Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar Makedon ne demek daha bilmiyorsunuz siz birde yorum yapıyorsunuz asıl Makedonlar Hristiyan ve Makedonca dili konusanlardır.
Makedon erkek Türk kız mutlu olabilir mi konuşuyoruz sadece şimdilik bana iyi davranıyor gibi aynı yerde yaşıyoruz ama biraz uzağız birde aile ortamı din konuları çevre ortamı baya yorucu olur dimi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
olabilir belki de
Dedem Üsküp doğumlu yani ucundan kıyısından bende Makedon sayılırım o yüzden 2 satır yazmak istedim. İlişkilerde herkes aşk, sevgi, saygı vs. arar ama o iş aslında öyle değildir, güzel olmak yakışıklı olmak bile mesele değildir, yegane ve mutlak şart sadece "ortak nokta" bulmaktır. Aynı ırktan, aynı inançtan, aynı mezhepten olmak tıpkı aynı takımı tutmak, aynı semtte büyümek vs. gibi birer ortak nokta olabilir sadece. Irk aynı olmasa bile sadece ırk konusunda ortak noktanız yok demektir ve bu dünyanın sonu değildir, başka ortak noktaları arayıp sizi birbirinize bağlayacak şeylere odaklanmalısınız. Örneğin aynı kitabı sevebilirsiniz, aynı şiiri, aynı diziyi, aynı müziği ve müzisyeni, oyuncuyu, çiçeği, yemeği, içeceği, tatlıyı, mekanı, şairi, yazarı vs. kısacası mevzu daha fazla ortak noktalar yakalamaktır. Zıt kutuplar diye uydurulan zırvalar dış güzelliğe kapılıp gidenlerin tesellisidir sadece. Eğer neredeyse hiçbir ortak noktanız yoksa orada bir durup sorgulamak gerekir. Kısacası ırk evet engel değil fakat ilerisini şimdiden planlamalısınız. İnançlar aynı mı? Aile yapısı benzer mi? Kültürler birbirine uygun mu? Değer verilen şeyler ortak mı? Çocuk sayısı planı, evlenince saçını örtme isteği gibi durumlar, aile ile ortak alan paylaşma ihtimalleri, aile veya akraba ziyareti sıklıkları gibi konular konuşulmalıdır. Günümüzde çiftler bir gaz ile evleniyor ama sonları hüsran oluyor çünkü konuşmuyorlar. Atıyorum erkek tarafında eğer erkeğin annesi hasta olursa onların kültüründe gelini bakar diyelim, ee bundan gelinin haberi yoksa ve bu şartı kabul etmemişse ne olacak? İşte o zaman ayrışma tartışma olacak. Sabah sabah çenem düştü işte kısacası ortak noktalarınız üzerinden hareket edip her şeyi konuşmanızı öneririm. Esenlikler ve mutluluklar.
Sen Makedon değilsin ki nerden Makedon oluyorsun ben kuzey Makedonyada yaşıyorum zaten Buralıyım burada Makedon olanlar Türkçe konuşmaz asıl Makedonlar hristiyan olanlara Makedonca konuşanlara deniyor
Eder eder meraklanma