İnsanlar hem sevdiği şeylere sahip çıkmak ister, hemde o şey'i birinin onun elinden almasından korkar.
13 YorumlaKişinin kendine sahip çıkmayacağını mi anlamalıyım bu soyleminizden
- 1 ay
Evet kıskançlık bir dürtü gibidir hayatta kalma dürtüsüne benzer. Bir mantık ya da düşünceyle oluşmaz...
Anlıyorum sizi
- 1 ay
Kıskançlık tabi ki olmalı ama kısıtlayıcı olacak kacar değil!
15 YorumlaMesela neyi kiskanabilir ya da kiskanirsiniz
- 1 ay
Bu herkesin yaşantısına göre değişebilir. Veya olaylara göre. Bir örnek verirseniz bana uyup uymayacağını söyleyebilirim..
Bu yüzdendir ki kendi kültüründen insanlar daha iyi anlaşır. Örneği sizin vermeniz daha iyi olabilir benim kiskanmakla ilgili bir ornegim yok sizin bakış açınızı duymak isterim
- 1 ay
Dediğim gibi, çok geniş bir kavram. Bariz şu diyeceğim bir örneğim yok.
👍👍
- 1 ay
Evett insan sevdiğini kiskanir bu normal ama dozunda
11 YorumlaKıskanmadan sevse eksik mi olur
Kişilik & Karakter konusunda 5,9b cevap paylaştı. Ben sevmiyorum insan kimin yaninda kiminle nasil davranacağini bilmeli eşi, nisanlisi vs hemen yanliş düsünceye kapilmamali... karşi kişi o duyguyu vermemeli
10 Yorumla- 1 ay
Kıskançlıkta karşı tarafa karşı duyulan sevginin yansımasıdır, sayılması gerekir..
13 YorumlaKıskançlık yoksa sevgide yok doğrumu
- 1 ay
Seven insan sahiplenir, sahiplenen insan kıskanır.. En azından bende sistem bu şekilde ilerliyor..
👍👍
- 1 ay
Gerektiği kadarı normal
17 YorumlaGerektiği kadar ne mesela
- 1 ay
Yabancı karşı cinsle samimiyet kurması bana göre
Ne hissedersiniz samimi olursa
- 1 ay
Gerginlik ve üzgünlük hissederim. Çünkü mesafesini korumalı bana göre. İlişkilerde saygı sadece dilden ibaret, hakaret etmemek, küfür etmemek, bağırmamak ile olmamalı. Beden dilinde bile saygılı olunmalı.
Karşıcinsi ilişkiniz de riskli mi bulursunuz. Sohbet etmek için sadece hemcinsleri mi olmalı. Çalışma arkadaşları damı olmamalı
- 1 ay
Hayır benim bahsettiğim samimiyet sohbetle alakalı değil. Elbette arkadaşları olmalı. Kimseyi tehdit olarak görmem. Fiziksel samimiyetine dikkat etmeli el şakaları, dokunuşlar ve daha samimi hitap şekilleri kullanmamalı. Yoksa karşı cins ile sohbet etti diye kıskançlık yapmak deliliktir
👍👍
Kişilik & Karakter konusunda 36,6b cevap paylaştı. Kıskançlık olmalı ama takıntı derecesinde değil
13 YorumlaMesela ne kadar olmalı
Bir örnek vermeniz mümkün mü neyi kıskanırsıniz ya da kiskanabilir
Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. İnsan sevdiği insanı kıskanır ama fazlası zarar azı karardır.
10 Yorumla- 1 ay
Sevdiğin kişiyi paylaşmak ve kaybetme korkusu nedeniyle ortaya çıkıyor diye düşünüyorum
13 YorumlaBunu düşündüren ne sıze
- 1 ay
Bence daha cazip bir seçeneğe aldanır ve beni terk eder mi endişesi buna sürüklüyor
Bunu yapabilme ihtimali olduğunu düşündüğünüz biriyle yaşamak zaten çok kolay olmayacaktır. Kıskanarak bunu kısıtlamış mi olunuyor hiç bir fikrim yok
Abartılmadıdığı taktirde normaldir
Sana değer verdiğini belli eder
13 YorumlaDeğerli olmak için kontrolü karşıya bırakmak gibi az kıskanırsa az değer çok kıskanırsa çok değer gibi mi
- 1 ay
Hayır asla çok kıskanırsa tehlikelidir bu sana takıntı yaptığını direkt olarak yüzüne vurur. Ve bu tarz kişilerden hem fiziksel hemde ruhsal sağlık açısından uzak durmak en iyisidir. Ama mesela böyle minik tatlı kararında kıskançlıklar olabilir.
