Sorun yaşadığımızda durumu nasıl ele aldığıdır diyorum 😅

Sorun yaşadığımızda durumu nasıl ele aldığıdır diyorum 😅
Birisini tanımanın en iyi yolu, zamanla güven inşa etmek ve açık bir iletişim kurmaktan geçer. İnsanları anlamanın temeli, onları gerçekten dinlemek ve onların duygu, düşünce ve değerlerini samimiyetle anlamaya çalışmaktır. Bu, yüzeysel sohbetlerden öteye geçip, derinlemesine konuşmalar yapmayı gerektirir. İnsanlar kendilerini rahat hissettiklerinde, daha içten ve gerçekçi bir şekilde paylaşımda bulunurlar.
Birisiyle daha yakın bir bağ kurmak için ortak ilgi alanlarını keşfetmek, birlikte aktiviteler yapmak da oldukça etkili olabilir. Ortak deneyimler, iki insan arasında güveni ve anlayışı pekiştirebilir. Bu, yalnızca eğlenceli zamanlar geçirmek değil, zorluklarla yüzleşirken nasıl tepki verdiğini görmek, karşılıklı empati kurmak anlamına da gelir.
İletişimde açık olmak, dürüstlük ve şeffaflık önemlidir. Kişinin değerlerini, hayatta neye önem verdiğini ve düşüncelerini öğrenmek, ona gerçekten saygı göstermek, onu anlamak için oldukça kritik bir adımdır. Ancak bu süreçte sabırlı olmak gerekir; insanlar kendilerini bir anda açmazlar. Güven duygusu inşa edildikçe, kişi daha fazla kendini açabilir.
Bunun yanı sıra, her birey farklıdır ve bazı insanlar başkalarına kıyasla daha içe dönük veya çekingen olabilirler. Bu durumda, onları tanımak için aceleci olmamak, zaman tanımak gerekir. Birisini anlamanın en iyi yolu, onları olduğu gibi kabul etmek ve yargılamamaktır. Empati göstermek, her zaman dinlemek ve doğru soruları sormak, kişinin iç dünyasına dair daha derin bir anlayış geliştirmeye yardımcı olur.
Sonuç olarak, birisini tanımak, sürekli bir keşif sürecidir. Derinlikli, sabırlı ve saygılı bir yaklaşım, ilişkiyi geliştirirken kişinin kimliğine dair daha fazla bilgi edinmeyi sağlar.
Aslında ben sana bir şey söyleyeyim mi? Bunun en güzel yanı borç vermektir. Borcuna sadık ise güvenilir ve ömür boyu arkadaş olacak kişidir. Mesela benim üniversite arkadaşım var hem ev arkadaşıydık üniversitede hem de ailece görüşüyorduk. Şu an istersen milyonlarımı veririm ve istediğim an geri de verir. Yani o kadar güveniyorum. Ailemi de emanet etsem hiçbir zaman ihanetlik etmez. Kendisiyle üniversitede dolu dolu 4 yıl geçirdim hala da arkadaşlarımın devam ediyor. Rahmetli babasıyla da çok iyi anlaşırdık çok severdik birbirimizi. Annesi yine öyle hala görüşürüz. Ama diğer yandan bir tane üniversite arkadaşıma borç verdim 14 yıl oldu geri alamadım. Belki anlatmışımdır daha önce. Burada anlattım denk geldin mi bilmiyorum ama ya da sana da anlattım mı soruda. Eşiyle birlikte istediler parayı bir hafta diye aradan 14 yılı aşkın zaman geçti. Birisi nerede diğeri nerede düşün. Birisi için her şeyimi verirken diğeri için günahımı verme artık.
Tanışmak uzun bir süreçtir. Karşımızdaki insanı tanıyabilmek için, gözlem yapabilmek ve sabretmek gerekir. Tabii bu sürecin zamana da ihtiyacı vardır.
Zaman+gözlem+sabır= Tanışmak. Bence tanışabilmenin doğru formülü budur.
Ekstra bir şey yapmaya gerek yoktur bence.
İnsanlar kısa sürede tanışabildiklerini sanıyorlar. Sonra ilişkiye başlayıp, kötü olaylarla ayrılıyorlar... ve 'Ben onu tanıyamamışım' diyorlar. E herhalde tanıyamadın. Bir hafta da tanışma mı olur?
Formülü uygula ey insan!
Hiç menfaati olmayan olaylarda nasıl davrandığına bakmak, hayvanlara, tanımadığı insanlara, sinirlendiğinde nasıl davranıyor, hata yaptığında hatasını kabul edip özür dileyebiliyor mu bunlara bakmak büyük ölçüde yardımcı olur bence
Cevap
59Cevap
Eskiden olsa idi oturup zaman geçirmek derdim de bi yaştan sonra o işlere uzak birisiyim. Zaten evlilik yaşımda geçti. Aile evinde misafir gibi arada kalıyorum. Kendime meslek olarak askerlik yapabilirmişim. Gittiğim yerde sadece zaman geçsin özel olarak zaten düşündüğüm kimse de yok. Bende mutlu olarak maaşımı ev, arsa tarzı mulklere bağlayıp yapabilirmişim. Kendime tek istediğim şey mal mülk sahibi olup evimde tek başıma yaşayabilmek. Bi zaman sonra gerçekten evlilik saçma geliyor. Sadece işlerimi görsün diye de evlilik olmazki.
Bir insanı tanımanın amacı ve bağlamı, bu süreçte neye odaklanmanız gerektiğini belirler. Arkadaşlık, yakın arkadaşlık veya iş ilişkileri gibi farklı durumların kendine has kriterleri ve dinamikleri vardır. Arkadaş olmadan yakın arkadaşlığa adım atmanın hem olumlu hem de olumsuz yönleri olabilir. Bu durum, kişisel sınırları, güveni ve beklentileri doğru yönetmeyi gerektirir. İlişkilerin derinliği, zamanla ve doğru iletişimle şekillenir; bu yüzden her bağlamda özen ve dikkat önemlidir.
Her iki taradın da lakin ben bayanların inanın her türlü konuda amaçları öyle çok da tahmin edilemez görmüyorum "bu işin içinde bir eniği yerleştirmek gibi " saçma stratejiler ile ilişkiler kurduklarını zannetmiyorum lakin ot tan bot ton esen rüzgardan hava koklayarak kafalarında ki sorunlara çözüm bulmaya çalışırlar.
Statü olarak kendisinden daha düşük gördüğü insanlara karşı olan davranışlarını inceleyin. Zayıf gördüklerini yargılar, suçlar, ezerler. Kendileri ile aynı sosyal statüde olduğunu düşündükleri insanlarla sidik yarıştırırlar. Kendilerinden yüksekte gördükleri insanlara da yalakalık yaparlar. Çünkü kendileri alçakta gördükleri insanları ezdikleri için, onlardan yüksekte olduğunu düşündükleri insanların da onları ezeceğini düşünür. Çıkarları olduğu sürece kimse ile ters düşmek istemezler.
En ufak bir durumda sana kötülediği kişilere yanaştığını görüyorsan o kişinin asla iyi olmadığını söyleyebilirim gönül rahatlığıyla Çünkü ben bu durumu çok yaşadım Muhtemelen o kişilerle İyi olmak istiyordur ve seni kurban olarak seçmiştir seni kötü göstermek istiyordur Sadece bu dediğimi yap Görürsün kim iyi Kim kötü
Birisini tanımak 30 yaşını geçtiyseniz uzun bir süreç değildir
eğer +25ten sonra hala tanıyamıyorsanız sosyal zekanız düşük demektir
birini tanımanın 2 yolu vardır
1) Para mevzularında
bir kaç kere hesap öderken cüzdanımı evde unuttum veya direkt param yok diyin
bakalım tepkisi ne olacak
2) Tartıştığınız anlarda
ufak konulardan tartışma çıkarın tartışma şekli nasıl görün ( manipülatif mi? , sizi dinliyor mu? , sebep sonuç ilişkisini nasıl kuruyor vb )
Bu 2 konudan geçer not alırsa onunla ilişki sürdürülebilir
sorun yaşadığımızda durumu ele alış biçimi, hem verdiği değeri hem de karakter yapısını ortaya koyar.
Bence Hicbirseyden. Bir insanı tanıyamaz siniz. Dediğim gibi bence Öyle sanırsınız. Menfatleri, zevkleri , sevhetleri önlerinee geldiklerinde 20 yıllık 50 yillik olsada kocani bile taniyamazsin. En iyi tanıdığın annen olur gerisi boştur. Oda içgüdüsel olarak tam anneliğe kapılmış ise.
Sinirli ve üzgün hallerine bakıyorum çünkü en saf halleri oluyor , yalansız taklit veya numara yapmadan gerçek hali çıkıyor
Soran taraf için acı sonuçları olabiliyor..
Birisini tanımanın en iyi yolu gözlem yapmak, şaşırtıcı sorular sormakdır. Eger gözlem yapmazsan karşı tarafın belkide gizli niyyetini anlayamazsın. Allah bilir karşı tarafın niyyetini. Ben çok zaman tanımak için ona soru sorarım. Fakat tanımanın 2. yolu sabırdır. Zamanla her kesi daha iyi tanırız.