Ee ne demişler herşeyin fazlası zarardır. 👍👍
- 1 ay
Bir seviyeye kadar evet normaldir. Ama bir seviyeyi aşmaya başlarsa sorun olur
14 YorumlaSeviye nedir?
- 1 ay
Mesela karşı cinsle seviyeli konuşmayı normal görür.. ama bazıları vardır sadece resmi bir konuşma vardır karşı cinsle ama o konuşmaya bile fazla tepki gösterir
- 1 ay
Umarım anlatabilmişimdir
Anlıyorum sınırları bilmeli kişi ve sizinleyse yeni geçmiş yaşamını bırakıp size uyum sağlamalı
- 1 ay
bence fazla olmadığı kişinin yaşamını etkilemediği sürece normal
13 YorumlaNormali nedir?
- 1 ay
Yani mesela ufak tefek şakali kıskançlık ciddi bir biçimde değil mesela bir kızla güldüğünü gördünüz ufak bir trip atılabilir ama bu demek değil ki siz onu kısıtladınız.
Bu tip minik kıskanmlar "karşılıklı olduğu sürece"
İlişkiye renk katar ama tek taraflı ise bence olmamalı. 👍👍
- m1 ay
Yani bende kıskanç birisiyim ama bu aşırrı olursa bayar
05 YorumlaNe olursa aşırı olur. Ve neden kıskanırsınız
- 1 ay
Sevdiğim insana güvenim tam olur ama kıskançlık ilişkinin karabiberi benim için 😂 yani bir ortamda kızlar varsa gitmesini istemem ya da sürekli iletişimde olduğu kız arkadaşları vardır bu tür konularda kıskanç olurum
Aşırı olmasıysa en kıskanılmayacak şeylerı kıskanıp gündeme getirip ve bunaltıyorsa ki mesela niye 3 dk geç yazdın gibi saçmalıklar Kız arkadaşları siz yokken de var onları tercih etmemiş sizi etmiş neyi kıskanırsınız arkadaşlarında
- 1 ay
Ben bir tercih olmam benim olan zaten bana gelir, sevgilimle gereksiz samimiyet kurmaları bile yeter kıskanmama
Anlıyorum tercihten kastım sizinle beraber birlikte ilişkiye başlamaya karar vermişsiniz anlamında söyledim
- 1 ay
En doğal parçası hem de
13 YorumlaKıskançlık yoksa ilişki yok kadar doğal mı
- 1 ay
Duygular varsa ortada bir ilişki yokken bile kıskanclık kendini gösterir.. engel olamazsın
Anlıyorum
Sayılmaz psikolojik şiddet özgüven ve saygı sorunu
117 YorumlaSevdiğiniz kişi sizi kıskanıyorsa devam edermisiniz ilişkiye
👍👍
- 1 ay
Ben profesyonel fotoğrafçılık reklam ve medyaya ömür harcadım en az bilinçli 30 yıl. Bana bir apttal vesikalık dahil kadın fotoğrafı yasak dedi. Kendisi att. Dedim seni ambulansla vakaya göndereni erkek şoför hasta bakıcı temizlikçi vs ile aynı odaya koyanı erkek hastaya dokundurani dedim. Bilerek yaptım çünkü onun dediğini anlamıştım. Ben işimi yapıyorum dedi. Ben ne yapıyorum dedim s ettik hayatımdan.
Sizin için kötü bir deneyim olmuş.
- 1 ay
Bana hiç normali gelmedi. Ben tecavüze uğradım dokunma korkuyorum dedi. Sırt sırta yaslanir konuşurduk 6 ay geçti babası yaşında adamın yatağından aldım. Eski evlilikleri ilişkilerinde yapmaları gereken tavırlarla bana geldiler. Ben de hayatınızı Ben s. kmisim gibi davranmayın diyerek kovdum. Beni tercih etmeyenlere saygı duydum hatasını anlattım ama gittiler yıllar geçti geri geldiler. Hijyen gereği iade yoktur.
Sizi niye tercih ettiler bunu hiç düşündünüz mü oraya bir bakın derim isterseniz. Tekrarlayan döngüler yolu değiştirme zamanıni gösteriyor olabilirmi
Belkide o an ona ihtiyacınız vardı doğru yanlış yoktur.
- 1 ay
35 senem psikolog psikiyatrist vs onlarla geçti onlara rağmen başardım. Ortaokuldan beri onlardan nefret ediyorum. Saçma sallak bir mantık var hepsinde bu toprağa ait olmayan. Gerçekten uzak. Kişiyi oraya zorluyorlar direniyorsun görüşmeyi kesiyor. En son 2 sene önce gittim. Döverim diye kendimi dışarı attım
Bana konan her tanı yanlış sonuçta Psikologa zorla gidilmez sizin istemeniz gerekir. Hayatınızın Uzmanı sizsiniz aslında sağlıklı süreçte dayatma olmaz yargısız bir alandır ve kişi ne kadar isterse okadar alanını değiştirir. Belki doğru zaman değildir güven önemlidir.
Güven önemli. son cümlenizi ne demek istediğinizi sanırım anlamadım 🙈
Böyle düşündüğünüzü bilmiyordum böyle düşünen biri olarak uzun süre destek almışsınız. Bu konuşmadan ne anlamalıyım bilmiyorum ama bu kadar sabırla vakit ayırdığınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler.🙏
- m1 ay
Abartılmamak şartıyla bence evet
15 YorumlaMesela ne için kıskanabilir abartı olmadan
- 1 ay
Şahsen ben kıskanç bir kızım, görüştüğüm beyefendi kız arkadası adı altında benden hariç onunla sohbet edemez etmemeli. Merhaba merhabadan ilerisi olmamalı bu ufak bir örnek. Kıskanclığın olmadığı bir ilişkiyi doğru bulmuyorum
Sizden önce ki yaşamını yol saymali öylemi anlamaliyım
- 1 ay
Yok saymasın mesafe koysun, ben varken kız arkadasıyla görüşmesi ne kadar doğru olabilir? bir şey anlatacaksa bana anlatsın, sorun varsa benimle paylaşsın bana anlatmayıp arkadasına anlatması kötü değil mi?
Bilmem size ne hissettirdigi önemli burada ve neden öyle hissettiğiniz
- 1 ay
İleri seviye değilse evet
15 YorumlaSevgi ve güven yeterli değilmi bir ilişki için
- 1 ay
İnsanlara güvenemezsin gözü kapalı olarak
Guvenmedigin birinle yaşamaya devam etmek ne kadar sağlıklı olabilir
- 1 ay
Kimseye güvenemezsin gözü kapalı ama illaki evleniyorsun sevdiğin için
👍👍
Kıskançlık olmazsa sevgi de olmaz bence
15 YorumlaSevgi varsa güven de varmıdir
Guvenmediginiz birinle kıskanarak yaşamak ne kadar sağlıklı sizce
Ozaman güven duyulan birini kıskanmaya gerek yok öyle anlıyorum
kiskanclik olmasi cok normal tabi ama asirisi zarar
10 Yorumla- 1 ay
Dozunda olduğu müddetçe evet
10 Yorumla - 1 ay
Kıskanmak aşkın kanununda var.
10 Yorumla - m1 ay
Yani seven kıskanır dozunda tabi ki
10 Yorumla - 1 ay
saglikli bir ruh hali sayilmaz kiskanclik
10 Yorumla Herşeyin ölçüsü var
15 YorumlaÖlçü nedir?
Bu kısıtlanma gibi duruyor alanınıza müdahale gibi
👍👍
- 1 ay
Kıskançlık evet kısıtlama hayır
13 YorumlaKısıtlamadan kastınız nedır
- 1 ay
O kadar hazırlanıp elbise giymişsindir sana dırdır yapapıp bağırarak zorla değiştiren erkek olur ya da çok güzel olmuşsun birtanem diyip çıkınca kıskandığı için üşüme diye diyip çeketini veren adam olur
Anlıyorum sizin ne giyeceginize karar veremiyeceginizi düşünen bir partner
Seven insan kiskanir..