Sorular sorarak kişiliğini irdeleyerek yaklaşımı hareketleri bunlar ön izlenim için geçerlidir.. tam tanımak için daha ayrıntılı derine inmek gereklidir
Orta düzeyde borç ver ve tüm karakterini gör. Borcunu zamanında ödeyip ödemediği bile karakterini gösterir, bunun dışında borcunu ödemiyorsa bütün karakterini tek seferde yüzüne kusar zaten.
Birini tanımanın en iyi yolu gün boyu bir gezintiye çıkmaktır alışverişe çıkmak gezmek olabilir buralardaki davranışları tutumu Kendini ele verecektir
Mayın döşemek. tavırlarını ölçmek için ufak dokunular yapmak. Bi süre, etkilemeden tüm hareketleri serbest ve akışına bırakmak
Ya borç vereceksin ya da birlikte yola çıkacaksın başka türlü tanımak zor. ayrica kavga etmekte iyi bir yöntemdir
Yol yapmak , yemek yemek ve başbaşa geçirilen belirli bir süre kişiyi tanımamıza çok yardımcı olur.
Birlikte zaman geçirmek.
Bu hem fiziksel hem de uzaktan olabilir. Ama fiziksel olarak davranışlarını gözlemlemek daha mümkün.
İyilik iste, borç iste, gerçek ya da değil bir dram travmanı anlat. Yaklaşımını gözlemle bunları 4 ay boyunca tekrarlamaya devam et.
Çocukluk arkadaşı olmak yoksa taniyamayiz çocukluk arkadaşı da zaten kardeş olur artık size aileniz olur
Zora düştüğünde ve tatrisma anında gerçek maskesi düşer m çünkü kızginken söylenen sözlerin çoğu önceden düşünülmüştür
İçini okumak hislerini anlaman için 6. Hissin güçlü olacak herkes anlayamaz ama inanki ben insanların ruhunu okuyorum
Birinin tanımanın en iyi yolu, ya yolculuk yapmaktır ya aynı evi paylaşmak. Sanaldan ise asla birini tam olarak tanıyamazsın
Alisveris, yolculuk, komşuluk (yaşantısına şahit olmak)
İsteği birseyi yapma alışveriş e cik yola çık belli oluyor
Evlenmek. Evlenince ne b k olduğu ortaya çıkıyo. Gizleme gereği duymuyolar
Kavga etmek veya tartışmak olabilir çünkü insanlar genelde sinirli iken içindekileri döker 😃
Araba kullanmayı öğret de, derste sabırlıysa o iş olur
yola beraber cıkmak ya da aynı evı paylaşmak
Sözleri ile davranışlarının uyuşup uyuşmadığı.
Onu trafikte, alışverişte ve yemekte iken göreceksin. O zaman anlarsın kim olduğunu.
arkadaslarina bakarim, insanlar genelde kendi gibi insanlarla arkadas olurlar
Bir insanı tam anlamıyla tanıyamazsın ki hiç bir zaman isterse 2 ay olsun isterse 2 yıl..
Az konuş o dökülsün nereden başlayacağı fikir olur
Bana göre birini en iyi tanımanın yolu aynı evde kalmak ve yolculuk yapmak
Güven verecek tavırlar sergilemesini istemek.
O vakitten sonra şiraze kayabiliyor çoğu insanda.
Ondan yardım istemek, borc istemek, dert anlatinca tepkisine bakmak.. bunlari yapin denemek için.
Hizmet sektöründeki insanlara nasıl davrandığına bakmak
Dost kara günde belli olur demiş atalarımız
Sinirli, üzgün halleri.
Ayrıca acil durumlarda ne ve nasıl yaptığı.
Artık kimseyi tanımak istemiyorum ben ya günlük takılırım gelir eve Bence hoşuma gitmezse bir daha çağırmam yani ya da o beni çağırmaz yaşamaz oturmaz kalkmaz
Ayrılık sürecinde çok iyi tanınıyor insanlar gerçekten de.
Animeyi sevip sevmediğini sor seviyorsa iyidir
Kötüsün
Sana değil başkalarına nasıl davrandığına bak mesela bi garsona ya da bi dilenciye gibi
Alışverişe çıkmak, yemek yemek tabiki sinirlendirmek 🤭
merhameti , ve merhamet ise hayvan sevgisinden belli olur.
Zor zamanda yanında olmak 🖤
Konulmak gezme yeme içme
Para alışverişi ve yolculuk
Borç para istemek
Onla bolca zaman geçirmek.
vakit geçirip sohbet etmek
İletişim kurmak
kavga etmek onu kizdirmak
Millet oyuncu olmuş, taniyamazsin
Onu kendi haline bırakmak
Yolculuğa çıkmak, alışveriş yapmak
Zamana bırak zamanla tanırsın