12 YorumlaKıskanmıyorsada sevmiyor mudur
- 1 ay
Evet
19 YorumlaSebebi nedir?
- 1 ay
Kıskançlık her ilişkinin bir parçasıdır bence. Bu güvenmek veya güvenmemekle alakalı değildir tabi aşırı doz kıskançlık olursa güven sorunu var demektir. Partnerini her zaman kontrol etme isteği doğar. Onun dışında yerinde olan kıskançlıklar bir nevi sevgi dili ve karşındakini önemsediğini gösterir. Kıskanmazsam başka bir insandan ne farkı olur ki? Tabi kıskançlık olduğunda iletişim de olmalı aksi takdirde bu kıskançlık şüpheye dönüşür ve hep bir stres faktörü olur
Mesela ne olursa kıskanırsınız. Birde diğer kişilerden farkı onu seviyor olmanız yeterli değilmi illa kıskanmak mı fark yaratır
- 1 ay
Kıskançlık getirecek durumlar sevdiğim kişinin karşı cinse aşırı yakın olması veya onunla daha iyi vakit geçirmesidir. İnsan bu durumlarda kendini sorgular acaba dedirtir. Dedirtmezse de benden başkası ile de aşırı yakın olmasın istiyor. Bu biraz demagoji veya saplantı gibi gözükebilir. Ama bir çok insanda olan bir şey bu. Bazı karşı cinslerle yakın bir arkadaşlık kurulabilir. Ben misal o kişiye ısınamadıysam, sevemediysem yakınlık falan kurmasını istemem. Onun dışında misal karşı cins ona güzel iltifatlar ederse kıskanır insan ister istemez. Diğer insanlardan farklı olması için elbette sevmem yeterlidir. Onunla güzel vakit gecirip, sevip, değer vermem yeterlidir. Kıskanmak fark yaratmaz ama bence farklı bir bağ katar araya. Bazı insanlar tanırım ilişkilerinde kıskançlık hiç yok derecede az ve çok güzel anlaşırlar
Biriyle ilişki yasadigimizda daha önceki hayatımızı yokmu saymaliyiz.
- 1 ay
Yok sayılmaz, yok saymakla da olmaz bence. Ama denge kurmak da önemli. Misal bir şey yapacaksam sevdiğim kişi bu durum hakkında ne düşünür, onu incitir miyim, ona yanlış gelebilecek şeyleri yapmamaya çalışmalı insan
Iki benden bir biz oluşturmak gibimi
- 1 ay
Evet öyle. Bir ilişkiye girmek zaten biz anlamına gelir. Elbette sen ve ben gibi durumlar olabilir özel alanlar, kendine vakit ayırmalar gibi. Bir ilişkide ortak yerde buluşulursa daha sağlıklı bir ilişki olur diye düşünüyorum. Kim güçlü diye bir savaşa girmeye girilmemeli. İlişkiye giriyorsak elbette her insanın kendi kimliği vardır ama bu bizi biz yapmaktan alıkoymamalı
👍👍
Bence sayılır
16 YorumlaSayılma sebebi nedir sizce?
Sevdiğini belli etmek için sevdiğinizi söylemek ya da duymak yeterli değilmi
Kişiden kişiye değişsede sebeplerine bakmakta fayda var diye düşünüyorum
- 1 ay
öyle zaten
17 YorumlaKıskançlık olmadan bir ilişki sürdürülemez mi?
- 1 ay
kıskanclık ilişkinin bir parçasıdır. erkekte sahiplenme içgüdüsü kadında ise kıskanılma içgüdüsü yer alır. erkek kıskanmazsa sevmiyordur kadın kıskanılmazsa sevilmediğini düşünür. bunlar orantılı şekilde olur. fazlasıda olabilir azıda olabilir
Güven varsa
- 1 ay
olsada olmasada bunlar erkek ve kadına kodlanmıştır. her kadın 1 defa oldun kıskanılmak ister erkeği hatta test etmek ister.
İlginç bir genelleme
- 1 ay
😀 Erkekte koruma içgüdüsü var. sevgisi varsa azda olsa kıskanır. bazıları bunu dışa vurarak gösterir bazıları ise belli etmez. kıskanmayan erkek net sevmiyordur
Kadınların korunmaya ihtiyaci olduğunu düşünüyorsunuz. Sevdiğinizi söyleyerek belli etmek daha anlaşılır olmaz mı?
Dozu iyi ayarlamak lazım. Fazlası bunaltır insanı
10 Yorumla- 1 ay
Kıskanclık olmadan ilişki olmaz
10 Yorumla - 1 ay
Bence evet 😃
10 Yorumla Daha normal ne olabilir
10 Yorumla- 1 ay
Tabikide renk katar
10 Yorumla - 1 ay
çoğu zaman hayır
10 Yorumla Sayılır aşırıya kacmadigi sürece
10 Yorumla- 1 ay